Cine sunt procurorii care conduc ConstanţaMagistratul Hira, şefa Parchetului Judecătoriei

cap_2.jpgSchimbările petrecute în ultima perioadă în ograda magistraţilor constănţeni au atras cu sine modificări la nivel înalt, la conducerea Parchetelor. În urma promovării prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Gigi Valentin Ştefan, în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Parchetul Judecătoriei a rămas fără conducere. În acest sens, pe postul de prim-procuror a fost delegat magistratul Mădălina Hira.

Nume binecunoscut în lumea justiţiei constănţene, procurorul Hira a fost centrul atenţiei opiniei publice în cursul anului trecut, în urma unei anchete desfăşurate la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii. Cu acţiunea disciplinară pornită împotriva sa pentru încălcarea articolului 99 literele a şi h, din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, magistratul a scăpat basma curată. Conform textului de lege invocat, constituie abateri disciplinare „a) încălcarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere, declaraţiile de interese, incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii" şi, respectiv, „h) exercitarea funcţiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedură, cu rea-credinţă sau din gravă neglijenţă, dacă fapta nu constituie infracţiune". Dincolo însă de aceste aspecte, mai este de precizat în legătură cu Parchetul Judecătoriei Constanţa că funcţia de prim-procuror adjunct i-a revenit, cu delegaţie, magistratului Ionuţ Ţucă. În ceea ce priveşte Parchetul Tribunalului Constanţa, locul de prim-procuror adjunct lăsat vacant de magistratul Valentina Boboc odată cu avansarea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a fost ocupat de magistratul Mihaela Elena Mergeane, adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanţa. Nu în ultimul rând, în fruntea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa se află procurorul general Elena Camelia Grecu, adjuncţi fiind magistraţii Gigel Marian Alexandru şi Ioana Ursache.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ARL

02 Feb, 2011 13:56

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

mama omida

02 Feb, 2011 06:51

vai de capul nostru.unu si unu.

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Niculinei Parosanu, secretar general la Oraș Techirghiol (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 372

Afaceri Constanța Decizie importantă luată de Consiliul de Administrație al SC Dorna Estival SA

28 Apr 2024 413

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 360

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 365

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 307

Firme Constanta Acţionarii Dobrogea Grup SA, convocați în adunare generală ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2024

28 Apr 2024 347

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Mihaelei Crina Corbei, secretar general al comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 727

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 467

Firme Constanța SC Dobromin SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

28 Apr 2024 362

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 596

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Cojocaru, secretar general al comunei Topalu (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 285

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 400

Transporturi agabaritice pe drumurile din Agigea, județul Constanța. Iată traseul

28 Apr 2024 458

Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

27 Apr 2024 775

Firme Constanța Societatea Tismana SRL, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor. Ordinea de zi

27 Apr 2024 287