Cu mascatii peste tovarasii lui Bamburic „Schema" Rodipet - afacerea de 35,5 milioane a clanului Awdi

cap_6.jpgPercheziţii în zorii zilei cu mascaţii de la Crimă Organizată Constanţa. Două hoteluri din staţiunile constănţene au fost luate la puricat de mascaţi, într-o anchetă instrumentată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală.

Mascaţii BCCO au descins de la primele ore ale dimineţii la hotelul Orlando din Venus şi la complexul Caraiman din Mamaia. În urma cercetărilor, Hassan şi Mehdi Awdi, cunoscuţi în unele cercuri drept apropiaţi ai afaceristului constănţean Liviu Bamburic, au fost ridicaţi de oamenii legii şi acuzaţi de însuşirea, folosirea şi traficarea activelor SC Rodipet SA (în prezent SC Network Press Concept SA) şi transferul ulterior al sumelor de bani şi al bunurilor, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunilor. Potrivit anchetatorilor, nu mai puţin de 24 de percheziţii domiciliare au fost efectuate în cauză, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa şi Ilfov, pentru documentarea activităţii infracţionale a grupării. La acest moment, anchetatorii au date şi indicii că grupul era coordonat de Hassan şi Mehdi Awdi şi ar fi cauzat un prejudiciu total de 35,5 milioane de euro. Conform informaţiilor oferite de DIICOT, „în toată perioada post-privatizare, respectiv ulterior încheierii contractului de privatizare nr. 62/2003, administratorii SC RODIPET SA, profitând de inexistenţa controlului post-privatizare, a controalelor vizând respectarea regulilor financiare, dar şi de poziţia dominantă în AGA, au desfăşurat o politică de falimentare a societăţii, concretizată în încheierea unor contracte de împrumut, consultanţă, reprezentare, vânzare, prestări servicii, total defavorabile societăţii". Nouă persoane sunt urmărite penal pentru prejudiciul de 35,5 milioane de euro creat prin schema „Rodipet". În ceea ce-i priveşte pe Mehdi şi Hassan Awdi, numele lor este legat de investiţiile în terenurile de la Corbu, mobilul care a stat la baza tentativei de asasinat comisă asupra afaceristului Liviu Bamburic, în ianuarie 2008.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

350 euro/mp Primăria Constanța obligată să vândă direct un teren pe malul lacului Siutghiol unei firme controlată de offshoreuri cipriote

14 Feb 2022 4812

Urmează Rodipet Fraţii Awdi, condamnaţi în dosarul privatizării CFR Mesagerie

27 Nov 2014 1904