Dosarul „Portul", redeschis de Înalta CurtePomelnicul de infracţiuni reţinute în sarcina celor plătiţi din bani publici

port-MirceaBanias06.jpgSunai Cadâr, director al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, a fost trimis în judecată pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup

Ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut în atenţie dosarul denumit generic „Portul". Până la închiderea ediţiei, magistraţii nu ajunseseră la o hotărâre cu privire la cauza penală. Dacă în ediţia trecută ZIUA de Constanţa a readus în atenţia publicului funcţiile ocupate de cei 39 de inculpaţi la momentul în care ei au fost trimişi în judecată, azi reluăm, în detaliu, toate infracţiunile reţinute de procurori doar în sarcina celor care ocupau funcţii publice.

Marius Mircea Banias, senator al României, este acuzat de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Eugen Bogatu, director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa: iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, instigare la două infracţiuni de dare de mită, complicitate la infracţiunea de dare şi luare de mită şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Laurenţiu Mironescu, secretar general al MAI, este suspectat de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi trafic de influenţă.

Adrian Liviu Durbac

port-iccj.jpgSunai Cadâr, director al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, a fost trimis în judecată pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de iniţiere sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup. Mai departe, Adrian Liviu Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti, este suspectat de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, complicitate la infracţiunea de dare de mită şi complicitate la infracţiunea de luare de mită. Constantin Claudiu Olteanu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, este bănuit de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi de două infracţiuni de luare de mită, ambele în formă continuată. În sarcina lui Liviu Costel Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, s-a reţinut infracţiunea de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup. Asta în timp ce Adrian Milea, lucrător vamal, şef control fizic containere în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, este suspectat de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi de două infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.

Roşculeţ, Pătraşcu şi Scrioşteanu

În sarcina lui Valentin Roşculeţ, lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, s-a reţinut infracţiunea de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, în timp ce Adrian Rîscu, inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa - Sud, este acuzat de luare de mită. Pe „lista neagră" se mai află Dan Horia Tudoran, lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, suspectat de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Ioan Dan Didilescu, inspector vamal în cadrul DJAOV Constanţa, este cercetat pentru iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi luare de mită, în timp ce Adrian Sorin Pătraşcu, ofiţer de poliţie, comandant adjunct „Grup de nave" Constanţa, este suspectat de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, dar şi de luare de mită. Nu este omis nici Marius Ionuţ Scrioşteanu, şef al Biroului Vamal Slobozia, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile: iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi luare de mită.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Petrică Răducan, secretar general la Comuna Istria (DOCUMENTE)

05 May 2024 277

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 388

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 329

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 343

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 338

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 625

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 681

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 511

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 585

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 410

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 390

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 555

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 519

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 511

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 582