Impingatorul "Gorj", liber sa-si continue drumul

Dupa aproape patru zile in care a stat captiv intre gheturi, convoiul de sase barje, condus de impingatorul "Gorj", a fost eliberat sambata seara * In operatiunea de salvare a celor opt marinari au fost implicate navele "Filiasi 12" si "Piatra Neamt", apartinand Navrom Galati * Sloiurile de gheata ce se desprind din amonte ingreuneaza navigatia pe canalul Sulina

Doua impingatoare mari ale Navrom Galati au reusit sa ajunga langa impingatorul "Gorj", izolat intre gheturi de mai multe zile, in amonte de Harsova, la kilometrul 274. Potrivit reprezentantilor Navrom Galati, aceasta era singura nava cu probleme pe Dunare, intrucat circulatia pe Dunarea Maritima a fost reluata. Din acest motiv, autoritatile au decis sa incerce sa sparga podul de gheata in care este prins convoiul de sase barje incarcate cu bauxita, condus de impingatorul "Gorj", ce are la bord opt marinari. Astfel, au fost trimise navele "Filiasi 12" si "Piatra Neamt" care au reusit in cele din urma sa elibereze senalul navigabil, pentru ca vasul captiv sa incerce sa se deblocheze dintre gheturi. In acest scop, echipajul de pe "Gorj" a fost avertizat sa tina motoarele pornite. Potrivit ofiterului de presa al Capitaniei Harsova, sambata, in jurul orelor 17.00, dupa aproape patru zile, vasul a reusit sa se miste si a ancorat, urmand ca in functie de decizia armatorului sa-si continue drumul spre Tulcea. De asemenea, acesta a mai precizat ca, ieri dimineata, gradul de acoperire cu sloiuri de gheata in zona Harsova era cuprins intre 20 si 50 la suta, exceptie facand zona unde a fost captiv convoiul de barje, unde se formase un pod de gheata si nu mai exista nici o alta nava cu probleme.Sloiuri de gheata care ar putea sa puna in pericol navigatia se mai intalnesc la cotul Tulcei, unde se actioneaza cu mai multe nave. Insa cea mai mare problema cu care se confrunta autoritatile tulcene, ce se straduiesc sa mentina deschise bara si canalul Sulina, este lipsa coordonarii cu autoritatile fluviale din amonte. Prin spargerea podurilor de gheata din zona se aglomereaza cu sloiuri singurul canal prin care apa mai ajunge in Dunare, canalul Sulina, unde sloiurile acopera doar 50 la suta din suprafata apei. Bratele Sfantu Gheorghe si Sulina sunt in continuare inghetate, iar din cauza sloiurilor din ce in ce mai mari ce sunt desprinse in amonte, autoritatilor de la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos le este tot mai greu sa mentina navigatia pe canalul Sulina.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Vinerea Mare, polițiștii din Constanța împart zâmbete și cadouri pentru copii (VIDEO)

03 May 2024 487

Generozitate în Vinerea Mare Surprize pentru copiii spitalizați în Constanța de la echipa Arimex Comexim 2000 SRL (FOTO)

03 May 2024 447

CSM Constanța Sabrina Voinea luptă pentru medalia de aur în două finale, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini

03 May 2024 835

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 543

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 755

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 426

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 498

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 467

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 764

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 712

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 853

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 769

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 982

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 710

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 666