Primarul Mariana Gaju a organizat depuneri de coroane si un program artistic

Ziua Europei la Cumpana

Actiunile dedicate zilei de 9 Mai au inceput inca de vineri cu o masa rotunda * Elevii claselor V-VIII au prezentat o expozitie cu tema "Europa mai aproape de mine" * Primarul a amintit celor prezenti ca "localitatea Cumpana nu va uita sa aniverseze fiecare eveniment cu semnificatie istorica" * Cei 23 de veterani au primit, pe langa recunostinta intregii localitati, si cate 500.000 lei * Elevii din localitate au organizat un spectacol intitulat "Cantam Europa"

De-a lungul istoriei, ziua de 9 Mai a avut o dubla semnificatie. Astfel, la 9 mai 1877, cele doua camere ale Parlamentului au proclamat independenta deplina a statului roman. 68 de ani mai tarziu, la 9 mai 1945, se consemna victoria asupra fascismului. Si tot ziua de 9 mai este sarbatorita "Ziua Europei". Tinand cont de toate aceste semnificatii, Primaria si Consiliul Local Cumpana au organizat mai multe activitati dedicate acestui eveniment. Seria manifestarilor dedicate zilei de 9 Mai au inceput inca de vineri. Atunci a fost organizata o masa rotunda ce a avut ca tema semnificatia zilei de 9 Mai si importanta Uniunii Europene. Au fost prezentate organismele care apartin Uniunii Europene, simbolurile dar si obiectivele Uniunii Europene, in vederea aderarii Romaniei, in anul 2007, la acest organism. La eveniment au participat cadrele didactice din localitate, reprezentantii administratiei publice locale, primarul Mariana Gaju, precum si elevi din localitate. Elevii claselor V-VIII au prezentat o expozitie cu tema "Europa mai aproape de mine". In cursul zilei de duminica, 9 mai, activitatile dedicate acestei zile au debutat inca de dimineata cu o depunere de coroane la cele doua monumente din localitate. La eveniment au fost prezenti si veteranii de razboi din localitate. Primarul Mariana Gaju a amintit celor prezenti ca "localitatea Cumpana nu va uita sa aniverseze fiecare eveniment cu semnificatie istorica. Suntem astazi alaturi de veteranii de razboi pe care noi toti ii respectam, de la cel mai mare pana la cel mai tanar locuitor al comunei. Reprezentantii administratiei publice locale Cumpana, Consiliul Local si primarul comunei vor face totul ca sa aveti, dragi copii, o copilarie fericita in pace". Cei 23 de veterani din localitate au primit, pe langa recunostinta intregii localitati, si cate o mica atentie din partea primarului Mariana Gaju, constand in 500.000 lei. Atmosfera de sarbatoare a continuat in caminul cultural, unde cele trei unitati de invatamant din localitate, respectiv Scoala Generala Cumpana, Gradinita numarul 1 si Centrul Comunitar "Sfanta Maria", au organizat un spectacol intitulat "Cantam Europa". Micii artisti din Cumpana au pregatit un program artistic ce a cuprins montaje literar-artistice, scenete si dansuri populare. Manifestarea s-a incheiat cu un concurs de desene pe asfalt, unde cei mai tineri locuitori ai comunei Cumpana au demonstrat inca o data cat de talentati sunt. Primarul Mariana Gaju a dorit sa precizeze ca "fericirea copiilor si interesul cu care acestia participa la toate actiunile organizate in localitate sunt cele mai mari satisfactii din activitatea mea de primar. Puritatea lor, zambetul de pe fete si seriozitatea cu care se implica in aceste actiuni imi dau cea mai mare liniste si fericire. Nimic nu poate fi mai frumos decat zambetul copiilor," a conchis primarul comunei Cumpana.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Black Coffee, DJ-ul desemnat Man of The Year în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului Untold

16 Apr 2024 485

Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov

10 Apr 2024 295

Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive, urcă pe scena principală de la UNTOLD

04 Apr 2024 496

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 2208

LIVE TEXT Expoziția „Praguri”, la Muzeul „Ion Jalea”. Constănțenii, invitați să admire fotografii ce explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1003

Expoziție de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, la Muzeul „Ion Jalea” Constanța

26 Mar 2024 604

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

25 Mar 2024 548

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 655

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 1001

Artist Talk susținut de Alexandru Rădvan la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2024 609

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 Feb 2024 585

INNA va urca pe scena principală a festivalului UNTOLD Dubai

07 Feb 2024 617

Expoziție de artă la Muzeul Marinei Române din Constanța

01 Feb 2024 922

Cunoscută artistă din România a murit chiar de ziua de naștere. Avea doar 38 de ani

22 Jan 2024 2468

Bianca Boeroiu a câștigat premiul Emmy la categoria „Machiaj contemporan remarcabil”

11 Jan 2024 950