Procesul „mită la primărie" continuă S-a casat achitarea lui Babuş, Tărcatu şi Pilat

cap_2.jpgCe face Curtea de Apel Constanţa pentru şefii din administraţia publică locală strică Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ultima trăsnaie - achitarea directorilor Constantin Babuş, Ionel Pilat şi Marius Tărcatu pentru fapte de corupţie, achitare pronunţată de Curtea de Apel şi casată fără milă de Curtea Supremă de Justiţie a României.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis recursul declarat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi pe cel declarat de Dumitru Burcin (partea vătămată din dosar), împotriva hotărârii pronunţate de judecătorii constănţeni prin care Babuş, Pilat şi Tărcatu erau absolviţi de acuzaţiile de corupţie aduse de Ministerul Public. Magistraţii din Bucureşti au casat hotărârea şi au trimis dosarul înapoi spre rejudecare la Curtea de Apel Constanţa, păstrând însă actele îndeplinite în proces până la data de 27 octombrie 2010, moment în care se pare că s-ar fi „rupt firul" pentru judecătorii constănţeni. În aceste condiţii, cauza urmează să se afle pentru a treia oară în atenţia magistraţilor Curţii de Apel Constanţa. Iar într-o asemenea situaţie, surse apropiate cazului se amuză spunând că, în ritmul acesta, Curtea de Apel Constanţa riscă să rămână fără judecători care să poată analiza dosarul, dat fiind că la fiecare rejudecare se schimbă completul. Amintim că, în noiembrie 2010, completul format din preşedintele Dan Năstase şi judecătorul Viorica Lungu din cadrul Secţiei penale a Curţii de Apel a ajuns la concluzia că nu numai că Babuş şi Tărcatu sunt nevinovaţi de luare de mită şi complicitate la luare de mită, dar şi că faptei care i se impută lui Pilat, anume şantaj, îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii. Pe cale de consecinţă, directorul din Primărie a fost achitat de Curtea de Apel Constanţa în temeiul articolului 10 litera d din Codul de procedură penală. Tot achitare a fost soluţia şi în cazul şefului Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat din Primăria Constanţa, Constantin Babuş, şi, respectiv al lui Marius Tărcatu, angajat al Consiliului Judeţean Constanţa, cei doi fiind acuzaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie de luare de mită şi, respectiv, complicitate la luare de mită. Acelaşi complet, după ce a analizat probele de la dosar, a ajuns la concluzia că faptele care li se impută lui Babuş şi lui Tărcatu de către DNA nu ar exista, ei fiind achitaţi în baza articolului 10 litera a din Codul de procedură penală.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizii de ultimă oră! Fostul deputat PSD, Radu Babuș, și-a cooptat părinții în afacerile pe care le gestionează

12 Jun 2021 2242

Penitenciarul Spital Constanţa Poarta Albă, acționat în instanță de mai mulți salariați

29 Apr 2021 3529

info-sud-est.ro Radu Babuș, finul lui Nicușor Constantinescu și subordonatul lui Radu Mazăre, în comisia de control a SRI. Tatăl parlamentarului, condamnat pentru corupție

18 Jan 2017 6165

Pentru un teren vândut de fiu pe vremea când conducea RAEDPP Constantin Babuş a ajuns la mâna Primăriei Constanţa (documente)

28 Jun 2016 8251

Directori din Primăria Constanţa, condamnaţiEle sunt judecătoarele care decid azi libertatea Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT (documente)

27 Nov 2014 4262