S-a reluat procesul functionarilor din Primarie acuzati de coruptie

La zece zile dupa ce mai multi functionari ai administratiei publice locale au fost condamnati pentru fapte de coruptie, un alt dosar "greu" de coruptie, in care sunt implicati alti angajati ai Primariei Constanta, a revenit pe rolul Tribunalului.

Este vorba despre procesul impotriva lui Edy Cristian Petrescu, Lucian Mata, Liliana Cazacu, Petrica Munteanu, Aurora Parvu, Iuliana Zahariciuc, Doina Gheondea, Florea Radu si Sebastian Catalin Lazar. In luna noiembrie a anului trecut, Tribunalul Constanta a trimis dosarul la Curtea Constitutionala, pentru a se solutiona o exceptie de neconstitutionalitate invocata de aparare. Concret, avocatii au afirmat ca intreg actul prin care s-a dispus transformarea Parchetului National Anticoruptie in Directia Nationala Anticoruptie este neconstitutional. Prin ridicarea acestei exceptii, cercetarea judecatoreasca a fost tergiversata pentru mai bine de jumatate de an.

Proces amanat

Ieri, la Tribunal, a avut loc primul termen in procesul reluat. Insa, de bine ce a inceput, procesul a fost amanat, pentru respectarea dreptului la aparare. Inspectorii Liliana Cazacu, Lucian Mata si Edy Petrescu au fost trimisi in judecata pentru luare de mita. Procurorii au retinut in sarcina lor faptul ca, in luna mai 2006, acestia ar fi pretins suma de 60 de milioane de lei de la administratorul unei firme, pentru a inchide ochii asupra mai multor nereguli comise de acesta. Petrica Munteanu, actualul director al Directiei Relatii Internationale si Organizare Evenimente din cadrul Primariei Constanta, este acuzat de abuz in serviciu in forma calificata si fals material. Acesta, in perioada 15 - 16 mai 2002, in calitate de director al Serviciului Directiei Publice al Primariei, ar fi dispus amplasarea unor stalpi metalici, fara a exista o dispozitie in acest sens, pentru a ingradi activitatea societatii BCD International SRL, concret, pentru a impiedica accesul la depozitul de materiale de constructii al societatii. Totodata, anchetatorii au stabilit si ca Munteanu ar fi intocmit mai multe adrese din care ar fi rezultata ca Primaria Constanta ar fi respins cererile de autoritare a functionarii firmei BCD. Nu in ultimul rand, inspectorii Aurora Parvu, Iuliana Zahariciuc, Florea Radu, Doina Gheondea si Catalin Sebastian Lazar sunt acuzati de abuz in serviciu. Acestia ar fi indeplinit defectuos atributiile de serviciu prin intocmirea unei adrese nereale in privinta BCD International. Costica Bucur, administratorul firmei, s-a constituit parte civila in proces, solicitand suma de doua milioane de euro, care ar reprezenta prejudiciul cauzat societatii. Termenul viitor a fost fixat pe data de 6 iunie.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări în actele constitutive ale Asociației Stropi de Lumină Constanța

27 Apr 2024 356

Fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! Judecătorii disjung cauza sub aspectul laturii civile (DOCUMENT)

07 Apr 2024 8753

Oficial, de la DNA! Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 1164

Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer din IPJ Constanța!

30 Jan 2024 1063

Consilierii locali PNL vor participa vineri la ședința extraordinară în care CLM se constituie parte civilă în dosarul primarului Vergil Chițac (DOCUMENT)

11 Jan 2024 839

Anunțul fostului viceprimar USR, Florin Cocargeanu Consilierii USR și PSD au semnat convocatorul pentru recuperarea prejudiciului. Este vizat primarul Chițac!

08 Jan 2024 936

Update. USR va semna pentru convocare PSD Constanța a inițiat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța și cere sprijinul consilierilor pentru asigurarea cvorumului!

07 Jan 2024 1202

Primăria Constanța a publicat titlul proiectului de hotărâre Procurorii DNA cer CLM Constanța să se constituie parte civilă în dosarul penal format după concursul cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol

05 Jan 2024 1067

USR Constanța, proiect pentru constituirea Consiliului Local ca parte civilă în dosarul DNA în care este inculpat primarul Vergil Chițac

03 Jan 2024 1007

Justiție Constanța Închisoare cu executare pentru un bărbat care a furat un borcan de caviar, salam și cașcaval

03 Jan 2024 1217

Solicitarea a fost ținută 25 de zile în sertar!! Stelian Ion (USR)- „DNA a înștiințat CL Constanța că se poate constitui ca parte civilă într-un dosar penal în care este cercetat Chițac“ (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1866

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! (DOCUMENT)

21 Nov 2023 3538

Constanța „Irina, vrei să fii soția mea?“. Antrenorul Cristian Cojocaru se căsătorește. Vor rosti „Da!“ la Starea Civilă într-o zi specială (GALERIE FOTO)

19 Oct 2023 3491

DNA lansează „bomba“! Mai mulți directori din Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară, trimiși în judecată

19 Oct 2023 817

Candidaturile se depun până pe 20 octombrie Se înființează o nouă structură la nivelul Consiliul Județean Constanța. Ce atribuţii va avea și cine va face parte din aceasta?

08 Oct 2023 4982