USR Constanța, proiect pentru constituirea Consiliului Local ca parte civilă în dosarul DNA în care este inculpat primarul Vergil Chițac

Așa cum au anunțat încă din data de 29 decembrie 2023, în cursul zilei de astăzi, 3 ianuarie 2024, consilierii USR Constanța au depus un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Constanța să se constituie, în numele Municipiului Constanța, ca parte civilă în dosarul întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în care primarul Vergil Chițac este cercetat pentru fapte de corupție.

Proiectul va trebui să intre pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu Local și va fi supus votului consilierilor municipali. În acest scop, vom solicita pentru săptămâna viitoare și convocarea unei ședințe extraordinare de consiliu local, ținută în format fizic.

Amintim că, pe data de 4 decembrie, DNA a trimis o adresă prin care înștiințează Consiliul Local că se poate constitui ca parte civilă în dosarul penal în care primarul Chițac este cercetat penal pentru abuz în serviciu în cazul organizării concursului cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol din vara anului 2023. Prejudiciul estimat este în valoare de 1.720.000 lei.

Stelian Ion, președinte USR Constanța, afirmă că : „Faptul că primarul Vergil Chițac, aflat într-un vădit conflict de interese, ca primar cu drept de a iniția proiectul de constituire de parte civilă și cu atribuții legate de distribuirea la timp a documentelor către consilierii locali, pe de o parte, și ca inculpat în dosarul penal, pe de altă parte, a acționat incorect ținând ascunsă adresa care le era destinată consilierilor 25 de zile, timp suficient pentru a nu se mai putea completa ordinea de zi a ultimei ședințe de anul trecut cu un proiect de constituire de parte civilă.

Nu doar că a dat dovadă de o clară intenție de a îngreuna un act de justiție, însă Vergil Chițac s-a exprimat, în mod oficial, în calitate de primar, că nu există niciun prejudiciu, încercând astfel să infuențeze conduita consilierilor locali. Însă nu inculpații, precum Vergil Chițac, stabilesc vinovăția sau existența prejudiciului, ci magistrații, în baza probelor instrumentate la dosar.“

Precizăm că tot astăzi și consilierii locali de PSD au solicitat convocarea de urgență a Consiliului Local Municipal Constanța pe același subiect.
 

Citește și:
PSD Constanța cere convocarea Consiliului Local Municipal


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1050

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 997

Președintele USR Constanța, Stelian Ion „Este nevoie urgent de o parcare în zona Badea Cârțan"!

08 Feb 2024 776

Primarul Constanței, Vergil Chițac a început dezbaterile online Deputatul USR Stelian Ion îi demontează explicațiile legate de situația bazei sportive din zona Badea Cârțan

19 Jan 2024 819

Interese imobiliare versus voința oamenilor Stelian Ion aduce acuzații cu privire la proiectul șoselei de coastă!

16 Jan 2024 980

LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța la prima conferință de presă din 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Jan 2024 1042

Anunțul fostului viceprimar USR, Florin Cocargeanu Consilierii USR și PSD au semnat convocatorul pentru recuperarea prejudiciului. Este vizat primarul Chițac!

08 Jan 2024 931

Update. USR va semna pentru convocare PSD Constanța a inițiat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța și cere sprijinul consilierilor pentru asigurarea cvorumului!

07 Jan 2024 1200

Solicitarea a fost ținută 25 de zile în sertar!! Stelian Ion (USR)- „DNA a înștiințat CL Constanța că se poate constitui ca parte civilă într-un dosar penal în care este cercetat Chițac“ (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1862

Majoritatea PNL-PSD din CLM a decis Un coleg de partid al primarului Chițac va ridica un bloc în stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1273

Constănțeanul supărat. Stelian Ion, președintele USR Constanța „Chițac a dat undă verde defrișărilor și în parcul Tăbăcărie"!

07 Dec 2023 1443

Stelian Ion, președinte USR Constanța Primarul Chițac nu suflă o vorbă despre ce impactul OUG 90, ce limitează cheltuielile administrațiilor locale !

13 Nov 2023 780

Primăria cheltuie 4 milioane de lei anual pentru întreținere Deputatul Stelian Ion- „Parcul Tăbăcărie e o pârloagă"!

29 Oct 2023 989

Constănțeanul supărat „Nu ai ce căuta la conducerea unui oraș atunci când faci parcare cu plată pe trotuar"!

20 Jun 2023 6057

Protocolul semnat cu USR nu a fost denunțat PNL Constanța nu va propune nici o variantă de viceprimar!

07 Jun 2023 1947