Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

  • n proiectul de buget pentru 2024, primarul a bugetat șoseaua de Coastă „Riviera Tomis- între Portul Constanța și Stațiunea Mamaia“ depus de grupul consilierilor PSD Constanța, care presupune amenajarea unui drum de legătură între Portul Tomis și Stațiunea Mamaia, (de-a lungul falezei de nord a municipiului), compus din parte carosabilă, pistă pentru deplasarea cu bicicleta, trotuar, zone de oprire și staționare a autovehiculelor, spațiu verde, iluminat public și elemente diverse de mobilier urban; amenajarea unor căi de acces  între partea superioară a falezei și plajă;  consolidarea versantului falezei, inclusiv realizarea sistemelor de drenaj, colectarea apelor pluviale și înierbarea și amenajarea peisagistică a versantului, în vederea creșterea atractivității economice și turistice a zonei

  • Riviera Tomis sau șoseaua de Coastă este proiectul pe care a încercat să-l realizeze și fostul primar, Radu Mazăre.

  • În opinia președintelui USR Constanța, Stelian Ion acest lucru „arată că Vergil Chițac nu a promovat proiectul șoselei de coastă în beneficiul orașului sau al cetățenilor, pentru că vorbim despre parcele de teren ce au fost atribuite ilegal de Radu Mazăre și pentru care primarul Vergil Chițac vrea să dea undă verde la construcții”Recent, Primăria Constanța a emis 12 certificate de urbanism pentru construcții pe taluzul Constanței.
În opinia președintelui USR Constanța, Stelian Ion acest lucru „arată că Vergil Chițac nu a promovat proiectul șoselei de coastă în beneficiul orașului sau al cetățenilor, pentru că vorbim despre parcele de teren ce au fost atribuite ilegal de Radu Mazăre și pentru care primarul Vergil Chițac vrea să dea undă verde la construcții”.
Stelian Ion mai spune că „semnalele de alarmă pe care le-am lansat în spațiul public cu privire la proiectul șoselei de coastă s-au dovedit a fi justificate, miza lui Chițac și a consilierilor PSD și PNL cu acest proiect, votat în Consiliul Local, o reprezintă interesele imobiliare.
Observ că primarul Chițac forțează nota și riscă orice doar pentru a favoriza proprietarii terenurilor respective, în condițiile în care certificatele de urbanism nu conțin avize importante și necesare, cum ar fi de la Apele Române. Ne întrebăm ce interes personal are Chițac pentru a promova aceste interese imobiliare”, subliniază liderul USR Costanța.
Reamintim, în ianuarie 2024 USR Constanța a inițiat o petiție pentru realizarea promenadei Mării Negre în locul șoselei de coastă. 


Proiectul, inițiat de USR Constanța încă din 2020, includea regenerarea spațiilor publice adiacente, crearea de spații verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport și zone de fitness în aer liber. De asemenea, Promenada propusă trebuia să aibă un coridor de peste 5 km dedicat pietonilor și bicicliștilor și va facilita accesul către plajă pentru persoane cu dizabilități locomotorii și cărucioare pentru copii pe toată lungimea acesteia.
Proiectul promenadei nu a fost însă promovat în Consiliul Local Municipal Constanța.
 

De asemenea au solicitat primarului includerea în bugetul pe anul 2024 alocarea banilor necesari pentru actualizarea documentației tehnico-economice privind obiectivul de investiții Șoselei de Coastă “ Riviera Tomis- între Stațiunea Mamaia și Portul Constanța.

În schimb, în proiectul de buget pentru 2024, primarul a bugetat șoseaua de Coastă „Riviera Tomis- între Portul Constanța și Stațiunea Mamaia“ depus de grupul consilierilor PSD Constanța, care presupune amenajarea unui drum de legătură între Portul Tomis și Stațiunea Mamaia, (de-a lungul falezei de nord a municipiului), compus din parte carosabilă, pistă pentru deplasarea cu bicicleta, trotuar, zone de oprire și staționare a autovehiculelor, spațiu verde, iluminat public și elemente diverse de mobilier urban; amenajarea unor căi de acces  între partea superioară a falezei și plajă;  consolidarea versantului falezei, inclusiv realizarea sistemelor de drenaj, colectarea apelor pluviale și înierbarea și amenajarea peisagistică a versantului, în vederea creșterea atractivității economice și turistice a zonei.

Șoseaua de Coastă este proiectul pe care a încercat să-l realizeze și fostul primar, Radu Mazăre.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

ZIUA LIVE Stelian Ion despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța - „Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța“ (VIDEO)

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion - „Mă așteptam la comasarea alegerilor. Se vorbește de mult de acest subiect“ (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

25 Feb, 2024 11:08

In sfirsit,un proiect ca se lasa asteptat de ani de zile, Bdul. Mamaia este sufocat de masini. Sper sa nu fie doar un subiect de campanie electorala. Dl. asta ,care comenteaza , nu este constantean? Nu vede cu ce se confrunta cetatenii? A uitat ca l-a slujit pe Mazare? Asteptam sa demareze cit mai repede acest proiect.

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 363

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 513

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 537

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 355

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 421

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 534

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 378

Dumitru Bădrăgan a plecat din AUR și a preluat conducerea organizației PER Constanța. Cu cine va face tandem în alegerile locale?

11 Apr 2024 845

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 930

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 911

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României“

05 Apr 2024 554

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 721

Decizii de politică monetară ale BNR

04 Apr 2024 431

Achiziții publice în județul Constanța, nemenționate în declarațiile de interese. Consilierul local și „mecanismul” de succes (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 1368

Senatorul Felix Stroe (PSD) „Ne asumăm implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024!“

02 Apr 2024 774