Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP
Alianţa Dreapta Unită cere preşedintelui AEP, Toni Greblă, să-şi dea demisia, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţii de votare.

Liderii Alianţei Dreapta Unită - Cătălin Drulă, Eugen Tomac şi Ludovic Orban - subliniază, într-un comunicat că incidentul nici măcar nu a fost o breşă de securitate şi ''demonstrează pura incompetenţă a unei instituţii capturate politic şi manageriate prost''.

''Datele personale, inclusiv Codul Numeric Personal, a peste 1.300 de persoane din corpul experţilor electorali au fost dezvăluite timp de câteva ore, după ce aceste informaţii au fost trimise de Autoritatea Electorală Permanentă pe o adresă de e-mail greşită. Toni Greblă, omul numit de PSD la şefia AEP, tratează cu superficialitate datele personale ale unor cetăţeni români, experţi electorali, care ar urma să conducă secţiile de vot din ţară. La 72 de ore de la incident, Toni Greblă nu doar că nu înţelege gravitatea situaţiei, dar habar nu are, potrivit interviurilor acordate în presă, datele cui au fost expuse'', arată liderii Alianţei Dreapta Unită.

"Incidentul de securitate cibernetică s-a produs din cauza neglijenţei unui funcţionar şi a lipsei de vigilenţă a altor doi-trei funcţionari care trebuiau să fie foarte atenţi la ce se transmite, în contextul în care tot personalul AEP-ului a plecat de la serviciu la ora 03,00 dimineaţa, pentru că, cu o seară înainte, au trebuit să verifice listele electorale ale candidaţilor pentru europarlamentare, care au venit să depună la BEC aceste liste, după ora 23,00. Astfel încât, pe fondul acestei oboseli şi pe calendarul foarte strict pe care-l avem, a doua zi de dimineaţă, trebuia să transmitem în vreo 46 de circumscripţii electorale, judeţene şi, respectiv, de Sector listele electorale ale experţilor electorali la Birourile electorale din judeţele respective. Toate au fost transmise în regulă, cu excepţia unui singur judeţ, unde, în loc să fie această listă pe mail-ul securizat pe care-l utilizează doar o singură persoană autorizată dintr-o Direcţie judeţeană a AEP, a fost postat pe mail-ul public al Autorităţii", a explicat Toni Greblă,  într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

El a arătat că incidentul a fost constatat şi a fost remediat la o oră după producere.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT. Alegeri Locale Constanța Construirea unei noi grădinițe, a unei școli și reabilitarea trotuarelor din cartierul Compozitori, în atenția candidatului ADU la Primăria Constanța, Stelian Ion (FOTO)

24 May 2024 219

LIVE VIDEO+TEXT. Alegeri Locale Constanța Șantierul din zona Caelia din Mamaia, în atenția candidatul ADU la Primăria Constanța, Stelian Ion (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 May 2024 776

LIVE TEXT Stelian Ion, candidatul din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța prezintă subiecte de interes local (Galerie FOTO)

15 May 2024 798

ZIUA ELECTORALĂ Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța - „Nu te poți gândi la viitor dacă nu pui Educația pe primul plan“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 May 2024 680

ZIUA ELECTORALĂ Stelian Ion, candidatul ADU pentru Primăria Constanța, despre programul de guvernare locală

12 May 2024 696

VIDEO Claudiu Iorga Palaz, candidatul ADU pentru președinția Consiliului Județean Constanța reclamă o problemă cu panourile electorale

10 May 2024 538

Alianța Dreapta Unită Constanța i-a retras sprijinul politic candidatului la Primăria Comunei Amzacea după postarea unui mesaj discriminator

04 May 2024 928

LIVE TEXT+VIDEO Lista candidaților ADU de la CJC. Claudiu Palaz își depune candidatura la președinția CJ Constanța -„Alianță Dreapta Unită este alternativa corectă!”

29 Apr 2024 916

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 728

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 2745

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 992

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 912

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 974

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 640

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 821