Sătui să mai aştepte Scafandri voluntari încearcă să-i găsească pe Zarafu şi Ispas

La scurt timp după ce Paul Brânză, directorul Autorităţii Navale Române, a spus că sunt şanse foarte mari ca şefii societăţii comerciale Shark SRL să nu permită propriilor angajaţi cercetarea epavei cargoului turcesc Medy, câţiva scafandri au decis că se impune punerea în aplicare a planului „B". În acest sens, apropiaţii tinerilor dispăruţi în seara zilei de 9 septembrie, Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas, au cercetat ieri nava Medy, unde se presupune că s-ar afla trupurile neînsufleţite ale celor doi.

Verificarea cargoului Medy a început încă de sâmbătă seara, cu o întâlnire de lucru. Fiecare scafandru voluntar implicat a avut grijă să-şi aducă echipamentul necesar acţiunii. Conform informaţiilor obţinute, cercetarea de ieri a fost înregistrată cu ajutorul unei camere video. După am mai precizat, ultima inspecţie oficială a navei Medy a fost făcută în perioada 13-17 septembrie de către angajaţii Centrului 39 Scafandri din Forţele Navale. În urma acestui eveniment, Medy s-a dovedit a fi „curată", însă scafandrii coborâţi în mare nu au reuşit să verifice în totalitate sala maşini. Conform raportului, nu a fost găsit niciun indiciu care să arate faptul că pe acolo ar fi trecut cei doi scafandri. Deşi au trecut o lună şi 16 zile de la momentul dispariţiei celor doi, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa nu cercetează acest eveniment drept un accident de muncă, din cauza faptului că nu au fost găsite cadavrele. Dosarul privind moartea celor doi scafandri este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, care, la rândul său, a delegat Poliţia Port Constanţa să efectueze cercetări cu privire la caz. Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas lucrau pentru firma lui Jorj Unciuleanu, SC Hunter's Company SRL. Conform declaraţiilor oficiale, în momentul dispariţiei, cei doi încercau să filmeze unul dintre rezervoarele epavei cargoului turcesc Medy. La scurt timp după producerea tragediei, Paul Brânză, şeful Autorităţii Navale Române, ne-a declarat că scufundarea celor dispăruţi nu a fost autorizată. „Firma (nr. Hunter's Company) avea autorizaţie pentru scufundări. Însă, pentru acest gen de scufundări ar fi trebuit o autorizaţie specială, din partea ANR, pe care societatea nu a primit-o", a mai spus la acel moment Brânză. Până la închiderea ediţiei nu am reuşit să aflăm rezultatul cercetărilor desfăşurate de voluntari.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

jenica

25 Oct, 2010 16:31

e pacat ca nimeni nu ii ajuta pe scafandrii acestia care au incercat sa intre e bataie de joc in tara noastra daca o sa mai fie un caz tot asa o sa inchidem ochiii ne lasam calcati in picioare pai cum sa mai ridicam capuu si sa avem demnitate cand tacem malc si ne e frica sa comentam

Articole asemanatoare

Dan Mihail Rican s-a retras din Black Sea Offshore Services SRL! Iată cine este noul asociat unic al companiei

23 Jan 2024 1031

Producătorul canadian Canada Goose, celebru pentru gecile de lux, a cumpărat o fabrică în România

29 Nov 2023 1039

Constanța CERONAV achiziționează veste de salvare de tip aviatic (DOCUMENT)

27 Feb 2023 1482

Este cel mai vizionat clip de pe Youtube. Ce video a strâns 12 miliarde de vizualizări (VIDEO)

20 Feb 2023 1415

Moment emoționant la sediul Batalionului 341 Infanterie ,,Constanța" (GALERIE FOTO)

01 Jul 2022 1073

Clipul piesei „Baby Shark”, primul conţinut video cu peste 10 miliarde de vizualizări pe YouTube. A depășit „Despacito”! (VIDEO)

14 Jan 2022 1132

Festivitate la Batalionul 341 Infanterie „Constanța“. Maiorul Iulian Gemănariu a trecut în rezervă (galerie foto)

31 Aug 2021 2335

Judeţul Constanţa Flacăra Crucea, campioană în Liga a 5-a

20 Jun 2021 4571

Mesaj de condoleanțe pentru unul dintre bărbații decedați în urma scufundării pescadorul „Sea Shark 1” în Marea Neagră

20 May 2021 2521

Tragedie fără margini Cei trei bărbați, morți după ce un pescador s-a scufundat în Marea Neagră, conduși pe ultimul drum (video)

19 May 2021 7130

Autoritatea Navală Română Comunicat privind operațiunile de căutare și salvare a pescadorului „Sea Shark 1”

19 May 2021 2014

Shark SRL are un nou asociat. Firma a aparţinut cândva lui Gheorghe Oancea

04 May 2017 7618

Shark SRL a semnat un nou contract cu Exxonmobil Exploration and Production Romania Limited Nassau

19 Aug 2016 8988

OMV Petrom SA a încheiat un contract de aproape 8 milioane de euro cu Shark SRL, fosta firmă a lui Gheorghe Oancea (document)

13 Feb 2015 5481

A fost administrată de Gheorghe Oancea Falimentul Plonge Prest SRL, amânat pentru anul viitor

16 Oct 2014 4178