Câine tăiat cu sabia! Inculpatul a recunoscut tot. Judecătorii îl vor în puşcărie pentru şase luni

Un bărbat a fost condamnat la şase luni de închisoare, cu executare, pentru că, în 2014, a ucis un câine, pe care l-a tăiat cu sabia.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, prin rechizitoriul nr. 2566/P/2014 din data de 30 ianuarie 2017, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, prevăzută şi pedepsită de art. 25 alin. 1 lit. e din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Tulcea, instanţă care, zilele trecute, având în vedere decesul câinelui, a schimbat încadrarea juridică din „rănirea sau schingiuirea animalelor“ în „uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept“. Drept urmare, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de şase luni de închisoare, cu executare. În continuare, instanţa a admis în parte acţiunea civilă şi a dispus obligarea inculpatului la plata sumei de peste 5.000 de lei, cu titlu de daune morale şi materiale.
 
„Dispune confiscarea specială a sabiei artizanale ridicată de la inculpat şi depusă la Camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Tulcea. Obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. În temeiul art. 276, alin. 2 Cod proc. pen, obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 de lei, către partea civilă, cu titlu de cheltuieli judiciare“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Atât inculpatul, care a recunoscut faptele imputate de procurori, cât şi partea civilă au atacat decizia Judecătoriei Tulcea la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru luna viitoare. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
Citeşte şi:
 
Un bulldog francez, „despicat în două“ în Lumina
 
Copil muşcat în zona capului de un câine, pe plajă. Judecata s-a terminat. Nimeni nu dorea această soluţie
 

O fetiţă de cinci ani, atacată în Constanţa de un maidanez. Tatăl copilei şi-a făcut singur dreptate. Judecătorii l-au condamnat

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Sentință finală într-un dosar important pentru justiția din România. Ce pedeapsă a primit un bărbat care a ucis un câine cu sabia

09 Jan 2018 2624

Constanța. Câine tăiat cu sabia! Ce au decis magistrații. Dosar important pentru justiția din România

01 Jan 2018 1942

Constanța. Câine tăiat cu sabia! Judecătorii se pregătesc să anunțe sentința finală. Proces care poate intra în istoria justiției din România

25 Dec 2017 3004