Amenintari pe holurile Primariei Medgidia

Consilierii locali s-au reunit intr-o sedinta extraordinara, ce a avut loc vineri, 31 octombrie, in sala de consiliu a Primariei Medgidia

Sedinta a avut 16 puncte pe ordinea de zi, cel mai controversat fiind cel referitor la aprobarea continuarii lucrarilor avand ca obiect "Reabilitare cladire cu functiunea de campus scolar Colegiul Nicolae Titulescu - in conditiile actualului contract cu SC SCIM SA". Primarul Marian Iordache a afirmat ca licitatia care s-a tinut pe timpul vechii administratii locale a avut o greseala care poate fi reparata doar prin aprobarea continuarii lucrarilor in aceste conditii. "Lucrarile au fost abandonate in luna martie, iar fostul primar era prea ocupat cu campania electorala pentru a se ingriji de campusul scolar", a acuzat Marian Iordache. Consilierul Dumitru Moinescu s-a aparat, spunand ca lucrarile au fost abandonate la dispozitia proiectantului. Au urmat acuzatii reciproce de minciuna intre consilierii pedelisti si penelisti. Primarul orasului a fost avertizat de catre fostul viceprimar al municipiului, Mircea Talasman, ca nimeni nu l-a facut mincinos pana in prezent si nu a luat-o peste ochi. Dupa sedinta, dialogul aprins dintre pedelistul Mircea Talasman si penelistul Marian Iordache a continuat pe holurile primariei.

Salarii majorate cu 75%

Desi actuala conducere a Primariei Medgidia se plange constant de dificultatile financiare cu care se confrunta, a reusit sa mareasca salariile de baza a opt angajati, apartinand biroului de proiecte din cadrul primariei, cu 75%. Hotararea a fost luata in urma unui proiect propus spre aprobare de primarul Marian Iordache. Edilul a motivat decizia, in fata consilierilor locali, declarand ca angajatii departamentului proiecte au salarii intre 550 si 750 de lei si ar trebui sa fie stimulati pentru a atrage cat mai multe proiecte cu finantare internationala in institutie. Se pare ca sporul va putea fi acordat deoarece exista posturi neocupate pana in prezent. Aprobarea regulamentului de gospodarire a municipiului Medgidia, a indicatorilor tehnico-economici ai studiului de fezabilitate "Locuinte sociale - bloc MS7, MS8, MS9 (48 u.l.) str. Industriei si aprobarea PUZ ,,Amenajare spatiu de agrement - Parc acvatic" au fost unele dintre punctele importante ale sedintei. Ordinea de zi a mai cuprins aprobarea licitatiei publice privind inchirierea fostului sediu ADP cu destinatia spatiu administrativ, concesionarea prin licitatie publica a unui imobil-teren ce apartine domeniului privat al municipiului Medgidia, in suprafata de 8.864 mp (lotul 1), situat in Medgidia, str. Albinelor, cu destinatia "Parc acvatic", aprobarea PUD - ,,Consolidare, reparatie capitala, mansardare, extindere cu corp arest parter si amenajare sediu Judecatorie Medgidia".

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unitatea Militară 02013 Mangalia angajează. Ce post este vacant

30 Apr 2024 314

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 274

Fostul viceprimar al Medgidiei, Sorin Petrică Țuțuianu este noul director al CT BUS Constanța

30 Apr 2024 528

Cum alegem corect produse proaspete de sărbători? Recomandările ANPC pentru perioada 1Mai – Sărbătorile de Paști!

30 Apr 2024 262

ISU Dobrogea Vino să faci parte din frumoasa echipă a salvatorilor constănțeni! Iată posturile vacante

30 Apr 2024 510

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială Nr. 1 Topalu angajează. Iată ce trebuie să faci

29 Apr 2024 424

Părintele Pimen de la Muntele Athos, la „Podcastul lui Septimiu" - „Nu poți să îl minți pe Dumnezeu!“ (VIDEO)

29 Apr 2024 560

​Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța scoate la concurs un post vacant. Detalii

29 Apr 2024 460

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 483

Rețete tradiționale de Paște Pasca, nelipsită de pe mesele românilor

27 Apr 2024 696

Savoare fără carne. Rețete vegetariene pentru un grătar reușit

27 Apr 2024 424

​Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța angajează. Detalii

26 Apr 2024 587

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări!

25 Apr 2024 949

Termoficare Constanța SRL anagajează. Ești interesat?

25 Apr 2024 773

Termoficare Constanța angajează! Vezi ce post este disponibil

25 Apr 2024 333