CJC a cumparat un Mitsubishi de peste un miliard

cjc2.jpgÎn an de criză, Consiliul Judeţean Constanţa îşi măreşte parcul auto # Şi nu cu o maşină obişnuită, ci cu una de teren, care ar trebui să intervină în caz de inundaţii şi catastrofe

Sub paravanul unui proiect transfrontalier pe care administraţia judeţeană îl are cu municipalitatea din Dobrich, reprezentanţii Direcţiei de Informatizare şi Cooperare la Marea Neagră se bucură de privilegiul de a conduce un autoturism de teren 4X4 off-road de peste 30.000 de euro.

Chiar dacă în acest an administraţiile judeţene fac eforturi deosebite pentru a supravieţui, există autorităţi pentru care un efort financiar de 30.000 de euro nu sărăceşte vistieria judeţului. În fond, investiţia alocată achiziţionării acestui autoturism a fost cuprinsă, anul trecut, într-un proiect derulat de administraţia judeţeană referitor la „Reducerea riscului de inundaţii şi catastrofe", desfăşurat în parteneriat cu autorităţile locale din Dobrich. Finanţarea Consiliului Judeţean a fost de 100.000 de euro, valoarea totală a proiectului a fost de 688.130 de euro. Consiliul Judeţean Constanţa este partenerul lider, ceilalţi parteneri implicaţi în derularea proiectului sunt RAJAC, RAJDP, ISU Dobrogea şi municipalitatea din Dobrich - Bulgaria. De fapt, obiectivul general al proiectului este dezvoltarea cooperării transfrontaliere în domeniul protecţiei mediului prin introducerea unor noi tehnologii informaţionale şi de comunicaţii în judeţele Constanţa şi Dobrich. Scopul specific al proiectului vizează înfiinţarea unei reţele informaţionale şi de comunicare în cadrul unui Consorţiu GIS, pentru modernizarea structurilor de management al riscului în caz de inundaţii din cadrul CJC şi municipalitatea Dobrich, dar şi prevenirea inundaţiilor prin implementarea unui sistem comun de informaţii şi comunicaţii.

Sevil conduce alt Mitsubishi

Contractul care vizează sporirea numărului de maşini în parcul auto al CJC a fost atribuit în data de 25 iunie 2009, criteriul fiind preţul cel mai mic dat de ofertanţi. Singurul participant la licitaţie, desemnat câştigător în cele din urmă, a fost SC Exclusiv Auto ENB SRL din Consatnţa. Oferta pe care aceasta a făcut-o administraţiei judeţene pentru a facilita implementarea şi finalizarea tuturor obiectivelor proiectului s-a ridicat la 124.446,96 de lei, echivalentul a puţin peste 30.000 de euro. Întrebat care este motivul pentru care era necesară achiziţionarea unui astfel de vehicul de teren, în cadrul proiectului - de altfel, benefic pentru judeţul de la malul mării - purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovan, ne-a explicat că era neapărată nevoie de autovehiculul de teren în situaţia în care autorităţile judeţene ar fi trebuit să intervină în caz de inundaţii pe teren accidentat. În fapt, acesta este cel de-al doilea autovehicul de teren cu care Direcţia se laudă. Un alt Mitsubishi este condus de chiar de directorul executiv al Direcţiei de Informatizare şi Cooperare la Marea Neagră, Sevil Sumanariu, şi este folosit drept maşină de serviciu.

SIGRIT, tot pe bani transfrontalieri

Tot la capitolul achiziţii de echipamente şi servicii aferente, de la startul proiectului, din aprilie 2008, s-a mai pus în aplicare şi una din cele mai importante componente care a vizat realizarea unui Sistem Informatic Geospaţial pentru Reducerea Riscului la Inundaţii în zona Transfrontalieră, prin dezvoltarea de tehnologii IT, cu alte cuvinte, SIGRIT. Sistemul are ca scop asigurarea suportului informaţional şi decizional pentru activităţile de reducere a riscului la  inundaţii în judeţul Constanţa şi Dobrich.

Contractul în cauză a fost atribuit, în data de 20 februarie 2009, după ce au fost analizate cele două oferte primite, societăţii SC Intergraph Computer Service SRL, pentru 539.485 euro, fără TVA, în condiţiile în care valoarea iniţială a proiectului, suma maximă care ar fi putut fi cheltuită pentru achiziţionarea sistemului informatic, era de 540.000 de euro, fără TVA.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

surmelis argentina pusa

07 Aug, 2009 13:50

"Draga", "MARGELATULE",cred ca ai ramas in urma cu informatiile.O parte din banii munciti in Romania de romani au fost acordati de fostul prim ministru, d-l Calin Popescu Tariceanu unui coleg de partid LIBERAL,in persoana d-lui IONEL CHIRITA in anul 2006,2007,2008,in valoare de aproape 300 de miliarde de lei vechi, cu care a inceput sa construiasca 3-4 cladiri ,care ulterior au fost abandonate .In faza de nefinalizare sunt si in prezent.Cladirea viitorului AZIL a fost ridicata prin renovarea fostului sediu a CAP-ului.Cladirea din str. Carsium nr.34, a fost pe jumatate construita pe vechea cladire a sediului care a construit in urma cu multi ani FABRICA DE SARME SI CABLURI.Mai sunt doua cladiri incepute din temelie dar nefinalizate:Centrul de zi pentru copii si gradinita din cartierul "Varos". Acum ce sa facem? apelam la ajutorul extern, de la UE, atat pentru cumpararea unei masini de buna calitate fiind de teren cat si pentru acoperirea "gaurilor" facute de unii membrii liberali ,in goana lor pentru inavutire si mai mare pe spatele "fraierilor" din orasul Harsova.Afirmatiile sunt perfect autentice si la obiect ,intrucat sunt direct implicata in aceasta "operatiune" de mare anvergura. Nu permit nimanui sa-mi deschida scrisorile,pentru simplul motiv ca nici eu nu le deschid pe ale altora.Si nu permit nimanui sa-mi puna piedici (aviz amatorilor),in dovedirea cu fapte si documente implicarea d-lui IONEL CHIRITACA ca invinuit principal. Vreti sa nu fiti implicati in masinatiile unui CUPLU NEBUN,evitati "ordinele"care vi se pot da in viitor.Legea nu iarta pe nimeni si pedepseste pe fiecare dupa aportul adus "actiunilor" puse in aplicare.

Margelatu

07 Aug, 2009 11:45

Habar nu aveti pe ce lume traiti.Dragi asa zisi ,,jurnaliti'inainte sa scrieti despre un subiect incercati sa va informati.In primul rand banii cu care s-a cumparat acest autoturism sunt de la UE asa ca bravo lor ca stiu sa beneficieze de aceste fonduri.Si pentru cultura voastra verificati ca Sevil Sumanariu nu are permis de conducere.Daca tot executati anumite ordine incercati sa verfificati inainte ceea ce afirmati

surmelis argentina pusa

07 Aug, 2009 07:08

D-na ziarista, Claudia Candet, cand o sa aveti buna-vointa si de ce nu ,curajul, sa vizitati orasul HARSOVA de Constanta,poate in viitorul apropiat . N-ar fi rau sa fiti echipata cu un asemenea autoturism de teren,de cea mai buna calitate ,facand fadza terenului accidentat sau pantelor foarte abrupte ,cum sunt multe strazi in orasul in care sunteti invitata in interes de serviciu. Cu o asemenea masina de teren puteti vedea toate cladirile nefinalizate de pe timpul "domniei", primarului liberal,d-l IONEL CHIRITA , cand prim ministrul d-l Calin Popescu Tariceanu a "rasturnat carul cu bani" in orasul Harsova .

Articole asemanatoare

Accident mortal între 23 August şi Mangalia! S-au cerut daune de peste 2 milioane de euro. Ce a decis, în final, Curtea de Apel Constanța

30 Apr 2024 187

„Ai plecat mult prea devreme dintre noi“ Cine este tânărul mort în accidentul de la ieșire din 2 Mai spre Mangalia, județul Constanța? (VIDEO)

30 Apr 2024 3125

Accidentul mortal de la ieșire din 2 Mai spre Mangalia, suprins de camerele de supraveghere (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 4626

Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

30 Apr 2024 2397

Tânărul șofer implicat în accidentul dintre 2 Mai și Mangalia a murit (VIDEO)

30 Apr 2024 2070

2 Mai Cruce de pe marginea drumului, spulberată de autoturism (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 1107

Mai multe mașini avariate în zona unor localuri din Constanța (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 1640

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 6517

Accident în localitatea Ovidiu, județul Constanța. Un șofer beat a intrat cu mașina într-un autoturism parcat

29 Apr 2024 802

Două autoturisme pe DN 3 implicate într-un accident în comuna Valu lui Traian, județul Constanța (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 572

Județul Constanța Accident pe strada Bisericii din satul Ghindărești! Două persoane, rănite

29 Apr 2024 501

Accident rutier pe Autostrada A4, pe sensul Agigea-Ovidiu! Traficul, restricționat în zonă

29 Apr 2024 621

Accident rutier pe Autostrada A2 București-Constanța în apropiere de Medgidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 1663

ISU IalomițaStația de pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, la un accident rutier

29 Apr 2024 256

Accident rutier în Năvodari, județul Constanța. Victima a fost transportată la spital

29 Apr 2024 618