Cum obligă Guvernul primăriile să mărească impozitele După ce au votat pentru menţinerea impozitelor, consilierii de la Cuza Vodă sunt nevoiţi să le majoreze

08_Cuza_Voda_Niculae_Hornet_1.jpgPrimăria Cuza Vodă se numără printre autorităţile locale nevoite să majoreze impozitele locale, din cauza unei noi decizii luate de Guvernul Ponta.

Deşi iniţial consilierii de la Cuza Vodă au votat pentru menţinerea valorii impozitelor locale, în zilele ce urmează ei se vor reuni într-o nouă şedinţă de Consiliu Local pentru a vota majorarea birurilor. Motivul? Guvernul Ponta a decis săptămâna aceasta să impună o nouă regulă în privinţa impozitării, potrivit căreia primăriile cu datorii sunt obligate să mărească impozitele locale cu 16%. „Iniţial ni s-a comunicat că este lăsată la latitudinea primăriilor decizia privind majorarea taxelor. Apoi, am fost înştiinţaţi că primăriile cu datorii sunt obligate să majoreze impozitele cu 16%. Ca atare, suntem nevoiţi să majorăm impozitele întrucât avem înregistrate datorii. În vară, am preluat primăria cu restanţe de 4.000.000 lei, vorbim de datorii lăsate de fosta administraţie", a explicat Niculae Horneţ. Şeful autorităţii locale a precizat că datoriile lăsate moştenire de fostul primar îi pun activitatea în dificultate. „Avem obligaţia de a reduce arieratele (n.r. datoriile mai vechi de 90 de zile) cu 5% lunar. Lucrul acesta pune o mare presiune pe bugetul comunei care este de aproximativ 600.000 lei", a menţionat Niculae Horneţ.

Investiţiile nu vor fi neglijate

În ciuda dificultăţilor pe care le întâmpină, primarul a precizat că nu va neglija investiţiile la nivel de localitate.

Primarul şi-a propus cu prioritate racordarea la reţeaua de energie electrică a locuinţelor din cartierul nou. Amenajarea unui teren de sport în vecinătatea sediului Poliţiei pe o suprafaţă de 2 hectare, este un alt proiect pe care şeful autorităţii locale este determinat să-l realizeze. În zona Căminului Cultural din Cuza Vodă, Niculae Horneţ şi-a propus crearea unui spaţiu de recreere cu alei, bănici şi locuri de joacă. Parcul ce se întinde pe o suprafaţă de 2 hectare va fi împrejmuit, a mărturisit primarul.

Şeful autorităţii locale speră ca anul aceasta să obţină fondurile necesare astfel încât să finalizeze lucrările privind montarea reţelei de canalizare. Potrivit primarului, proiectul se află în fază finală, mai precis au mai rămas de realizat lucrările de racordare şi de refacere a carosabilului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Un nou termen în dosarul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Cuza Vodă. Ce au decis magistrații

27 Apr 2024 587

RAJA Constanța anunță oprirea apei în muncipiul Constanța din cauza unei avarii

26 Apr 2024 831

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 747

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1083

Primăria Cuza Vodă, județul Constanța, vinde un teren extravilan în suprafață de aproximativ 30.000 mp

23 Apr 2024 429

Teatrul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, la Festivalul Regional de Teatru „Caragiale între trecut, prezent și... viitor”​ (FOTO)

22 Apr 2024 560

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 387

Originar din Hârșova, județul Constanța La mulți ani scriitorului de science-fiction, George Ceaușu

21 Apr 2024 485

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța „La mulți ani Batalionului 341 Infanterie!” (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 518

Primăria comunei Cuza Vodă, județul Constanța, concesionează trei terenuri. Unde sunt situate?

21 Apr 2024 828

Imobile scoase la vânzare de Primăria Cuza Vodă, județul Constanța. Iată unde sunt situate

19 Apr 2024 593

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 890

Decizia APM Constanța Hotel de trei etaje, construit de Talpac SRL în Eforie Nord

18 Apr 2024 563

Construită în perioada interbelică Fosta Franzelărie Automată de Lux din Constanța se vinde. Proprietarii cer aproape jumătate de milion de euro - VIDEO

18 Apr 2024 734

Comuna Cuza Vodă organizează licitaţie publică pentru suprafeţe de teren extravilan

18 Apr 2024 299