Construită în perioada interbelică Fosta Franzelărie Automată de Lux din Constanța se vinde. Proprietarii cer aproape jumătate de milion de euro - VIDEO

  • Situată pe strada Cuza Vodă nr. 24, fosta Franzelărie Automată de Lux este acum scoasă la vânzare pentru 450.000 de euro.
  • Imobilul a fost construit în perioada interbelică de către afaceristul Cristea Costache în stil art deco.

În centrul municipiului Constanța, se află o clădire istorică care, în trecut, era un adevărat punct de reper pentru riverani. Vorbim despre fosta fabrică de frănzelarie de lux Constanța.

Situată pe strada Cuza Vodă nr. 24, acoperită de praf și de trecerea timpului, fosta Franzelărie Automată de Lux este acum scoasă la vânzare pentru prețul de 450.000 de euro.

„Vă propunem spre vânzare clădirea în care a funcționat Fosta Franzelărie de Lux Constanța. Construită în perioada interbelică de către afaceristul Cristea Costache în stil art deco, clădirea adăpostea la parter fabrica de pâine și franzelăria iar la etaj și mansardă avea spații locative. Imobil cu un caracter istoric deosebit, situat într-o locație ultracentrală, cu destinație mixtă, într-o zonă cu vizibilitate și trafic pietonal intens, acest spațiu oferă oportunități nelimitate pentru diverse afaceri (birouri, cafenea restaurant, galerie de arta studio design, spatiu de evenimente showroom hotel boutiq, industria ospitalitatii etc)“, se spune în anunțul de vânzare“, postat pe storia.ro.





Poziționată pe un teren în suprafață de 276 mp, în zona Miga,  clădirea dispune de parter, etaj și mansardă. Franzelăria Automată de Lux era o afacere de succes, însă la 11 iunie 1948 a fost naționalizată de comuniști.

În luna mai 2023, proprietar pe 1/2 din terenul de pe strada Cuza Vodă nr. 24 era bosniacul Stojcic Zoran.
În dosarul 1320/118/2017* , înregistrat la Curtea de Apel Constanța pe data de 21.04.2023, magistrații au admis apelul formulat de Stojcic Zorab împotriva intimaților Stojicic Loredana, Maria Talpeș, Gheorge Giuliano Talpeș, Rodina Ionescu, Roxana Lăstuna Ionescu, Radu Călin Stoenescu și Coconi Coca Alexandrescu. 

„Decizie: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa, în sensul că: Constată caracterul simulat al contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 144/23.01.2008 de către notarul public Darie Ruxandra-Luminiţa, în sensul că adevăratul cumpărător al cotei de 1/2 din dreptul de proprietate asupra terenului în suprafaţă de 235 de metri pătraţi, din acte, respectiv 276 de metri pătraţi, din măsurători, situat în municipiul Constanţa, strada Cuza Vodă nr. 24 (fost nr. 32), judeţul Constanţa, nr. cadastral 20507, cod 2, este reclamantul Stojcic Zoran. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 30.05.2023. Document: Hotarâre  137/2023  din 30.05.2023“, se spune în soluția pe scurt.





Cine este Stojcic Zoran


Cu cetăţenie bosniacă şi suedeză, urmărit internaţional, Stojcic Zoran a fost prins de poliţiştii din Constanţa. Stojcic Zoran este acuzat de crime de război împotriva civililor, comise în 1992 pe teritoriul Iugoslaviei. El a fost adus în faţa magistraţilor, pe  29 mai 2019, cu propunere de arestare preventivă.

Curtea de Apel Constanţa a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării a persoanei solicitate STOJČIĆ ZORAN, pe o durată de 25 zile, începând cu data de 30 mai 2019 şi până la data de 23 iunie 2019.


 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Judecătorii din Constanţa analizează cererea de extrădare a unui bărbat acuzat de crime de război în Iugoslavia


Stojcic Zoran, urmărit pentru crime de război în Iugoslavia, prins la Constanţa. A fost adus în faţa magistraţilor pentru extrădare

Istoria orașului, în paragină: Franzelăria Automată de Lux, uitată în timp, pe strada Cuza Vodă din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.