Istoria orașului, în paragină Franzelăria Automată de Lux, uitată în timp, pe strada Cuza Vodă din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

În centrul municipiului Constanța, printre sutele de imobile care acaparează privirile, se află o clădire, uitată de timp de altfel, care, în trecut, era un adevărat punct de reper pentru riverani.
 
Aflată pe strada Cuza Vodă nr. 24, acoperită de praf și de trecerea timpului, fosta Franzelărie Automată de Lux își duce povara nepăsării. Lăsată în paragină, degradată și murdară, imobilul a fost un adevărat reper al Constanței interbelice.


 
Imobilul a fost edificat de afaceristul Christea Costache, în stil art deco, cu regim de înălțime P+1 etaj și mansardă. La parter funcționa un magazine de pâine și franzelărie de lux.
 

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:

Aurel și Florin Butnaru pierd procesul cu AFI SRL! La mijloc, un imobil din Mamaia

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Construită în perioada interbelică Fosta Franzelărie Automată de Lux din Constanța se vinde. Proprietarii cer aproape jumătate de milion de euro - VIDEO

18 Apr 2024 895