Dan Coriolan Simedru vrea locuinta de inspector guvernamental

cap_2.jpgLa finele lunii precedente, prin decizia premierului Emil Boc nr. 395, publicată în Monitorul Oficial nr. 206 din 31 martie 2009, fostul prefect al judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, actual inspector guvernamental, va trebui să se stabilească la Constanţa. 

Acesta a fost desemnat să îndeplinească atribuţii ce intră în sfera de competenţă a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Contactat telefonic, Dan Simedru a afirmat că luni se va întâlni cu un secretar de stat din Ministerul Transporturilor şi cu directorul general al Agenţiei Naţionale de Drumuri pentru a afla, concret, ce atribuţii îi vor reveni. „În funcţie de atribuţiile ce-mi vor reveni şi celelalte condiţii ce trebuie asigurate - locuinţa de serviciu -, voi vedea când pot veni la Constanţa. Voi accepta atât cât va fi de acceptat", a menţionat inspectorul guvernamental.

În opinia lui Dan Coriolan Simedru, este anormal ceea ce se petrece cu foştii înalţi funcţionari publici ajunşi inspectori guvernamentali, în special în cea ce priveşte detaşarea lor în alte judeţe şi cheltuielile publice care se fac în acest sens. El a subliniat faptul că, „peste noapte, au fost făcuţi peste 100 de inspectori guvernamentali pentru a se crea loc celor mulţi şi fără a îndeplini condiţiile legislaţiei în vigoare. Dacă tot era nevoie de inspectori guvernamentali, de ce nu puteam rămâne în judeţele în care am activat? Mi-e destul de greu să înţeleg raţiunea pentru care statul face cheltuieli publice inutile, când se afirmă că se doreşte reducerea acestora", a afirmat fostul prefect al judeţului Alba. De asemenea, inspectorul guvernamental ce urmează să vină la Constanţa a ţinut să sublinieze că mai multe normative în vigoare - HG 341, Statutul funcţionarului public şi Legea nr. 340 - au fost încălcate. „Trebuia elaborat un plan anual privind mobilitatea înalţilor funcţionari publici, care să fie publicat la începutul anului, însă nu s-a făcut. Acesta e doar un exemplu din multiplele încălcări ale legii", a concluzionat inspectorul guvernamental, Dan Coriolan Simedru.

{mos_ri:Dan Coriolan Simedru}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 354

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 319

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 325

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 317

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 597

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 672

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 505

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 577

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 402

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 379

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 544

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 507

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 506

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 571

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 426