Fostii primari vor primi indemnizatii de la stat

# Deputatul PNL Gheorghe Dragomir sustine ca este greu de crezut ca fostii primari si presedinti de Consilii Judetene ar avea nevoie de ajutor financiar

Deputatii au dezbatut o propunere legislativa pentru modificarea legii privind statutul alesilor locali luni. Aceasta prevede ca primarii si presedintii Consiliilor Judetene, care au avut mai mult de trei mandate, sa beneficieze dupa expirarea mandatului, de o indemnizatie tranzitorie pe o perioada de trei luni. Banii ar urma sa provina din bugetul autoritatii locale respective. PSD si PRM sustin acest proiect legislativ, pe motivul ca dupa trei mandate, alesul local poate ajunge in pragul pensionarii sau nu-si mai poate gasi un loc de munca. Pe perioada existentei mandatului, alesilor locali li se suspenda contractul individual de munca, urmand sa-si reia vechiul loc de munca, daca acestia provin din sectorul de stat.Reprezentantii guvernului nu au fost de acord cu aceasta propunere, care ar trebui sa reprezinte 80% din indemnizatia de baza, pe motiv ca legislatia in domeniu cuprinde deja masuri de protectie financiara.Cu toate acestea, ieri, in plenul Camerei Deputatilor propunerea pentru acordarea de indemnizatii alesilor locali a fost votata.Deputatul PNL Constanta, Gheorghe Dragomir, a declarat ca nu are nimic de obiectivat pentru modificarea acestei legi. "Eu nu am nimic impotriva nici unei categorii sociale", a precizat liberalul constantean. Ca primarii si presedintii de Consilii Judetene, sa aiba intr-adevar nevoie de ajutor financiar la sfarsitul mandatului, este insa mai greu de crezut. "In aceasta situatie s-ar gasi foarte putini alesi locali", a afirmat Gheorghe Dragomir.In opinia presedintelui organizatiei judetene PNL, este foarte dificil sa poti plati fiecare categorie sociala, cu sume care sa satisfaca nevoile si trebuintele lor. In acest sens, Gheorghe Dragomir a facut referire la statutul in general al bugetarilor, mentionand si functionarii publici din primarii, care au salarii mici si care nu se bucura de facilitati.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 338

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 306

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 318

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 317

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 585

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 666

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 503

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 571

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 401

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 373

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 542

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 505

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 505

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 566

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 421