Mariana Gaju a sarbatorit convietuirea interetnica din Cumpana

1209757821.jpg

Ieri, pe stadionul din comuna Cumpana, primarul Mariana Gaju a fost gazda manifestarii dedicate convietuirii multietnice pe plaiuri dobrogene. Primarul a organizat evenimentul in ziua de 2 mai, pentru a sarbatori prezenta etniilor conlocuitoare in localitate, dar si Ziua Tineretului.

La Concursul de Arta Culinara Traditionala, deschis oficial de catre primar, au participat reprezentanti ai comunitatilor etnice din judetele Constanta si Tulcea: turci, tatari, armeni, albanezi, bulgari, eleni, evrei, germani, italieni, maghiari, polonezi, rusi-lipoveni, aromani. "Traim intr-o tara de tari... Aici, la Cumpana, ceva va trebui sa ramana, iar acel ceva este mostenirea noastra culturala", a marturisit primarul comunei, Mariana Gaju. Evenimentul multietnic a fost organizat de Consiliul Local si Primaria Cumpana, sub egida Consulatului General al Republicii Turcia la Constanta, a Muftiatului Cultului Musulman din Romania si a Directiei Judetene pentru Sport Constanta. Printre invitati au fost consulul general al Turciei in Romania, Haluk Agka, consilierul Cadar Adinan, muftiul cultului musulman din Romania, Murat Iusuf, reprezentantul UDTR, deputatul Iusein Ibram, reprezentantul UDTTMR, deputatul Aledin Amet, consulul general a Federatiei Ruse la Constanta, Viktor Nikolaevici Demin. La actiune s-au aflat si membrii uniunilor, asociatiilor si ai fundatiilor nationalitatilor conlocuitoare din judetul Constanta. Edilul le-a prezentat oaspetilor de seama produsele traditionale fiecarei etnii, pregatite de gospodine. Au fost prezente bucatarese din localitatile Constanta, Tulcea, Ghindaresti, Valu lui Traian, Lumina, Techirghiol, Cumpana. La festivitate au participat ansamblurile folclorice "Romancuta", "Tureya", "Cainanalar", "Kaytarma", "Mehtar", dar si interpreti consacrati: Sirma Granzulea, Carmen Chivu Keamiran, Cristian Ionescu, Nicu Constantin si Rodica Onta. Nu au lipsit traditionalele lupte tataresti "Kuresul", in urma carora tinerii participanti au fost premiati. Inainte de desfasurarea dansurilor si a luptelor consacrate etniilor, primarul Mariana Gaju, in spiritul conceptului de unitate, le-a inmanat diplome de onoare invitatilor de seama.

Scris de: {autor}Cristina PUSCASU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 369

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 322

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 330

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 326

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 605

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 676

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 506

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 581

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 403

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 381

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 546

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 511

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 509

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 575

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 426