Noi proiecte devin certitudine la AlbeştiPrimarul Gheorghe Moldovan, pregătit pentru un nou mandat

AlbestilansareMoldovan.jpgÎn cei patru ani de mandat, primarul din Albeşti, Gheorghe Moldovan, a dus la bun sfârşit zeci de proiecte, iar altele noi urmează să fie implementate în perioada 2012 - 2016. „Prin programele pe care le voi anunţa ulterior, voi prezenta un Albeşti european, racordat la reţeaua de apă potabilă, la canalizare şi la sistemul de iluminat, cu o infrastructură peste medie, în care să locuim decent", declară primarul Gheorghe Moldovan.

12 obiective urmează să fie implementate

La ora actuală, şeful autorităţii locale, Gheorghe Moldovan, deţine toate aprobările necesare pentru a implementa nouă proiecte în Albeşti. Cele nouă proiecte fac referire la amenajarea unui cabinet stomatologic, plantarea unei perdele forestiere de-a lungul întregului drum judeţean şi comunal pentru împiedicarea înzăpezirii lor, realizarea unei ferme de caprine de 1.000 de capete, ameliorarea zonei de păşunat, construirea unei creşe şi a unei grădiniţe, montarea reţelei de canalizare, a unei staţii de epurare şi a reţelei de apă în cartierul nou, asfaltarea a 29,6 kilometri de drum în toate satele ce aparţin de comuna Albeşti, extinderea reţelei de curent electric şi realizarea unei săli de sport. Şi în satul Cotu Văii se află în fază de proiect extinderea reţelei de iluminat public pe întreaga suprafaţă a satului. Primarul Gheorghe Moldovan deţine şi autorizaţie pentru construcţia unei şcoli şi a unei creşe în Cotu Văii, iar cât de curând vor începe lucrările pentru realizarea celor două obiective de investiţii.

Dezvoltarea comunei Albeşti în mandatul 2008 - 2012

AlbestilansareMoldovan2.jpgÎn comuna Albeşti, şeful autorităţii locale a reabilitat termic grădiniţa comunală, a amenajat baza sportivă cu vestiare, tribune, gazon şi gard de protecţie, a împroprietărit 40 de familii de tineri cu loturi de casă a câte 500 de metri pătraţi fiecare, a finalizat proiectul privind construcţia unei biserici noi, pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătaţi. De asemenea, zona de păşune a fost extinsă şi fertilizată. În acest sens, au fost accesate fonduri europene prin APIA, fiind achiziţionate un tractor, o vidanjă şi 100 de tone de îngrăşăminte. În cadrul activităţilor culturale de promovare a imaginii comunităţii, au fost permanentizate Festivalul Internaţional „Dobroge, mândră grădină", Sărbătoarea „Fiii satului", Ziua Internaţională a Tătarilor, iar în 2011 a fost sărbătorită aniversarea şcolii, care a împlinit un secol de activitate. Proiectul de dezvoltare durabilă a zonei s-a concretizat prin iniţierea unor cursuri de perfecţionare pentru agricultori, cetăţenii care au dorit accesarea de fonduri europene beneficiind de instruirea necesară. Cu implicarea primarului Gheorghe Moldovan, în cadrul Primăriei funcţionează un birou de consiliere antreprenorială, atât pentru dezvoltarea unei afaceri, cât şi pentru întocmirea documentaţiei în vederea accesării de fonduri europene.

Satele Cotu Văii şi Coroana, în atenţia primarului

Satul Cotu Văii a beneficiat de extinderea reţelei de apă potabilă în partea de sus a localităţii. Căminul Cultural, şcoala generală, grădiniţa şi biserica din localitate au fost reabilitate. Lăcaşul de cult este astăzi prevăzut, datorită primarului Gheorghe Moldovan, cu centrală termică. Pentru copiii din sat şeful autorităţii locale a amenajat un teren de sport cu gazon artificial care este împrejmuit cu gard şi are dotarea corespunzătoare. Primarul şi-a îndreptat atenţia şi către satul Coroana. Biserica din localitate a fost reparată, de asemenea, fresca a fost refăcută, lăcaşul de cult fiind în mod constant susţinut financiar. De asemenea, a realizat redimensionarea reţelei de apă potabilă pe o lungime de 700 de metri şi modernizarea acesteia prin renovarea pompelor de apă. Nu în ultimul rând, primarul Gheorghe Moldovan a susţinut investiţiile în zonă, transformând satul într-un puternic centru legumicol prin construirea de sere pe o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi. Noi sere vor fi amenajate pe viitor, urmărindu-se dezvoltarea continuă a centrului legumicol.

Localităţile Arsa şi Vârtop nu au fost neglijate

Şcoala generală din satul Arsa a fost reabilitată, la fel şi grădiniţa. Îmbunătăţirea reţelei de apă din localitate a constituit şi ea o prioritate, la fel şi introducea cursei locale de transport pe ruta Arsa - Mangalia. Dispensarul din Arsa a fost reamenajat şi dotat astfel încât localnicii să beneficieze de asistenţă medicală de calitate, un doctor aflându-se zilnic la dispoziţia cetăţenilor. În satul Vârtop lipsa apei potabile nu mai reprezintă o problemă prin realizarea sistemului de alimentare cu apă. Primarul Gheorghe Moldovan a amenajat în localitate şi casa parohială, astfel încât părintele bisericii să fie tot timpul alături de comunitate.

PNL, UNPR şi PDL îi susţin candidatura

Gheorghe Moldovan candidează din partea PNL pentru un nou mandat la şefia autorităţii locale. Nu a intrat singur în lupta electorală, ci cu sprijinul a trei partide: PNL, UNPR şi PDL. În total, 50 de candidaţi liberali, democrat-liberali şi din partea UNPR la mandatul de consilier local susţin candidatura lui Moldovan la Primăria Albeşti. Primarul şi-a propus să dezvolte în continuare comuna alături de 16 „fii ai satului" care candidează pentru funcţia de consilier local şi sunt decişi să ducă la bun sfârşit proiectele iniţiate de Gheorghe Moldovan. Iată numele acestora: Carmen Gheorghiţă, Veronica Dosoftei, Vlad Cristian, Gheorghe Cârstescu, Adrian Topliceanu, Ion Matei, Marian Croitoru, Ionuţ Georgescu, Costache Casian, Iulian Slujitoru, Dumitru Prisăcariu, Romulus Voinicaru, George Petcu, Costel Bălan, Gheorghe Bărbulescu şi Viorel Diaconu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Albești, județul Constanța, reabilitează Școala Gimnazială „Ion Creangă“. Transpetru Serv SRL și Con Ted Company SRL vor încasa peste 1,4 milioane de lei (DOCUMENT)

10 Apr 2024 523

Primăria Albești, județul Constanța, organizează o licitație pentru reabilitarea moderată a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”

06 Feb 2024 1076

Proiectul „Înființare Centru de Colectare prin Aport Voluntar”, derulat de UAT Albești a trecut de etapa de informare a cetățenilor

08 Nov 2023 712

Licitații Constanța Gambra SRL și Prodeximp SRL vor executa lucrările de amenajare a pistelor de biciclete din comuna Albești (DOCUMENT)

04 Oct 2023 1074

Achiziții Constanța Primăria Albești investește în cursuri de dans

24 Sep 2023 1194

Angajări Constanța Serviciul Comunitar de Utilităti Publice Albești scoate la concurs un post vacant

22 Sep 2023 909

Licitații Constanța Primăria Albești, contract de 4,7 milioane de euro pentru înființarea rețelei de canalizare menajeră în comună (DOCUMENT)

10 Sep 2023 1191

Primăria comunei Albești, județul Constanța vinde mai multe terenuri. Unde sunt situate

07 Aug 2023 1395

Primăria Albești, contract cu o firmă din București (DOCUMENT)

22 Mar 2023 2037

Primăria Cumpăna „Durerea dispariţiei nu poate fi alinată decât prin rugăciune, comemorare pioasă și recunoștință”

06 Feb 2023 1474

Primăria Albești a obținut finanțare pentru al treilea proiect prin Planul Național de Redresare și Reziliență

03 Feb 2023 1166

Licitația pentru proiectul tehnic aferent înființării rețea distribuție gaze naturale în comuna Albești a fost contestată. Ce a decis CNSC?

28 Nov 2022 1524

Primăria Albești va amenaja piste de biciclete în localitate

08 Nov 2022 1046

Primăria Comunei Albești, județul Constanța vinde mai multe terenuri intravilane. Unde sunt situate

05 Oct 2022 1861

Primăria comunei Albești organizează concurs de recrutare

03 Jun 2022 1253