Presedintele CJC a prezentat un raport de activitate

Privatizarea RAJA, cu participarea extraordinara a BERD

Dupa o lunga tacere, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Stelian Dutu, si-a prezentat in fata mediei activitatea desfasurata in aceasta toamna. Deplasarea in Republica Chineza a reprezentat, dincolo de orice speculatii, un succes, recunoscut chiar si de reprezentantii partidului de guvernamant din teritoriu, eveniment care s-a finalizat prin incheierea unui protocol de infratire intre judetele Constanta si Shanghai. Infratirea va aduce pe viitor schimburi de experienta culturale, misiuni economice intre oameni de afaceri, expozitii cu vanzare in cele doua tari, infiintarea unei fundatii de prietenie Constanta - Shanghai, precum si organizarea in China a unei saptamani a spiritualitatii romanesti. Privatizarea RAJA Constanta este unica la noi in tara prin fondurile nerambursabile atrase atat de la Comunitatea Europeana, cat mai ales prin participarea ca asociat al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare. Dutu a precizat ca, in cursul vizitei efectuate la Londra, in cadrul discutiei cu reprezentantii BERD, s-a primit acceptul oficial al Bancii de a deveni parte componenta a viitoarei companii care va rezulta din privatizarea regiei. Presedintele CJC a mai spus ca, in cadrul discutiilor, a mai solicitat o finantare pentru reabilitarea sistemului de canalizare pentru 72 de strazi din municipiul Constanta, investitie care s-ar ridica la aproximativ doua milioane de Euro. "Temele care au facut obiectul deplasarii mele la Londra au ca unic beneficiar municipiul Constanta. Diferenta intre noi si altii este ca noi chiar aducem fonduri nerambursabile, nu cheltuim din banii publici. Am adus peste 200 milioane de Euro in patru ani, dintre care mai mult de jumatate nerambursabili", a spus presedintele Consiliului Judetean. Stelian Dutu a precizat ca a fost semnat si contractul pentru Pavilionul Expozitional, realizandu-se o economie de 2,3 milioane Euro. mai exact, CJC trebuia sa contribuie cu 2,7 milioane Euro din bugetul propriu pentru realizarea acestei investitii, insa prin contributia Guvernului Romaniei si Comunitatii Europene, Consiliul nu va mai aloca pentru pavilion decat 400.000 de Euro.

Groapa ecologica in sudul litoralului

Presedintele CJC a mai declarat in cadrul conferintei de presa ca este preocupat pentru atragerea unei finantari - daca se va putea, nerambursabila - pentru construirea unei gropi ecologice in sudul litoralului, rampa care va deservi prin mijloace tehnologice de ultima generatie tot judetul. In acest sens, Dutu a purtat discutii cu primarii localitatilor vizate, urmand ca, in perioada imediat urmatoare, sa se puna la punct documentatia pentru inceperea lucrarilor. Investitia va costa aproximativ 1,5 milioane de dolari.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 333

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 659

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 566

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 622

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 2552

Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici

11 Mar 2024 608

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3756

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 446

Descoperă Noul Mitsubishi ASX la Exclusiv Auto Constanța. Discount Minim Garantat de 2.380 € și Ecotichet de 1.000 €

25 Jan 2024 649

Farul Constanța l-a transferat și pe Cristian Ganea (VIDEO)

15 Jan 2024 1123

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2145

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1325

Vina de a fi fericit Din ce motive poate apărea

22 Oct 2023 743

Costinești Imagini unice de la epava navei „Evangelia“! Un vicecampion mondial, Cristian Tranulea, în „expediție“ (GALERIE FOTO)

16 Sep 2023 3661

ISU Dobrogea Constanța „Eduard, o vizită la «eroii lui, pompierii»” (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 1036