WC-urile publice aduc bani grei familiei Merla

1218810729.jpg

Sotul sefei Directiei de Integrare din primarie a mai pus mana pe un contract de miliarde si se pregateste sa obtina altul si mai valoros

Toaletele din municipiul Constanta aduc bani grei familiei directoarei Ani Merla - cea care conduce Directia de Integrare Europeana din primarie. Asa cum aratam intr-o editie anterioara, de toaletele din municipiul Constanta se ocupa Radu Merla, sotul directoarei. Nu este rasplatit pentru acest lucru cu un spor de rusine, profitul afacerii pe care o deruleaza este, se pare, unul indestulator. Radu Merla este asociat in cadrul SC Envirotech SA, alaturi de un anume Danut Florescu. Aratam, nu demult, ca familia Merla face bani frumosi din vidanjarea toaletelor publice si are sansa sa faca si mai multi, avand in vedere faptul ca municipalitatea a pus la bataie o suma importanta pentru intretinerea WC-urilor publice pe urmatorii patru ani. Primaria a inceput procedura de licitatie pentru un numar de 50 de toalete ecologice si cel putin o vidanja speciala. In anuntul de participare lansat de Primaria Constanta se preciza ca acordul-cadru include maximum trei agenti economici, prin urmare este posibil ca societatea familiei Merla sa aiba concurenta.

34 de miliarde in patru ani

Oricum, exista si varianta ca licitatia sa fie castigata doar de Envirotech, avand in vedere faptul ca se cere experienta de cel putin trei ani. Valoarea estimata a contractului pentru cele 50 de toalete este de nu mai putin de 2.826.600 lei fara TVA, adica de aproape 34 miliarde lei vechi cu TVA, fapt ce inseamna ca un astfel de contract ar fi o mana cereasca pentru orice firma. In afara de acest contract, pe care cele mai mari sanse de a-l obtine le are firma familiei Merla, Primaria Constanta a mai atribuit, de curand, un alt contract cu toalete ecologice (surpriza!), tot firmei sotului directoarei din primarie. Este vorba despre alti bani pompati de municipalitate firmei apropiatilor primarului Radu Mazare. Contractul privind mentinerea igienei parcurilor si zonelor aglomerate prin instalarea de toalete ecologice a fost atribuit, pe 24 iunie, firmei Envirotech SA.

Patru miliarde pentru Merla, in regim de urgenta

In acest fel, firma lui Merla a mai pus mana pe 345.637,44 lei fara TVA. Este vorba, mai exact, de peste patru miliarde lei vechi. In anuntul de atribuire se mai arata ca au fost primite doua oferte, dar ca s-a negociat fara un anunt de participare. Autoritatea contractanta - Primaria Constanta - justifica alegerea procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare printr-o "situatie de urgenta extrema, survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta". De precizat ca a devenit o practica in licitatiile Primariei Constanta acest tip de procedura de licitatie, in regim de "urgenta extrema". Concluzia este ca Envirotech si-a asigurat prin acest contract peste patru miliarde, dar si-ar putea rotunji considerabil veniturile daca va pune mana pe contractul privind intretinerea toaletelor pe patru ani.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 333

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 659

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 566

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 622

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 2552

Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici

11 Mar 2024 608

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3756

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 446

Descoperă Noul Mitsubishi ASX la Exclusiv Auto Constanța. Discount Minim Garantat de 2.380 € și Ecotichet de 1.000 €

25 Jan 2024 649

Farul Constanța l-a transferat și pe Cristian Ganea (VIDEO)

15 Jan 2024 1123

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2145

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1325

Vina de a fi fericit Din ce motive poate apărea

22 Oct 2023 743

Costinești Imagini unice de la epava navei „Evangelia“! Un vicecampion mondial, Cristian Tranulea, în „expediție“ (GALERIE FOTO)

16 Sep 2023 3661

ISU Dobrogea Constanța „Eduard, o vizită la «eroii lui, pompierii»” (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 1036