Cuget Liber Casa de Cultură aduce la Constanţa mari actori ai scenei româneşti

Mircea Albulescu a răspuns invitaţiei directorului Gheorghe Ungureanu de a juca la Constanţa

 

Sala Casei de Cultură a devenit din nou, joi seară, neîncăpătoare pentru sutele de elevi care au urmărit spectacolul compus „Coana Chiriţa şi Primăvara magnoliilor", realizat de Opera Comică pentru Copii din Bucureşti. Acesta va reveni pe 4 noiembrie la Constanţa.

Bazat pe comedia „Coana Chiriţa în provincie", scrisă de Vasile Alecsandri, prima parte a spectacolului a fost primită cu multe aplauze şi entuziasm de tinerii veniţi să-i vadă pe dinamicii artişti ai Operei Comice, având-o alături de ei pe infatigabila Stela Popescu, în rolul Cucoanei Chiriţa.

În cea de-a doua parte a spectacolului, i-am putut vedea pe talentaţii balerini ai Operei Comice, care au dansat pe muzica Loredanei şi a celor de la Zdob şi Zdub. Au urmat, apoi, momente dedicate artei lirice, soliştii Operei comice interpretând arii celebre, spre încântarea celor aflaţi în sală.

La finalul spectacolului, Stela Popescu a lăudat publicul pentru reacţia pozitivă la astfel de manifestări artistice, precizând că apetenţa constănţenilor pentru arta spectacolului ar trebui să determine autorităţile locale să nu desfiinţeze instituţiile culturale.

Totodată, cunoscuta actriţă a apreciat scopul educativ al spectacolelor Operei Comice pentru Copii: „Opera Comică are ca scop educaţia tinerei generaţii, căreia i se oferă numai texte clasice şi muzică clasică. Pentru tânăra generaţie s-a pus în scenă Alecsandri. Aşa cum s-a văzut, calitatea interpreţilor este absolut extraordinară", ne-a spus Stela Popescu, în culise. Actriţa colaborează cu Opera Comică de cinci ani, realizând împreună şi spectacolul „Piatra din casă".

Constănţenii mai pot urmări la Casa de Cultură spectacolele „Crimă la Howard Johnson", luni, 11 octombrie, ora 19. Din distribuţie fac parte Mihai Bendeac, Emanuel Pârvu şi Diana Cavallioti. Preţul unui bilet este 50 lei, dar accesul se face câte doi pe un singur tichet.

De asemenea, pe 18 octombrie, ora 19, constănţenii vor putea urmări la Casa de Cultură spectacolul „Cafeneaua", în regia lui Horaţiu Mălăele. Aşa cum ne-a anunţat directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu, aceasta va fi ultima reprezentaţie a spectacolului la Constanţa. Mălăele va evolua şi pe scenă alături de Emilia Popescu şi Dana Dogaru. Preţurile biletelor sunt de 50 şi 60 lei.

Un alt spectacol care nu trebuie ratat va avea loc pe 25 octombrie. Montat de apreciatul regizor Felix Alexa, spectacolul „Sinucigaşul" reuneşte actori de mare forţă: Dan Puric, Marius Manole, Marius Bodochi, Costel Constantin, Adela Mărculescu, Ileana Olteanu, Tania Popa, Silviu Biriş, Maria Buză, Andrei Finţi, Lamia Beligan, Rodica Ionescu, Florin Lăzărescu, Tatiana Constantin / Ana Macovei, Vitalie Bichir, Alexandru Nedelcu şi Nikita Dembinski. Preţurile biletelor sunt de 65, 85 şi 100 lei.

În ultima zi a lunii octombrie, Tudor Gheorghe va reveni la Constanţa într-un concert care va cuprinde cele mai frumoase melodii din perioada interbelică, lansate de Zavaidoc şi Jean Moscopol.

Interpretul va fi acompaniat de orchestra Arkadia şi de violonistul Dan Bozgan, sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu.

Preţurile biletelor sunt de 60 şi 70 lei.

De asemenea, directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu ne-a anunţat că, la mijlocul lunii noiembrie, Mircea Albulescu va reveni la Constanţa cu un spectacol nou-nouţ.

Opera Comică pentru Copii a fost lansată ca o companie independentă în 1998, devenind instituţie în anul 2003. Directorul fondator, Smaranda Oţeanu-Bunea, este un apreciat critic muzical, deţinând, timp de cinci ani, funcţii de conducere la Opera Naţională Română. În 2003 i-a revenit funcţia de Deputy General Director of the International Biographical Center, Cambridge. De-a lungul anilor, Opera Comică pentru Copii a obţinut premii naţionale şi distincţii internaţionale, susţinând turnee în Croaţia, Coreea de Sud, Franţa, Spania, Israel, India, Canada şi SUA.

www.cugetliber.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiții la Marea Neagră Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu comisarul european pentru Parteneriate Internaționale

25 Apr 2024 334

Guvernul RomânieiÎntrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu și comisarul european pentru Parteneriate Internaționale, Jutta Urpilainen

25 Apr 2024 273

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1557

Doliu în cinematografia mondială Un actor cunoscut pentru rolul său dintr-un serial pe Netflix s-a stins din viață la doar 27 de ani

31 Mar 2024 1840

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 640

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 971

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 643

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 667

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1066

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 886

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 774

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 810

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 932

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1721

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 920