Andivele ajută în caz de obezitate și diabet


Pentru că este bogată in hidrați, andiva se recomandă, în special, persoanelor care țin dietă diabetică.    

Andiva are pana la 95% apă în compoziție și se recomandă consumul în alimentația copiilor și a vârstnicilor, sub formă de suc, și asta pentru că îmbunătățește capacitatea vizuală și este o bună sursă de fibre alimentare.
În perioada în care este consumată, durerile de ochi și vederea încețoșată se ameliorează.
Andiva se mai poate consuma în caz de paralizie, convulsie, dar și în modificarea metabolismului glucidic și lipidic. Ajută mult în cazul obezității, arterosclerozei, dar și în alimentația cardiacilor și a celor bolnavi de rinichi. 

În ceea ce privește andiva, specialistii au descoperit și unele proprietăți citostatice, acestea presupunând impiedicarea inmulțirii celulelor canceroase. Mai are rol benefic în atoniile biliare și reglează tonusul musculaturii vezicii biliare, datorită efectului coleretic remarcabil. 

Andiva este un bun vitaminizant și remineralizant în alimentatia copiilor, a convalescenților, a gravidelor sau a persoanelor în vârstă.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Intenția este echilibrul

07 Nov 2020 2880

Sănătate Proprietăţile terapeutice ale andivelor

01 Mar 2015 1486

Sănătate Andivele, recomandate în alimentaţia copiilor

23 Dec 2014 1501

Andiva, o legumă hrănitoare, energizantă şi remineralizantă

22 Jun 2014 3953