Clarificăm un mare scandal Părintele Nicolae Picu nu este şi nu poate fi preot catolic

Părintele Nicolae Picu se va întoarce în Duminica Floriilor, la biserica pe care a slujit-o. El vine doar ca să îşi îmbrăţişeze credincioşii şi să-i binecuvânteze. Susţinătorii săi plănuiesc un protest paşnic, cu flori, ca şi până acum. „Să-l întâmpinăm împreună pe Hristos în Ierusalimul sufletelor noastre!“ este mesajul preotului caterisit de Arhiepiscopia Tomisului, care a fost plecat o bună perioadă din oraş, în Italia, unde slujeşte unul dintre fraţii săi, preot catolic la Vatican.

Plecarea părintelui Picu în Italia a trezit mai multe speculaţii printre constănţeni. Astfel pe adresa de email a cotidianului ZIUA de Constanţa au sosit mai multe mesaje, care conţineau următorul mesaj: „Aflaţi dacă Picu nu cumva a trecut la catolici, adică s-a lepădat de credinţă, exact ca unul din fraţii săi care este preot catolic”. Pentru a elucida misterul, am discutat cu Monseniorul Bazilicii Sfântul Anton Ieronim Iacob. „Un preot ortodox nu poate deveni preot catolic, în primul rând fiindcă este căsătorit şi are familie. Preoţii catolici nu se căsătoresc. Din informaţiile mele, preotul Nicolae Picu nu s-a convertit la catolicism. Dumnealui are un frate preot catolic şi dacă a fost în parohia fratelui său nu înseamnă că s-a şi convertit”, ne-a explicat Monseniorul Ieronim Iacob.

De Florii, enoriaşii se vor întâlnit cu preotul Nicolae Picu


„Asociaţia Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina vă mulţumeşte pentru dragostea şi susţinerea pentru biserica Sfântul Mina şi părintele ctitor şi duhovnic Nicolae Picu. În tot acest timp, deşi despărţit de credincioşi de forţe potrivnice, Părintele Picu a fost în rugăciune cu sufletul lângă turma sa. Vă aşteptăm la protestul nostru paşnic cu flori. Acesta va continua cu şi mai mare putere în duminica Floriilor. Aşa cum am făcut în fiecare duminică de la îndepărtarea cu totul nedreaptă a părintelui Picu de la altar, întâi prin suspendare şi mai apoi prin caterisire. Floarea pe care am avut-o în mână este semnul comuniunii cu părintele nostru. După îndemnul părintelui, vom participa împreună la Sfânta Liturghie, fiecare acolo unde sufletul îi este liniştit: o parte din noi au ales să asculte slujba afară (dacă părintele nostru a fost scos fără nici o vină din biserica, suntem şi noi cu el, înafara ei). Sunt credincioşi care merg înainte la Liturghie la alte biserici sau care intră în biserica Sfântul Mina. Şi unii şi alţii ni se alătură pe pajiştea dintre biserică şi Centrul Arca, după slujbă. Ne sfătuim ce să mai facem pentru a ne aduce păstorul înapoi şi apoi ne rugăm cu toţii, împreună, pentru părintele şi pentru cei care l-au izgonit – ca Dumnezeu să-i întoarcă de pe calea pierzaniei pe care merg. Avem nădejde că puterea rugăciunii comune va lucra cu din ce în ce mai mare putere, pe măsură ce tot mai mulţi credincioşi ni se alătură. Îndepărtarea părintelui Picu a avut ca scop şi oprirea ajutorului care venea din donaţiile credincioşilor de la biserica Sfântul Mina pentru programele sociale de la Centrul Arca. Acum toţi banii care se strâng de la credincioşi în biserică merg la Arhiepiscopie. În ciuda acestui fapt, datorită sprijinului credincioşilor prin donaţii în bani sau în natură, proiectele filantropice ale Aşezămintelor au continuat. Am împlinit astfel şi dorinţa părintelui care e foarte ataşat sufleteşte de tinerii îngrijiţi de Arca”, spun enoriaşii din asociaţia Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ela

25 Apr, 2013 17:40

nu este nimeni nelamurit sora Ioana.Cei care posteaza astfel de mesaje vor sa sadeasca neincredere in sufletul dreptcredinciosilor.Nu vor reusi insa sa ne faca sa ne indoim de parintele nostru si sa ne dezbine.Credem ca dreptatea este de partea dumnealui si ii vom ramane alaturi orice neadevaruri se vor mai spune de ci care il oropsesc

Articole asemanatoare

Dascăl înjunghiat în biserică în timpul unei slujbe, la Buzău!

10 Mar 2024 679

Biserica Ortodoxă Română Preoţii, obligaţi să păstreze neutralitatea în campaniile electorale. Cum își vor exprima opţiunile politice?

10 Mar 2024 540

Ţilincă Gheorghe, primarul din Casimcea (Tulcea), achitat! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța. Legături cu Siluan Proiect SRL, firma fondată de preotul Iscru

10 Mar 2024 943

Calendar ortodox, 26 februarie 2024. Ce mare sfânt este sărbătorit azi

26 Feb 2024 1279

Istoria Dobrogei - BibliografieAelianus(sec. II-III) - „Despre animale”, „Felurite istorioare”

23 Feb 2024 3277

Primăria Constanța Reparații la acoperișul Bisericii Sfântul Gheorghe din Constanța. Parohia a obținut un document de urbanism

14 Feb 2024 728

ÎPS Teodosie susține că nunta cu o femeie care a mai fost căsătorită este un mare păcat „Dacă este divorțată, tot preotul trebuie să lămurească”

09 Feb 2024 8695

Editorial Luna iubirii, luna consumerismului

02 Feb 2024 787

ÎPS Teodosie „Gestul unui preot care împărtășește fumători este „o iresponsabilitate“ (VIDEO)

29 Jan 2024 1105

Parchetul European a intrat pe fir! Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

23 Jan 2024 12694

Preot cercetat penal după ce ar fi încercat să împiedice o înmormântare. Polițiștii chemați în ajutor

21 Jan 2024 1323

Tristețe în Cumpăna, județul Constanța Un preot din comună are probleme mari de sănătate. Mesajul Marianei Gâju, primarul localității

14 Jan 2024 1954

Personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“ Petrică Leașcu cheamă în instanță Arhiepiscopia Tomisului! Cere despăgubiri de 100.000 de lei (VIDEO+DOCUMENTE)

28 Dec 2023 2551

Parohia Buna Vestire Constanța prezintă, în Ajun, concertul extraordinar de colinde „Din străbuni noi colindăm“

24 Dec 2023 892

Doliu în Episcopia Tulcii! Preotul Neculai Mihalea s-a stins din viață

23 Nov 2023 1484