Controale in halele de carne

Verificari pe linia respectarii normelor sanitar-veterinare

Se fac pregatiri pentru deschiderea halei de peste din piata Unirii

Hala de carne din piata Grivita a fost locul de desfasurare a unui control amanuntit, organizat sub directa coordonare a administratorului unic al pietelor constantene, Vasile Caju. Controlul a avut ca principal obiectiv verificarea conditiilor de pastrare si comercializare a carnii, pentru prevenirea oricaror abateri de la normele sanitar-veterinare obligatorii. In hala din Piata Grivitei isi desfaceau marfa doi producatori, unul din localitatea Basarabi si celalalt din Cogealac. In nici una din situatii controlul nu a scos la iveala aspecte negative, nici din punctul de vedere al actelor prezentate de cei in cauza, nici in ceea ce priveste modul de desfacere a carnii. Conform celor declarate de Vasile Caju, cei care vor fi depistati comercializand carne in afara agregatelor de frig speciale vor fi evacuati din piete pentru nerespectarea conditiilor de comercializare. Totodata, in perioada imediat urmatoare vor fi continuate, impreuna cu Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, activitatile de inspectare a celor care ofera la vanzare produse lactate. Laptarii vor fi astfel obligati sa comercializeze produsul numai in recipientele cumparatorilor, cei care nu se vor conforma fiind obligati sa plateasca amenzi in valoare de pana la 30 de milioane de lei. In privinta noii hale de peste, care va functiona in piata Unirii, pana la sfarsitul saptamanii viitoare, se va semna contractul pentru modernizarea acesteia, astfel incat sa fie data spre folosinta cat mai curand.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța susține că nu este necesară evaluarea impactului de mediu, pentru „Pasaj rutier denivelat la intersecția Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu”

30 Apr 2024 571

Cum alegem corect produse proaspete de sărbători? Recomandările ANPC pentru perioada 1Mai – Sărbătorile de Paști!

30 Apr 2024 287

Imobiliare Constanța Hotelul Vigo din Eforie Nord va fi modernizat. New Holiday Concept SRL a primit acordul agenției de mediu

27 Apr 2024 521

Știri Constanța „Un patruped maltratat...așa a fost sesizarea“. Proprietarul, reținut (FOTO)

25 Apr 2024 688

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 399

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 605

APM Constanța Undă verde pentru edificarea unui bar în Vama Veche

11 Apr 2024 542

Gheorghița Pufleanu vrea să ridice un bloc de 8 etaje în municipiul Constanța

11 Apr 2024 733

Tribunalul Constanța îl reabilitează pe Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa! (MINUTĂ)

11 Apr 2024 684

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru lucrări de proiectare, achiziționare și montare echipamente la CRRN Artemia Techirghiol (DOCUMENT)

08 Apr 2024 553

A solicitat acord de mediu de la APM Constanța Centrală fotovoltaică, înființată în comuna Cobadin de Praktiker Real Estate România SRL

07 Apr 2024 607

Protecția Copilului Constanța câștigă procesul cu DGASPC Prahova! Miza, 11.000 de euro! Cazul, ajuns la Curtea de Apel (MINUTA)

07 Apr 2024 535

Undă verde de la agenția de mediu SRCF Constanța va stabiliza un versant pentru calea ferată din Portul Constanța

04 Apr 2024 550

Constanța O femeie a reclamat la Protecția Consumatorului restaurantul La Scoica, după ce a mâncat acolo de 8 martie. Ce spune Nicu Lascu despre incident?

04 Apr 2024 19127

Amenzi în valoare de peste 45.000 de lei aplicate de ANPC pentru pui cu Salmonella. Ce au găsit comisarii la Penny și Metro

01 Apr 2024 690