Copiii cu deficiente se muta in casa noua

Centrul Pilot din Techirghiol va fi inaugurat pe 16 mai

# Investitia pentru construirea unitatii a fost de 60 de miliarde de lei, fonduri venite de la Guvern, de la Consiliul Judetean si de la Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap * Beneficiarii acestui centru sunt copiii institutionalizati din Negru Voda, care au fost adusi in mai multe randuri la Techirghiol, pentru a se obisnui cu locatia # Centrul pilot este o unitate unica la nivel national si vrea sa ofere altceva in asistenta celor cu handicap psihic

Receptia constructiei din Techirghiol, unde isi va desfasura activitatea centrul pilot pentru persoane cu deficiente mintale, a fost incheiata ieri. La eveniment au participat toti cei implicati in proiect. Petre Dinica, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta, ne-a declarat ca la receptia de incheiere a lucrarilor au participat constructorii, arhitectul, dar si beneficiarii, prin reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Handicap (ANPH), ai Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, dar si ai Consiliului Judetean Constanta. Centrul Pilot din Techirghiol este un proiect asteptat de foarte mult timp. "Unitatea va fi deschisa pe 16 mai. S-au facut investitii de 60 de miliarde de lei, fonduri venite de la Guvern, de la Consiliul Judetean si de la Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap", ne-a declarat directorul DGASPC. In aceasta unitate, copiii cu deficiente vor beneficia, printre altele, de fizioterapie, magnetoterapie, hidroterapie si de stimulare senzoriala. Complexul rezidential este format din trei pavilioane. Dinica ne-a mai declarat ca beneficiarii acestui centru sunt copiii de la Negru Voda, care au fost adusi in mai multe randuri la Techirghiol, pentru a se obisnui cu locatia. "Ii vom aduce aici pe cei 90 de copii din centrul din Negru Voda, cu doua-trei zile inainte de inaugurare. De asemenea, vom transfera si tot personalul". Centrul pilot, dupa cum spune si denumirea, este o unitate unica la nivel national si vrea sa ofere altceva in asistenta celor cu handicap psihic. Institutia are doua parti, una rezidentiala si una de terapie. "De partea de terapie pot beneficia si alte persoane din comunitate, si aici ma refer la minori", a precizat directorul DGASPC. Centrul este dotat cu aparatura specifica recuperarii si va necesita angajarea personalului de specialitate care sa poata face recuperarea, pe langa personalul de ingrijire. Institutia se va ocupa de pregatirea cadrelor din celelalte centre, in general a celor care lucreaza cu persoane cu probleme neuropsihice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 708

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 733

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 1008

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 749

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 952

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 942

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 653

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1189

Cimitir nou în municipiul Mangalia. La cât este estimată investiția?

27 Dec 2023 1010

De ce sa apelezi la o agenție de web design?

08 Dec 2023 648

In memoriam Ion Mincu, arhitectul care a elaborat planurile pentru restaurarea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța

05 Dec 2023 895

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1233

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1411

Declarații de avere Averea și interesele lui Dan Petre Leu. Apartamentul din Eforie Nord, achiziționat de când a devenit arhitect șef al municipiului Constanța (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1720

Arhitectul-șef al județului Constanța s-a transferat la primăria Năvodari. Cine exercită atribuțiile cu caracter temporar? (DOCUMENTE)

03 Oct 2023 5460