Festivalul de gatit vine si la mare

1189968120.jpg

Trofeul primei editii a Campionatului International de Gatit in Aer Liber, care a avut loc in localitatea clujeana Gilau, a fost castigat de un restaurant din Cluj-Napoca.

La eveniment au participat 40 de concurenti, printre care doua echipe din Ungaria si una din Franta, care s-au intrecut la cele doua sectiuni, de gatit la plita, gratar sau ceaun si cea de expozitie de arta culinara. Cupa Mare a campionatului a revenit unei echipe care a reprezentat un distribuitor de vin, iar Cupa Mica, echipei unui motel din Gilau si unui hypermarket. "A fost un mega succes, tinand cont ca au fost circa zece mii de persoane prezente. Vremea a tinut cu noi. Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor a apreciat ca este cel mai mare eveniment culinar din Romania", a declarat Radu Zarnescu, manager de proiect in cadrul Asociatiei Culturale Euro-Este Alternativ (ACEEA), organizatorul campionatului. Potrivit acestuia, trofeul a fost in valoare de 1.000 de euro. Vizitatorii au putut degusta diverse mancaruri, printre care gulyas si paprikas unguresc, tocana tiganeasca "Satra" cu urzici, pastrav in lut, mancare chinezeasca sau ciorba de peste cu apa adusa din Tisa si din Dunare, precum si miel impanat cu usturoi si umplut cu legume. Zarnescu a afirmat ca cea de-a doua editie a Campionatului, din anul 2008, va avea loc in patru etape, la Cluj, Iasi, Constanta si undeva langa Resita, iar concurentii vor avea posibilitatea sa acumuleze puncte pe tot parcursul anului.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Marea Tristeţe Naţională

16 Nov 2016 2820

ecuisine.ro Tocană de vită cu ceapă şi vin

13 Aug 2015 2452

Ecuisine.ro Tocanăde peşte

06 Mar 2015 2420