Fonduri pentru salvamari

1215793340.jpg

In urma interventiilor prefectului Danut Culetu, subiectul alocarii de resurse financiare constituie primul punct pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de saptamana viitoare Dupa ce autoritatile constantene au alocat sase miliarde de lei vechi de la bugetul local pentru a asigura serviciul de salvamar si de prim ajutor pe plajele din Constanta si Mamaia, banii urmand sa fie recuperati la rectificarea de buget, Guvernul s-a decis, intr-un final, sa aloce fonduri pentru finantarea serviciilor pentru intreg litoralul.

Executivul a hotarat, pentru saptamana viitoare, reanalizarea procedurii de atribuire de la bugetul de stat a sumelor necesare pentru finantarea celor doua servicii pe plajele turistice ale litoralului romanesc in sezonul 2008. La intalnirea de miercuri (9 iulie) a prefectului Danut Culetu cu reprezentantii mass-media locala, legata de salubrizarea plajelor, s-a adus la cunostinta faptul ca banii pentru serviciile de salvamari urmau a fi alocati de la Guvern in sedinta din ziua urmatoare, joi. Asta dupa ce, intr-o alta reuniune, de acum doua saptamani, acelasi prefect evidentia ca a discutat cu secretarul de stat in cadrul MIRA, Liviu Radu, si ca suma de 37 de miliarde de lei vechi urma a fi aprobata pentru cele doua servicii in sedinta din 10 iulie.

"Situatia va fi reglementata"

In vederea medierii situatiei create, referitoare la acordarea drepturilor salariale ale salvamarilor, si ca urmare a interventiilor reprezentantului Guvernului in teritoriu la premierul Calin Popescu Tariceanu, subiectul alocarii de fonduri va fi discutat la primul punct pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de saptamana viitoare. Tariceanu ar fi promis ca, in urmatoare sedinta, va fi emisa o hotarare prin care vor fi alocati banii necesari finantarii serviciilor de salvamar. "Aceasta situatie va fi reglementata, cu siguranta, saptamana viitoare, astfel incat sa fie asigurate fondurile necesare finantarii serviciilor de salvamar. Serviciile sunt esentiale pentru fiecare cetatean de pe litoralul nostru", a precizat Culetu. In plus, acesta a explicat ca singurele vinovate pentru situatia existenta la acest moment sunt primariile, care nu au prevazut in bugetul lor sume in acest sens si nici nu au intreprins actiuni prin care sa ceara de la Ministerul Finantelor fondurile necesare. Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Turism si Profesii Liberale si Ministerul Internelor si Reformei Administrative au deja, in procedura de avizare, proiectul hotararii de guvern privind alocarea sumelor necesare, din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pentru judetul de la malul marii. Ramane sa vedem daca guvernantii vor mai tergiversa solutionarea problemei si daca vor reusi sa inabuse protestul celor care garanteaza securitatea turistilor pe plaja, anuntat pe 20 iulie.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Portul Constanța 148 turiști străini, la bordul navei de pasageri L’Europe

18 May 2024 344

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 1067

CSM Constanța volei Echipa Under-17, pe locul trei la Turneul Final - Perspectivă din Campionatul Național (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 May 2024 506

Alegeri locale 2024 Horia Constantinescu- „Trebuie să scoatem Mamaia din adormire cât mai repede, până nu va fi prea târziu“

12 May 2024 706

Constanța Ce spune premierul Marcel Ciolacu despre legea privind dezincriminarea evaziunii fiscale sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit

11 May 2024 737

Etapa națională a Olimpiadei de dezbateri academice organizată în premieră la Constanța

10 May 2024 416

Maluma, superstarul global al muzicii reggaeton, vine pentru prima dată la Neversea, în Constanța

09 May 2024 716

Anunțul de ultimă oră al Poștei Române, referitor la pensii

03 May 2024 600

Cazul City Insurance SA - cel mai mare faliment din istoria recentă a României! Tribunalul București anunță noul termen

01 May 2024 584

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 647

UPDATE Premieră la Constanța a documentarului "Nasty", care explorează viața și cariera legendarului sportiv Ilie Năstase (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 942

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 690

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 717

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 541

Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

25 Apr 2024 399