19 Dec, 2008 03:13
1497
Stefania CHERMANEANU
Restaurantul „La
Proţap" reînvie ritualurile româneşti în ziua de Ignat.
Data de 20 decembrie
apare în calendarul creştin ortodox drept ziua în care se sărbătoreşte Sfântul
Mucenic Ignatie. În fapt, pentru toţi românii este ziua în care se sacrifică
porcii, fiind convinşi că, dacă respectă tradiţia, le va merge bine tot anul.
Restaurantul „La Proţap", din cadrul Hotelului Balada Nej, din zona Casa de
Cultură, reînvie aceste obiceiuri prin organizarea unei petreceri chiar în ziua
de Ignat. Evenimentul, devenit deja tradiţie pentru reprezentanţii localului, va
începe mâine, de la ora 15.30. Ceremonialul de tăierea a porcului va fi însoţit
de un program artistic special, la care sunt invitaţi să participe toţi
constănţenii dornici să redescopere tradiţia dobrogeană, într-o ambianţă nouă.
Sacrificarea porcului va avea loc în sunet de fanfară, colinde, muzică
religioasă, dar şi melodii şi dansuri din folclorul românesc.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: