Viorel Oleniuc, demis de Bazac pe motiv ca este consilier local

Viorel_Oleniuc_4.jpgManagerul general al Sanatoriului Balnear Mangalia, Viorel Oleniuc, a fost demis, în cursul dimineţii de ieri, de către ministrul „Ferrari", Ion Bazac.

Gestul ministrului este unul cel puţin surprinzător, dacă ţinem cont de motivul invocat: „nerespectarea termenului de înlăturare a motivelor de incompatibilitate ori conflict de interese". Cu alte cuvinte, Viorel Oleniuc a fost demis pe motiv că, în calitate de consilier local, nu poate fi simultan şi manager al sanatoriului.
Decizia ministrului promotor al maşinilor scumpe vine pe fondul scandalului dintre primarul Mangaliei, Mihai Tusac, şi majoritatea consilierilor de opoziţie ai acestuia. Mai mult, timp de mai multe luni, primarul urbei a declarat că Viorel Oleniuc este incompatibil în funcţia de consilier local  pentru că este... manager al Sanatoriului Balnear! Prin urmare, atât primarul, cât şi ministrul îşi aruncă responsabilitatea unul altuia, la mijloc fiind unul dintre cei mai buni manageri ai unei unităţi medicale din judeţ.
Că declaraţiile celor doi membri PSD, Bazac şi Tusac, sunt, la urma urmei, în „armonie" ne-o spune şi Viorel Oleniuc: „Demiterea mea este opera lui Tusac. Acest om a instaurat regimul de teroare şi minciună în Mangalia, nefiind capabil de altceva. Se confirmă faptul că a ajuns primar prin impostură. În curând nu va mai avea pe cine să dea vina pentru felul în care distruge acest oraş. Eu, personal, nu regret nicio clipă ce am realizat la Sanatoriul Balnear Mangalia, o instituţie batjocorită atâţia ani, sau ca preşedinte al PNL şi consilier local. Mai mult, pentru că ministrul Sănătăţii însuşi spune că sunt consilier şi nu manager, înseamnă că toate proiectele pe care le-am votat în Consiliul Local sunt perfect valabile. În plus, tocmai pentru că Ion Bazac a recunoscut acest lucru, înseamnă că motivele demisiei mele sunt nule şi, prin urmare, voi rămâne consilier local", ne-a declarat Viorel Oleniuc.
Acesta este decis ca, de acum înainte, să îi facă zile fripte lui Tusac. „Mă bucur că pot să mă exprim acum mult mai liber şi că nu mai pot fi şantajat de acest impostor, care este Tusac. Voi avea mult mai mult timp liber pentru a studia orice proiect de hotărâre propus în Consiliul Local şi, mai mult, voi avea ceva de spus la fiecare punct de pe ordinea de zi a şedinţelor consiliului", conchide Viorel Oleniuc. Noul manager al sanatoriului este stomatologul Iulian Pralea, membru PSD.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 268

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 251

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 279

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 298

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 553

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 639

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 487

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 561

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 393

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 366

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 540

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 498

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 501

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 560

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 419