Vizitatorii deranjeaza activitatea medicilor din spital

Echipele DSPJ s-au intalnit cu sefii sectiilor Ginecologie si Neonatologie din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta

Reprezentantii DSP au efectuat o serie de controale prin spital * Nu s-au constatat nereguli majore, singurul lucru neplacut fiind prezenta rudelor si prietenilor la bolnavi in timpul vizitei medicilor * Conform declaratiilor directorului interimar al Directiei Judetene de Sanatate Publica, doctor Camelia Ciobotaru, judetul Constanta este inclus intr-un program de reabilitare a sectiilor de Reanimare nou-nascuti * Fondurile de la Ministerul Sanatatii destinate amenajarii noului compartiment de Reanimare pentru copii se ridica la suma de 900 de milioane de lei * Pe langa acest proiect, unitatea sanitara mai sus-mentionata este implicata intr-un alt program de reabilitare a salilor de nastere si a blocurilor operatorii din cadrul sectiilor de obstetrica-ginecologie * Tot din acest program mai fac parte si spitalele din Medgidia, Mangalia si Cernavoda

In cursul zilei de ieri, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta au avut o sedinta cu toti medicii sefi ai sectiilor de Obstetrica-Ginecologie si Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, in vederea stabilirii unei locatii favorabile amplasarii compartimentului de Reanimare nou-nascuti. Conform declaratiilor directorului interimar al Directiei Judetene de Sanatate Publica, doctor Camelia Ciobotaru, judetul Constanta este inclus intr-un program de reabilitare a sectiilor de Reanimare nou-nascuti. Fondurile de la Ministerul Sanatatii destinate amenajarii noului compartiment de Reanimare pentru copii se ridica la suma de 900 de milioane de lei. "Ieri am avut o sedinta cu toti medicii sefi ai sectiilor de Obstetrica-Ginecologie si Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, in vederea stabilirii unei amplasari adecvate unui astfel de compartiment", a mai afirmat directorul Camelia Ciobotaru. Pe langa acest proiect, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, alaturi de unitatile sanitare din Medgidia, Mangalia si Cernavoda, este implicat intr-un alt program de reabilitare a salilor de nastere si a blocurilor operatorii din cadrul sectiilor de obstetrica-ginecologie. "Pentru punerea in practica a acestui program avem nevoie sa efectuam un studiu de fezabilitate, in urma caruia vom sti care este suma necesara. Vom pune in calcul ceea ce avem deja si ceea ce ne mai trebuie pentru a stabili suma necesara", a mai precizat directorul interimar al Directiei Judetene de Sanatate Publica, doctor Camelia Ciobotaru. Profitand de faptul ca se afla la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, echipa Directiei de Sanatate Publica a efectuat si o vizita inopinata in cadrul sectiilor acestei unitati sanitare. Au fost vizitate saloanele sectiilor de Obstetrica-Ginecologie, blocul alimentar si asa mai departe. Directorul Camelia Ciobotaru ne-a declarat ca nu s-au constatat nereguli, singurul lucru deranjant fiind aglomeratia provocata de rudele pacientilor care doreau sa-i vada in afara orelor de program. Astfel, programul de vizite incepe de la ora 13.00, insa, ieri, in jurul orei 11.30, spitalul era supraaglomerat din cauza numarului mare de vizitatori care roiau pe sectii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Vinerea Mare, polițiștii din Constanța împart zâmbete și cadouri pentru copii (VIDEO)

03 May 2024 497

Generozitate în Vinerea Mare Surprize pentru copiii spitalizați în Constanța de la echipa Arimex Comexim 2000 SRL (FOTO)

03 May 2024 456

CSM Constanța Sabrina Voinea luptă pentru medalia de aur în două finale, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini

03 May 2024 881

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 564

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 760

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 430

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 504

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 469

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 765

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 715

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 853

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 773

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 985

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 710

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 667