Fotbalul feminin este tratat cu indiferenta, in ciuda rezultatelor deosebite inregistrate in ultimii

Noua jucatoare din Constanta, chemate la nationala

Selectionata de fotbal feminin a Romaniei participa in perioada 1-11 februarie la un puternic turneu international desfasurat in Dubai, cel mai faimos oras al Emiratelor Arabe Unite. Senioarele tricolore vor intalni aici cinci echipe deosebit de puternice, Brazilia, Rusia, Bulgaria, China si formatia gazda Emirate. Turneul din Dubai reprezinta un test deosebit de util pentru reprezentativa Romaniei, care in curand va demara campania de calificare la Campionatele Europene. Trebuie mentionat faptul ca la aceasta intrecere disputata in Emirate, gruparea tricolora are in componenta nu mai putin de noua fotbaliste din Constanta, care si-au inceput cariera la malul marii. Trei dintre ele, Lavinia Lefterica (portar), Georgiana Pop (fundas dreapta) si Mihaela Cioran (fundas stanga) sunt legitimate in prezent la SNC Constanta. De la aceeasi echipa mai sunt convocate de obicei alte doua jucatoare, Alina Apostol si Alexandra Smarandescu, dar acestea au ratat deplasarea la Dubai din pricina unor probleme medicale. In afara celor trei fotbaliste de la SNC, la turneul international mai participa alte sase constantence, crescute la SNC dar care in prezent, evolueaza la alte formatii din tara si chiar din strainatate. Astfel, Nicoleta Siliu joaca in prezent in campionatul Frantei, la echipa de liga a treia Istres, in timp ce colegele sale de nationala, Luiza Leu, Elena Pavel, Florentina Spanu, Teodora Dragoescu si Nicoleta Lincu evolueaza in campionatul national autohton. In ciuda rezultatelor deosebite inregistrate in ultimii ani de fotbalistele noastre, aceasta disciplina continua sa fie tratata cu indiferenta de forurile sportive romanesti. Mai mult, SNC este recunoscut ca principal centru de formare a acestor fotbaliste, dar cu toate acestea nu se bucura de sprijinul de care ar merita.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbal CS Victoria Cumpăna Câștigătoare pe plan județean, echipele Under-19 și Under-17 susțin meciurile din primul tur eliminatoriu

21 May 2024 172

Fotbalistele de la Farul Constanța vor să facă o figură frumoasă în Liga Campionilor. „E o nouă provocare“ (GALERIE FOTO)

21 May 2024 208

Armonia Hospital Constanța revine acasă cu caravan „Da, Pot!”

20 May 2024 449

Fotbaliștii de la Farul Constanța au intrat în vacanță. Primul amical din pregătirea de vară, stabilit

20 May 2024 904

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Volei pe Plajă (FOTO)

20 May 2024 352

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 583

Rugby CSM Constanța a urcat pe locul doi în DNS, după victoria cu punct bonus cu CSM Galați (GALERIE FOTO)

19 May 2024 481

UPDATE. Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța a jucat pentru locul trei pe țară. „Din nou în careul de ași!“

19 May 2024 637

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 666

Fotbal Campioanele de la Farul Constanța au dansat și au cântat la vestiare pe melodia „Made in Romania“ (VIDEO)

18 May 2024 837

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 948

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2594

Cu prilejul Jocurilor Olimpice Loteria Română lansează lozul TEAM ROMANIA

16 May 2024 411

Farul Constanța Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

16 May 2024 642

Farul Constanța Under-18 a pierdut finala Cupei de Tineret, dar vrea să-și ia revanșa în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO)

16 May 2024 676