HCM nu are voie sa rateze victoria

"Camp de batalie - Ploiesti"

Liga Nationala de handbal masculin programeaza zilele acestea meciurile ultimei etape a turului de campionat, intalniri care vor pune capat unei jumatati de sezon deosebit de "agitate" din punct de vedere competitional. Toamna acestui an a fost plina pentru echipele de top din Romania, care pentru un timp au neglijat intrecerea interna, fiind implicate in competitiile internationale. Pentru HCM Constanta, aventura europeana s-a incheiat odata cu eliminarea din Champions League, iar in prezent echipa lui Aihan Omer si-a indreptat atentia spre campionatul intern, decisa sa nu mai faca nici un pas gresit. In aceasta seara, de la ora 18.00, HCM va evolua in deplasare, impotriva lui Uztel Ploiesti (locul cinci, 16 puncte). Cu o etapa inaintea turului, HCM Constanta ocupa locul doi in clasament, cu 21 de puncte, la egalitate cu Steaua (locul 1) care are insa avantajul victoriei din meciul direct. Pe a treia pozitie se afla Minaur Baia Mare, cu 20 de puncte care are insa un meci mai putin disputat. Baimarenii vor juca si ei in aceasta seara, in deplasare cu Lignitul Targu Jiu, urmand ca sambata dimineata sa joace acasa cu Steaua, in ultimul derby al anului. Daca Minaur nu invinge in ambele partide pe care le mai are, atunci HCM poate incheia turul pe primul loc al clasamentului, redevenind principala favorita la obtinerea titlului de campioana. Pentru aceasta, handbalistii constanteni sunt insa "condamnati" sa castige meciul de la Ploiesti. De mai bine de trei ani, Uztel reuseste sa faca o figura frumoasa in Liga Nationala, clasandu-se mereu in primele cinci formatii ale tarii. Handbalistii ploiesteni au reusit de multe ori victorii decisive impotriva favoritelor la titlu, dand peste cap planurile acestora. Anul acesta, Uztel participa in Challenge Cup, intrecere internationala in care a inregistrat deja succese importante, avand sanse reale de calificare in sferturile de finala. Echipa antrenata de Ilie Coman si Valentin Samungi are in componenta jucatori de valoare, cu experienta in prima liga. Liderul formatiei este insa Ionut Georgescu, golgheterul la zi al Ligii Nationale, cu 119 goluri marcate in 12 partide. Ploiesteanul in varsta de 22 de ani a stabilit sambata trecuta (cu Bucovina Suceava) un record care va fi foarte greu de "batut" si anume inscrierea a 17 goluri, intr-un singur meci. Uztel mai beneficiaza si de avantajul publicului, care isi incurajeaza frenetic favoritii, purtandu-i spre victorie. In aceasta toamna, formatia din Ploiesti nu a pierdut nici un meci pe teren propriu. In ciuda tuturor acestor atuuri ale echipei gazda, tot HCM Constanta este formatia care porneste cu prima sansa in partida de astazi. Elevii lui Aihan Omer sunt mai valorosi decat adversarii lor, iar jocul echipei constantene este superior oricarei alte echipe romanesti. HCM are un singur obiectiv in aceasta seara si anume victoria, un succes care ar aduce-o mai aproape de un nou titlu de campioana.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 258

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 271

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 573

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 619

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 781

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 641

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 909

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 637

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 598

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 705

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 606

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 826

Candidații PNL, Florin Mitroi și Vergil Chițac își depun luni, 29 aprilie, candidaturile pentru alegerile locale

28 Apr 2024 691

Bărbat decedat pe plaja din Mamaia. Salvamarii fac apel la responsabilitate! (VIDEO)

28 Apr 2024 680

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1698