„Marinarii“, conduşi de juniorii A în amicalul de sâmbătă Puştii Farului l-au impresionat pe Marian Pană (galerie foto)

Stadionul „Farul“ a găzduit, sâmbătă, întâlnirea de verificare dintre FC Farul şi cea mai mare echipă de juniori de la Şcoala de Fotbal Farul 2010 (juniorii A). Seniorii s-au impus finalmente, dar tinerii le-au dat ceva de furcă

Meciul a reprezentat un nou prilej pentru principalul Farului, Marian Pană, de a-şi face o părere asupra jucătorilor din lot. Tehnicianul a remarcat însă şi câţiva juniori, pe care îi va chema la echipa mare. La capătul a două reprize de câte 40 de minute, seniorii s-au impus cu 3-2, însă juniorii A au condus cu 2-1.

Marian Pană a început meciul în formula: Puia - Cl. Popa, Ghinea, Al. Albert, Boldea - Răduca, Ochia, D. Stan, R. Dumitru - Moroşanu, Negoescu. De cealaltă parte, juniorii A, fotbalişti de 17 şi 18 ani, i-au avut pe banca tehnică pe Izmir Abdulgani şi Lucian Marinof, care au trimis pe gazon următorul „11“: M. Popa - Meleandră, Erdal, Cioacă, Regep - Benghea, V. Ion - Gavrilă, I. Gheorghe, Beşleagă - Muscă, mijlocaşul Valentin Ion, jucător nou-venit la Farul, fiind monitorizat de Marian Pană din formaţia juniorilor. La pauză a fost 1-1, după ce Răduca a deschis scorul pentru seniori încă din minutul 7, iar Meleandră a egalat în primul minut de prelungire.

„Uţu“ a făcut 2-1

În partea secundă, principalul Farului a oprit un singur jucător din prima formaţie, pe Claudiu Popa, care a schimbat însă benzile acum, jucând fundaş stânga. Echipa din repriza a doua a fost: L. Marin - Băjan, D. Ciobanu, Buzea, Cl. Popa - Scărlătescu, Cârstoiu, Panait, Caciandone - M. Ion (57 Coteanu), Igiroşanu. De cealaltă parte, la juniori au mai fost folosiţi Ursoi, Tudorache, Morea, Dinu, Ciorobea, Ghiţă, Enache, Gogan, Solcanu şi Răceală. În primul minut al părţii secunde, Ionuţ Gheorghe „Uţu“ a punctat pentru 2-1, iar avantajul puştilor a ţinut 17 minute, până când a egalat Panait. Golul victoriei Farului i-a aparţinut lui Caciandone, în minutul 63. Vârful juniorilor, care e însă şi la echipa mare, Alexandru Muscă, s-a accidentat la gleznă în minutul 53 şi nu a mai putut continua meciul. Din pricina problemelor medicale a părăsit terenul şi Marius Ion, de la seniori. „Iniţial, m-am temut de entorsă, dar nu e decât o lovitură. De mâine (n.n. astăzi), voi reveni la pregătire”, a declarat Muscă. La Farul nu au jucat Vlad Neagu şi Ionuţ Florea (accidentaţi), iar ultima achiziţie, Robert Neagoe, va intra în programul echipei de astăzi.

Începe construcţia echipei

Marian Pană s-a arătat mulţumit de cele ce i-a arătat meciul, atât la echipa sa, cât şi la juniori. „Chiar dacă s-a desfăşurat pe o căldură sufocantă, antrenamentul, sub formă de joc, a fost foarte util. Am alcătuit două echipe cât de cât echilibrate. Sunt mulţumit, pentru că partida mi-a arătat în special părţile negative şi avem timp să le reparăm. În mare, mi-am făcut o părere despre lotul pe care îl am la dispoziţie în acest moment. Mi-a plăcut atitudinea echipei de juniori, bine organizată şi cu o idee frumoasă de joc. Am şi remarcat câţiva copii, pe care o să-i am în atenţie şi pe care, probabil, în scurt timp, îi voi aduce la echipa întâi, după ce vom face o analiză vizavi de ce avem în lot şi de ce ar putea să vină în locul lor. Sper să iau deciziile corecte, iar de săptămâna viitoare (n.r. - aceasta) să trag o linie mare şi să încep, practic, construcţia echipei“, a declarat Marian Pană.   

Întăriri în apărare şi în atac

Miercuri, 30 iulie, de la ora 10.00, la Năvodari, Farul va întâlni Săgeata, iar sâmbătă, 2 august, „marinarii“ vor juca un amical la Constanţa cu Dunărea Călăraşi. În intervalul 4-15 august, Pană are în calcul un cantonament montan. Tehnicianul constănţean a spus că îşi mai doreşte jucători. „Posturile deficitare se văd foarte clar. La linia de fund avem cele mai mari probleme, atât la stoperi, cât şi la fundaşul stânga, la care am văzut o oarecare slăbiciune. În atac, sperăm să rămână Negoescu, dar, chiar şi aşa, e clar că mai avem nevoie de încă un vârf. În linia de mijloc eu zic că ne-am acoperit, cu Robert Neagoe, Cârstoiu, Ochia şi Panait. Avem o listă de fotbalişti, avem acordurile verbale şi aşteptăm ca, de luni seara (n.r. diseară), să apară şi jucătorii care ne mai trebuie“, a mai spus principalul Farului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Micii fotbaliști de la FC Farul, câștigători ai fazei județene a Memorialului Gheorghe Ola, premiați cu o surpriză dulce

08 Nov 2019 2235

Constanţa. Turneu de fotbal juvenil Se fac înscrieri pentru Cupa FC Farul 2019

15 Mar 2019 2961

Fotbalist cu rădăcini chineze Eduard Cheng visează să joace la echipa mare a Farului

17 Jun 2015 6998

Juniorii C de la FC Viitorul, calificaţi la turneul semifinal

09 Jun 2015 1939

Succese pe linie pentru Farul 2010 şi FC Viitorul la zona de juniori C

07 Jun 2015 1940

Noi victorii pentru Farul 2010 şi Viitorul la juniorii C

05 Jun 2015 1838

Victorie şi pentru FC Viitorul Farul 2010 a debutat cu 14-0 la zona de juniori C

05 Jun 2015 2670

FC Viitorul şi Farul 2010 încep turneul zonal de juniori C

30 May 2015 2387

Juniorii D ai Şcolii Farul 2010 joacă din nou, astăzi, la turneul zonal

29 May 2015 2507

Victorie pentru Viitorul, eșec pentru Farul 2010 la zona juniorilor D

27 May 2015 2269

Au ocupat locul trei la Cluj Juniorii D ai Farului 2010 încep, astăzi, la Constanţa, faza de zonă

27 May 2015 5871

Farul 2010 joacă în turneul zonal de juniori D programat la Constanţa (galerie foto+video)

20 May 2015 3336

Un încarcerat va publica în ziarul „Vicii“ Deţinuţii de la Poarta Albă au marcat în poarta Farului (galerie foto)

15 Aug 2014 4008

Trei noi achiziţii Farul şi Săgeata joacă astăzi la Năvodari

30 Jul 2014 3124

FC Farul a câștigat amicalul cu juniorii

26 Jul 2014 2703