"Rechinii" se intorc astazi acasa

Cantonamentul din Austria s-a incheiat

In perioada 20-29 iulie, echipa de fotbal FC Farul Constanta a efectuat un stagiu de pregatire intr-un mic orasel din Austria, cantonament in cadrul caruia alb-albastrii au sustinut mai multe meciuri amicale. Inainte de acest turneu, "marinarii" fusesera si la Brasov, unde au jucat trei partide. In orasul de sub Tampa, elevii lui Petre Grigoras au invins pe Cimentul Fieni, Otelul Galati si FC Rasnov. Dupa cateva zile de odihna dupa aceasta "urcare" la munte, Farul a plecat spre Austria. In prima intalnire disputata aici, constantenii au spulberat cu 3-0 formatia sarba Steaua Rosie Belgrad, castigatoare a Cupei Campionilor Europeni in anul 1991. Teamul din fosta Iugoslavie l-a avut pe banca tehnica pe Walter Zenga (numit antrenor principal cu putin timp in urma) si care in sezonul trecut a pregatit timp de 27 de etape pe Steaua Bucuresti. Ca si in campionat, unde Farul a invins Steaua in meciul direct, Petre Grigoras l-a intrecut din nou pe Zenga. Din pacate, dupa acest prim succes fulminant, Farul a inregistrat doua esecuri. Mai intai, Pascovici si compania au cedat in fata unei formatii din prima liga sarba, cu 1-2, dupa care au cedat cu 0-1 in meciul jucat contra cehilor de la FC Vysconichina Jihlina. Un alt amical programat sa aiba loc miercuri seara, cel cu cipriotii de la FC Paralimni a fost contramandat in ultima clipa. Desi se intentiona sustinerea unei partide cu nationala de tineret a Kuweitului, nici acest meci nu a mai avut loc din motive pur organizatorice. Ieri seara, dupa inchiderea editiei, "marinarii" urmau sa joace un ultim amical cu o formatie din liga a doua croata. In aceasta dimineata, FC Farul va parasi Austria, autocarul delegatiei noastre fiind asteptat sa soseasca la Constanta in cursul acestei seri. Pana la inceperea campionatului national (n.r. 6 august), fotbalistii nostri se vor antrena la Constanta, unde de asemenea vor mai sustine, se pare, cel putin un amical. In acest sezon, FC Farul s-a intarit cu mai multi jucatori, cele mai semnificative transferuri fiind acelea ale portarului Razvan Stanca si atacantului Tibor Moldovan. In noul sezon, echipa din Primaverii si-a fixat obiective deosebit de indraznete: clasarea in campionat pe locurile unu sau doi, castigarea Cupei Romaniei si participarea intr-o cupa europeana. In editia trecuta, FC Farul a fost finalista in Cupa Romaniei, iar in campionat s-a situat pe locul cinci.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Vinerea Mare, polițiștii din Constanța împart zâmbete și cadouri pentru copii (VIDEO)

03 May 2024 497

Generozitate în Vinerea Mare Surprize pentru copiii spitalizați în Constanța de la echipa Arimex Comexim 2000 SRL (FOTO)

03 May 2024 456

CSM Constanța Sabrina Voinea luptă pentru medalia de aur în două finale, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini

03 May 2024 881

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 564

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 760

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 430

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 504

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 469

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 765

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 715

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 853

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 773

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 985

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 710

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 667