Sport

Rugbyştii de la Tomitanii, trei victorii la rând Cristian Cojocaru - „Ne bucurăm că munca ne e apreciată și la nivel naţional“ (galerie foto)

Tânăra echipă de rugby Tomitanii Constanţa, nou promovată în Divizia Naţională de seniori, lasă o impresie frumoasă în campionat, câştigând trei dintre cele patru meciuri susţinute
 
În primul meci disputat în DNS, Tomitanii au pierdut la limită pe terenul vicecampioanei CS Năvodari, iar apoi au câştigat toate cele trei partide disputate, două dintre ele fiind în deplasare. Sâmbătă, formaţia constănţeană joacă în propriul fief cu penultima clasată, CS U AV Arad, după care urmează două confruntări restante.
 
Tomitanii au debutat în competiţie în runda a treia, pe terenul lui CS Năvodari, primele două dispute fiind amânate. Echipa din Constanţa a cedat pe final, la diferenţă de un punct (22-23), după ce, conduşi la pauză cu 20-8, oaspeţii au revenit în partea secundă, trecând chiar în avantaj cu 22-20! După partida de la Năvodari, Tomitanii au înregistrat victorii pe linie: 23-15 acasă cu RCM Galaţi, 14-8 în deplasare cu Gloria Buzău (la acea dată liderul clasamentului, echipă care câştigase toate cele patru partide susţinute până atunci) şi 26-15 pe terenul Ştiinţei Petroşani.

Radiografii pertinente 

Antrenorul Tomitanilor, Cristian Cojocaru, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei, dar şi de faptul că munca rugbyştilor e apreciată inclusiv la nivel naţional, atât în cronicile ziarelor din oraşele în care joacă ei, cât şi în cuvintele oamenilor de rugby. „Au simţit şi băieţii aprecierea celorlalţi. Ne bucurăm! E foarte important că munca lor e apreciată la nivel naţional. Ne mândrim şi ne hrănim cu treaba aceasta. Pe unde mergem, presa face câte o radiografie foarte frumoasă, chiar pertinentă, la adresa evoluţiei echipei. Vorbesc frumos şi oameni de rugby. Le-am spus jucătorilor: «Vreţi să fiţi apreciaţi în ţară? Continuaţi să munciţi din greu, întrucât, uite, lumea vorbeşte frumos de voi!»“, a punctat Cristian Cojocaru.

Au pornit încrezători la drum 

Tehnicianul spune că evoluţia şi scorul strâns de la Năvodari le-au dat încredere Tomitanilor, care au plecat la drum în campionat cu un moral ridicat. „Din prima etapă, cu CS Năvodari, ne-am dat seama că lucrurile pot merge bine, prin prisma faptului că am pierdut la limită. Am plecat astfel încrezători la drum în DNS, văzând că se poate încă din prima etapă. Ne-am spus: «De ce să nu abordăm tot campionatul sperând în fiecare etapă la victorie?». Am discutat cu jucătorii şi am încercat ca lucrurile să fie cât mai profesionist făcute. Trebuie păstrat un echilibru în cadrul echipei. Media de vârstă a formaţiei e de 21,8 ani. Unii jucători au 18, 19, 20 de ani. Cu tinerii e greu să menţii un ritm ridicat etapă de etapă. De Superligă îi avem doar pe Sasu şi pe Johnny Sola. Ceilalţi de la formaţii de prim eşalon sunt copii de 20-21 de ani, care erau în loturile echipelor de Superligă, nu jucau“, mai spune antrenorul Tomitanilor.

Faze spectaculoase pe tot parcursul jocului 

În meciul cu Ştiinţa Petroşani, „15“-le de start al formaţiei de pe litoral a fost: Dragoş Burlacu, Ştefan Ştefăroi, Ştefan Cucoş, Johnny Sola (cpt.), Ionuţ Coman, Răzvan Lolea, Alexandru Afloare, George Popa, Adrian Ţală, Bogdan Sasu, Emanuel Cristian Zaharia Picincu, Andrei Drelciuc, Alexandru Alexe, Cristi Boboc şi Jean Don. Rezerve: Victor Galanton, Flavian Cuprian, Gino Daniş, Mihai Tăbuş, Teodor Andrei, Andrei Homiuc, Adrian Părăleşte şi Alexandru Pădureanu.
 
„Sunt mulţumit de cum răspund băieţii şi sper din tot sufletul să menţinem în ultimele trei etape un ritm constant, cu o apărare foarte bună. Să ne facem treaba ca şi până acum şi să ne îmbunătăţim jocul. Vrem să creăm faze spectaculoase pe tot parcursul jocului, îndeosebi cu linia de treisferturi, situaţie în care cred că vom fi şi noi din ce în ce mai mulţumiţi“, arată Cristian Cojocaru.

Sâmbătă, partide la Constanţa şi Năvodari 

În acest moment, clasamentul are următoarea configuraţie: 1. CS Năvodarii - 20 puncte (6 meciuri), 2. RC Bârlad - 20p (5m), 3. Gloria Buzău - 20p (6m), 4. Ştiinţa Petroşani - 15p (6m), 5. Tomitanii - 15p (4m), 6. RCM Galaţi - 11p (6m), 7. CS U AV Arad - 5p (6m), 8. Bucovina Suceava - 3p (5m). În etapa a şaptea, sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 10.00, Tomitanii întâlnesc la Constanţa, pe stadionul „Mihai Naca”, CS U AV Arad. În aceeaşi zi, dar de la ora 14.00, CS Năvodari joacă pe stadionul „Flacăra“ din Năvodari cu RC Bârlad. „Am mai spus-o, încercăm să luăm fiecare meci în parte. Nu contează cu cine jucăm, noi suntem prinşi într-un campionat. Că întâlnim prima, ultima sau penultima clasată pentru noi are aceeaşi importanţă. Contra CS U AV Arad, vom începe meciul cu cea mai bună formaţie. Promitem un spectacol rugbystic şi invităm la stadion iubitorii acestui sport“, a spus Cristian Cojocaru, care nu-l va avea la dispoziţie, sâmbătă, pe Petre Neacşu, accidentat, în rest lotul este valid.

Meciul cu RC Bârlad, la două zile după aniversarea sa  

Etapa din acest weekend e ultima din 2017 în DNS, dar Tomitanii nu vor intra în vacanţă, întrucât vor mai disputa după aceea două partide în campionat, restanţele cu Bucovina Suceava (din etapa întâi) - în deplasare, pe 18 noiembrie, şi cu RC Bârlad (din runda secundă) - acasă, pe 25 noiembrie. „Am început cu Năvodari, terminăm cu Bârlad, un alt meci dificil. RC Bârlad e singura echipă neînvinsă până acum. I-am urmărit meciurile şi e o formaţie tare de tot. Sperăm să ne impunem însă. Pe 23 noiembrie, este ziua mea de naştere. Am vorbit între noi ca, dacă terminăm bine anul, să facem şi o petrecere, aşa cum ştim noi“, a dezvăluit Cristian Cojocaru.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Succes pe terenul Științei Petroșani Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, a treia victorie la rând în Divizia Națională!

„Pentru Neacșu Petre, pentru Constanța, pentru viitor!“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare liderul Diviziei Naționale!

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins RCM Galați Cristian Cojocaru - „Voi ține minte toată viața această victorie“

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța, prima victorie în Divizia Națională de rugby. Succes cu RCM Galați (galerie foto+video)

CS Năvodari s-a impus la limită în meciul cu Tomitanii Constanța


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Titlu similar și pentru o formație Jucători și antrenori de rugby de la echipe din județul Constanța, desemnați cei mai buni din România

23 Dec 2017 728

Reprezentanţi ai cluburilor din judeţul Constanţa, nominalizaţi pentru ancheta de final de an a Federaţiei Române de Rugby

12 Dec 2017 707

Amical pe litoral Echipa Tomitanii Constanța a condus la pauză Naționala Under-20 a României (galerie foto)

07 Dec 2017 1483

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanţa, egal cu Naţionala Under-20 a României (galerie foto)

06 Dec 2017 1831

Rugbyştii de la Tomitanii, amical, miercuri, la Constanţa, cu Nationala Under-20 a României

05 Dec 2017 959

Florin Sasu şi soţia sa, Dana, au fost naşi Tomitanii, o familie şi în afara terenului. Au participat la un botez la Ovidiu (galerie foto)

27 Nov 2017 3486

Tomitanii Constanţa, revelaţia Diviziei Naţionale de rugby Cristian Cojocaru - „Sunt foarte mândru de ce am realizat împreună“ (galerie foto + video)

27 Nov 2017 1049

Rugby în 10 Echipa Tomitanii Constanţa Under-18 a câştigat toate meciurile şi la al treilea turneu

26 Nov 2017 1322

Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii Constanța s-au distanțat în fruntea Diviziei Naționale. Victorie şi cu RC Bârlad (galerie foto+video)

25 Nov 2017 1713

Lideri în Divizia Naţională Rugbyştii de la Tomitanii joacă la Constanţa cu RC Bârlad. Apelul lui Cristian Cojocaru!

25 Nov 2017 1513

Tomitanii, invitaţi la spectacol „Ovidius in Love“, pus în scenă la Teatrul de Stat Constanţa de regizorul Alexander Hausvater

23 Nov 2017 720

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare Bucovina Suceava și au urcat pe locul întâi în Divizia Națională!

18 Nov 2017 1978

Joacă restanţa cu Bucovina Suceava Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au şansa de a urca pe primul loc în Divizia Naţională

18 Nov 2017 988

Prima înfrângere a RC Bârlad a venit la Năvodari Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, scor astronomic cu echipa din Arad (galerie foto+video)

13 Nov 2017 1297

Victorii pe linie şi la Galaţi Echipa de rugby Tomitanii Constanţa Under-18 se menţine pe primul loc în campionat

12 Nov 2017 1990

Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii Constanța, victorie zdrobitoare cu CS U AV Arad, scor 92-0! (galerie foto + video)

11 Nov 2017 2267

Tomitanii vor a patra victorie la rând CS Năvodari - RC Bârlad, meci tare de rugby pe stadionul „Flacăra“

11 Nov 2017 921

Succes pe terenul Științei Petroșani Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, a treia victorie la rând în Divizia Națională!

04 Nov 2017 2537

Rugby în Divizia Naţională CS Năvodari, meci cu RCM Galaţi. Tomitanii Constanţa se duelează cu Ştiinţa Petroşani

04 Nov 2017 725

„Pentru Neacșu Petre, pentru Constanța, pentru viitor!“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare liderul Diviziei Naționale!

28 Oct 2017 1801

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța întâlnesc liderul clasamentului. CS Năvodari, meci cu a treia clasată

28 Oct 2017 628

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins RCM Galați Cristian Cojocaru - „Voi ține minte toată viața această victorie“

21 Oct 2017 1478

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța, prima victorie în Divizia Națională de rugby. Succes cu RCM Galați (galerie foto+video)

21 Oct 2017 2396

Tomitanii Constanţa, primul meci acasă CS Năvodari şi Gloria Buzău, primele două clasate, se întâlnesc la Năvodari

21 Oct 2017 902

Tomitanii Constanţa, numai victorii la primul turneu al campionatului de rugby în zece

17 Oct 2017 1696

CS Năvodari s-a impus la limită în meciul cu Tomitanii Constanța

14 Oct 2017 871

Tomitanii Constanţa debutează sâmbătă în DNS, contra vicecampioanei CS Năvodari

14 Oct 2017 555

Formaţia Tomitanii Constanţa are patru jucători convocaţi la echipa naţională de rugby

12 Oct 2017 1141

Echipa naţională de rugby va disputa un meci de verificare cu Tomitanii Constanţa

05 Oct 2017 2005

Meci pe teren propriu CS Năvodari debutează sâmbătă în Divizia Naţională de rugby

30 Sep 2017 804

La Năvodari, se va stabili, sâmbătă, campioana României la rugby în 7. CS Năvodari, în pole-position (galerie foto)

18 Aug 2017 768

Participă şi CS Năvodari, şi Tomitanii Constanţa Programul etapei a doua a Naţionalelor de rugby în 7, de la Galaţi

09 Aug 2017 922

După prima etapă, CS Năvodari ocupă locul secund în Campionatul Naţional de rugby în 7

07 Aug 2017 611

Bani pentru echipele din Constanța Ce sume sunt prevăzute în proiectele de hotărâre de CLM pentru finanțare (documente)

31 Jul 2017 2338

UPDATE. Sedinţa Consiliului local al municipiului Un localnic le spune aleşilor că au apărut şerpii în Constanţa

30 Jun 2017 2238

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au ocupat locul cinci pe ţară la categoria Under-18

28 Jun 2017 1439

Internaţional şi campion al României Florian Ciocoiu a arătat din prima zi că e făcut pentru rugby (galerie foto)

21 Jun 2017 6548

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa participă la turneul final al categoriei Under-18

19 Jun 2017 3146

Juniorii de la Tomitanii, vicecampioni în Divizia A de seniori! „Ne prezentăm din nou cu fruntea sus în faţa constănţenilor” (galerie foto + video)

29 May 2017 2230

La un pas de trofeu! Tânăra echipă Tomitanii Constanța, vicecampioană în Divizia A de seniori

27 May 2017 2457

Sâmbăta rugby-ului Tomitanii Constanţa joacă pentru titlu în Divizia A, CS Năvodari pentru atingerea finale mari a DNS

27 May 2017 2544

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa joacă două finale cu Griviţa Bucureşti

24 May 2017 3094

Cristian Cojocaru - „Va fi un meci al răzbunării“ Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa vor lupta pentru titlu în Divizia A (galerie foto + video)

22 May 2017 2328

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa s-au calificat în finala mare a Diviziei A (galerie foto+video)

20 May 2017 1463

„Pe viaţă şi pe moarte“ Rugbyştii de la Tomitanii joacă sâmbătă la Constanţa pentru accederea în finala mare a Diviziei A (galerie foto)

20 May 2017 3979

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au învins în deplasare CNAV Bucureşti

09 May 2017 2183

Au câştigat titlul naţional! Final de infarct în meciul Tomitanii Constanţa - Timişoara Saracens (galerie foto)

06 May 2017 6088

A doua medalie națională a anuluiRugbyștii de la Tomitanii au adus aurul la Constanța (galerie foto)

01 May 2017 4599

CS Năvodari joacă în propriul fief Sâmbătă, meci de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța, cu Tomitanii în prim-plan

29 Apr 2017 3547

Rugbyști la Tomitanii Constanța Florian Ciocoiu, Flavian Cuprian și George Mocanu, pe podium la Campionatul European

15 Apr 2017 2026