Voinicii de la Ares Dojo DM Constanţa au fost eroi Robert Andrei Drăgănoiu, triplu campion mondial la Ashihara Karate (galerie foto)

Sportivii de la CS Ares Dojo DM Constanţa au atins un înalt nivel la Campionatul Mondial de Ashihara Karate de la Gyor (Ungaria), contribuind din plin, prin cele opt medalii cucerite, la urcarea României pe primul loc în clasamentul pe ţări
 

Întrecerea din Ungaria i-a adus pe cei şase tineri luptători participanţi de la Ares Dojo DM Constanţa în atenţia lumii întregi, care i-a privit plină de respect. Antrenorul Nicu Vasiliu este fericit pentru evoluţia şi pentru rezultatele elevilor săi, subliniind că cel care a decis a fost în primul rând spiritul de echipă. Au urcat pe podium Robert Andrei Drăgănoiu, Andrei Marin, Ştefan Macsiniuc, Adin Gani şi Marian Valentin Badea, iar Robert Câmpean, deşi nu a luat medalie, a avut şi el un rol deosebit în abţinerea acestor performanţe.
 
Constănţeanul de 14 ani Robert Andrei Drăgănoiu a cucerit tot ce se putea cuceri, ieşind campion mondial la kumite (categ. 60 kg cadeţi II), kata individual (cadeţi II) şi kata sincron pe echipe (cadeţi II, alături de Ştefan Macsiniuc şi Andrei Marin, alţi doi constănţeni). Marin a luat aur şi la kumite (categ. 70 kg, cadeţi II). Adin Gani, din Topraisar, a devenit vicecampion mondial la kumite (categ. 50 kg, cadeţi II), iar Marian Valentin Badea, din Mereni, a luat bronzul la kumite (categ. 50 kg, copii). Robert Drăgănoiu mai are două titluri mondiale în palmares (la kumite şi kata), obţinute, anul trecut, la Braşov, acolo unde Andrei Marin a luat bronzul la kumite.

Angel Drăgănoiu a rămas fără voce, la cât a strigat

„În Ungaria, băieţii au mers foarte bine, peste aşteptări. Sunt mândru de ei. Au realizat o performanţă deosebită. Robert Drăgănoiu a obţinut rezultatul maxim. A fost singurul sportiv din întreaga competiţie care a cucerit trei medalii de aur. E foarte talentat. S-a mobilizat foarte bine şi s-a impus net. Nu a avut adversar, a fost cu două - trei clase peste cei pe care i-a întâlnit“, a declarat Nicu Vasiliu. Acesta era convins că elevii săi nu aveau cum să rateze podiumul, la pregătirea pe care au efectuat-o. Totul ţinea de mobilizarea mentală, dar şi la acest capitol, luptătorii constănţeni au fost la superlativ. În condiţiile în care Vasiliu a fost implicat în competiţie ca arbitru şi „doar când am putut am mai dat câte un sfat“, de îndrumarea sportivilor de la colţ în timpul partidelor s-au ocupat Angel Drăgănoiu (tatăl lui Robert) şi sensei Dan Mătuşea (centură neagră 3 Dan). „Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în noi, în mod special lui Angel Drăgănoiu, care a fost lângă fiecare sportiv pe toată durata concursului, eu fiind implicat în activitatea de arbitraj. La cât a strigat, Angel a rămas fără voce. De asemenea, îi mulţumim lui sensei Dan Mătuşea pentru susţinerea şi motivarea băieţilor. Eu am stat ca pe ace, dar totul a ieşit foarte bine“, a mai spus Nicu Vasiliu.

Robert Câmpean a fost liantul Ares Dojo DM Constanţa

Cele două medalii de aur ale lui Andrei Marin reprezintă „o performanţă rară, la care nici nu visam“, arată Vasiliu, care completează: „Andrei a fost supermotivat la Gyor. Încă din ţară, s-a arătat ferm: «Vreau să ies campion mondial». Zicea, în glumă, că la cât e de încrezător, ar câştiga şi dacă ar lupta cu Dan Mătuşea. La kumite, a câştigat toate meciurile înainte de limită. Iar la kata s-a mobilizat formidabil în finală. A fost liniştit şi relaxat. Ce înseamnă echipa! Echipa a făcut totul. Iar aici subliniez rolul pe care l-a avut Robert Câmpean. Chiar dacă nu a luat medalie, cel mai nou component al lotului nostru a avut o prezenţă activă. A fost liantul care a reuşit să-i adune pe toţi. A făcut aproape treaba unui antrenor. El vine din Shotokan şi îi e destul de greu până se va acomoda pe deplin cu noul stil, dar, chiar şi aşa, s-a comportat foarte bine în timpul meciurilor. În medie, fiecare dintre băieţii noştri au disputat câte şase - şapte partide“, a dezvăluit Nicu Vasiliu.

Tremurau ca frunza de plop când îl vedeau pe Adin Gani

Campion cu echipa la kata, Ştefan Macsiniuc s-a accidentat la mână, la kumite, alegându-se cu un deget luxat. Adin Gani a fost foarte aproape să ia şi el medalia de aur, lipsindu-i numai zece secunde în finală! „În partida pentru titlu, Adin s-a confruntat cu un român, un sportiv de la Braşov, care a speculat relaxarea luptătorului nostru. Oricum, mulţi i-au luat frica băiatului din Topraisar, inclusiv ruşii, unii dintre ei vomitând pe tatami în urma meciurilor cu el. Erau sportivi care tremurau ca frunza de plop când îl vedeau“, povesteşte Nicu Vasiliu.

Marian Valentin Badea i-a administrat rusului singura înfrângere

Tehnicianul de la Ares Dojo DM Constanţa a remarcat şi evoluţia mezinului echipei de pe litoral, Marian Valentin Badea (13 ani), medaliat cu bronz. „A susţinut şapte meciuri, unele dintre disputându-se la distanţă de doar zece minute. E foarte mult pentru un copil, în condiţiile în care s-a luptat în sistem full-contact, iar echipamentul era greu. Aflat la prima sa participare la un Campionat Mondial, Marian Valentin a fost dominat de trac la început. Practic, plângea când a intrat la primul meci. Mi-a fost foarte greu să-l mobilizez, dar a evoluat extraordinar. În calificări, l-a învins pe campionul categoriei lui, un sportiv din Rusia, care a fost declarat cel mai bun luptător la copii. Tehnic şi foarte spectaculos, rusul a înregistrat o singură înfrângere, la Marian Valentin Badea! Acesta i-a închis toate opţiunile în timpul partidei. Medalia primită de puştiul nostru a fost cam cât palmele lui la un loc“, punctează Nicu Vasiliu, care a remarcat că, la nivel juvenil, valoarea Campionatului Mondial a fost extrem de ridicată.

Angel Drăgănoiu - „Hai, Constanţa! Hai, România!“

La întrecerea de la Gyor, au participat în jur de 200 de sportivi, de la 13 ţări. În clasamentul general pe naţiuni, România a ocupat locul întâi, devansând Rusia! „Constanţa a reuşit să cucerească opt medalii. Ne-am întors acasă care mai obosiţi, care mai accidentaţi, dar pe deplin mulţumiţi de rezultate. Felicitări băieţilor, dar şi antrenorului lor de aur, Nicu Vasiliu, care a reuşit să-i aducă la acest nivel. Hai, Constanţa! Hai, România!“, a spus Angel Drăgănoiu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Luptătorul constănțean Robert Drăgănoiu a susținut o lecție online, la invitația Academiei de Arte Marțiale „Nicu Dascălu“ (galerie foto)

11 May 2020 4640

Luptător la Gethika Team La numai 16 ani, Robert Andrei Drăgănoiu a obţinut, în Danemarca, centura neagră în Ashihara Karate (galerie foto)

15 Jul 2017 5861

Robert Drăgănoiu, două medalii de aur. Gethika Team a dat lovitura Finală la Mondiale între doi sportivi din Mereni! (galerie foto)

15 Nov 2016 5414

Robert Drăgănoiu, din nou campion naţional. CS Gethika Team Constanţa a obţinut patru medalii

09 Apr 2016 2980

Mister „Şcoala 43“ şi „Toamna Bobocilor“ Dublul campion mondial Robert Drăgănoiu a intrat la „Ovidius“ cu a patra medie (galerie foto)

30 Oct 2014 7593