Grijă pentru tânăra generaţie şi imaginea oraşului Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită la Techirghiol (galerie foto)

În paralel cu dezvoltarea şi modernizarea oraşului Techirghiol, autorităţile locale acordă o atenţie deosebită şi tinerei generaţii. Aşa se explică faptul că, la ultima şedinţă a Consiliului Local orăşenesc, a fost aprobată o hotărâre privind marcarea într-un mod festiv a Zilei Internaţionale a Copilului.
 
Un proiect de hotărâre iniţiat de primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu, şi aprobat de consilierii locali prevede organizarea unor manifestări cultural-artistice ocazionate de Ziua Internaţională a Copilului. „A devenit o tradiţie ca, în fiecare an, administraţia locală să marcheze această zi prin diverse activităţi şi să ofere copiilor premii şi pachete cu dulciuri“, a declarat edilul-şef al urbei.
 
Concret, pe 1 iunie, preşcolarii, şcolarii şi elevii unităţilor de învăţământ din Techirghiol vor fi angrenaţi în diverse concursuri. „Vom avea mai multe concursuri şi întreceri sportive, precum şi alte acţiuni prin care să stimulăm copiii să facă mişcare în aer liber. Acţiunile se vor desfăşura pe faleza oraşului începând cu ora nouă. Participanţi sunt copii de la toate grădiniţele, clasele pregătitoare şi clasele I - VIII de la Liceul «Emil Racoviţă». Preconizăm participarea a 770 de copii“, a menţionat primarul Iulian Constantin Soceanu.
 
Organizatorii au inclus în program competiţii pe categorii de vârstă - desene pe asfalt, concurs de triciclete, cros -, iar premiile vor consta în biciclete şi articole sportive, pentru concursurile de profil. „Valoarea premiilor care vor fi acordate este de 11.764 de lei, iar valoarea pachetelor cu dulciuri, pe care le vor primi toţi participanţii, este de 5.504 lei fără TVA“, a declarat edilul şef al oraşului Techirghiol.

Pentru o staţiune balneară, imaginea contează 

Dacă asfaltarea străzilor din oraşul Techirghiol a fost realizată, în principal, cu fonduri nerambursabile obţinute în baza unor proiecte elaborate de Primărie, unele retuşuri se vor face cu sprijin financiar de la Consiliul Judeţean Constanţa (CJC). Consilierii judeţeni au aprobat repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul în curs. Spre deosebire de alte UAT-uri, Primăria Techirghiol a avut parte de două alocări financiare din partea Consiliului Judeţean Constanţa. Prima, în valoare de 23.000 de lei, va fi cheltuită pentru lucrări de modernizare, reabilitare şi extindere alei pietonale, carosabil, parcuri, reţea de iluminat public ornamental, spaţii verzi şi mobilier urban din zona ansamblului de blocuri situat pe strada Alexandru Puşkin nr. 3-5.
 
Cealaltă alocare - de 100.000 de lei - va fi folosită de către administraţia publică locală tot pentru derularea unor lucrări de modernizare, reabilitare şi extindere alei pietonale, carosabil, parcuri, reţea de iluminat public ornamental, spaţii verzi şi mobilier urban, însă în zona ansamblului de blocuri situat pe strada Traian nr. 20. „Sumele nu sunt suficiente, dar sunt convins că vom primi şi diferenţa. Avem bani suficienţi pentru a demara lucrările în zona ansamblului de blocuri situat pe strada Alexandru Puşkin nr. 3-5, iar pentru cel de pe strada Traian ori completăm noi din bugetul local, ori mai primim bani de la CJC, la o altă alocare, astfel încât să definitivăm şi acest proiect. Acum vom putea demara şi executa lucrările programate“, a conchis primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BrăilaPolițiștii au acționat în sistem integrat în zona piețelor și a centrelor comerciale

20 Nov 2023 520

UM 02192 solicită Aviz de gospodărire a apelor pentru „Amenajare parcare auto, realizare împrejmuire și instalație de iluminat perimetral în cazarma 1369 Constanța“

05 Oct 2023 605

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

06 Sep 2023 500

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate în ultima zi de week-end

04 Sep 2023 544

Lichidator Tulcea Frangeti Romeo - EXPERT GENERAL IPURL

19 Jul 2023 723

Lichidator Constanța Teliceanu Elena- Daniela - THEMIS INSOLV IPURL

19 Jul 2023 863

Lichidator Constanța Suciu Valentina

19 Jul 2023 431

Lichidator Constanța Stroie Cristina- Stroie Andrei - MAESTRO SPRL

19 Jul 2023 448

Lichidator Constanța Resteanu Alina-Neluţa - LIŢCANU & GHEORGHIŢĂ SPRL

19 Jul 2023 420

Lichidator Constanța Ramazan Alper -DELFINUL IPURL

19 Jul 2023 461

Lichidator Constanța Perianu Maria -PERIANU INSOL IPURL

18 Jul 2023 479

Lichidator ConstanțaOlteanu Adrian -ADRIA INSOLV IPURL

18 Jul 2023 389

Lichidator judiciar Constanța Mavrodin Ionuţ-Tiberiu -MAVRODIN & CO INSOLVENCY

18 Jul 2023 423

Lichidator judiciar Constanța Liţcanu Irina-Eva - LIŢCANU & GHEORGHIŢĂ

18 Jul 2023 574

Lichidator judiciar Constanța Guguş Liviu - DOBROGEA INSOLVENCY IPURL

18 Jul 2023 709