Un nou proiect cu finanţare UE, în lucru la Techirghiol

În exerciţiul financiar european 2014-2020, Primăria oraşului Techirghiol vrea să atragă noi fonduri de la Uniunea Europeană (UE).

Chiar dacă au trecut deja doi ani din acest exerciţiu financiar fără a avea acces la un euro, deşi multe axe încă nu sunt deschise, iar pentru altele ghidurile încă nu au apărut, primarul Iulian Constantin Soceanu nu renunţă la una dintre cele mai importante surse de finanţare a proiectelor privind dezvoltarea localităţii. „Pentru orice unitate administrativ-teritorială, fondurile europene reprezintă sursa financiară cea mai sigură şi benefică pentru comunităţi având în vedere că sunt sume nerambursabile, deci vin în completarea bugetului local. Pe durata mandatului meu ne vom axa, în special, pe proiectele care vizează infrastructura şi educaţia“, a subliniat edilul-şef al oraşului Techirghiol.

Iată de ce, împreună cu o echipă din Primărie, Iulian Constantin Soceanu lucrează la un nou proiect care urmează a fi depus până în data de 2 decembrie. „Lucrăm intens la elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectul «Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear şi a activităţilor recreative în staţiunea balneoclimaterică Techirghiol» al cărui buget estimat va fi de două milioane de euro“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, edilul-şef al oraşului. Proiectul va fi implementat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7 - Diversitatea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiţii 7.1 - Sprijinirea unei creşteri favorabile ocupării forţei de muncă, prin dezvoltarea potenţialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum şi sporirea accesibilităţii şi dezvoltarea resurselor naturale şi culturale specifice în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Prin acest proiect, vom reabilita şi moderniza 12 străzi importante din oraş, vom crea o nouă grădină publică cu sistem de irigaţii şi plantări de arbori în zona de la sonda de apă. Acolo a existat un loc de joacă pentru copii, care, acum, este într-o stare de degradare avansată. De asemenea, vom reabilita şi moderniza trotuarele pietonale pe trei străzi din localitate, vom amenaja un spaţiu cu destinaţia sport şi agrement în zona Sanatoriului Balnear Techirghiol, vom instala un sistem Wi-Fi în zona faleză şi vom achiziţiona mobilier urban constând în băncuţe, coşuri de gunoi şi grupuri sanitare ecologice ce vor fi amplasate în zona faleză“, ne-a explicat edilul-şef al oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

Implementarea acestui proiect ar trebui să demareze undeva în vara anului 2017, iar definitivarea lui va schimba imaginea oraşului şi va ajuta la creşterea atractivităţii staţiunii balneare Techirghiol.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în localitățile Agigea, Lazu și Eforie Nord!

10 May 2024 353

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, în proces cu o firmă din județul Buzău. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

10 May 2024 283

Cumpărări directe Constanța Prodesign Architecture SRL se ocupă de proiectarea lucrărilor de reabilitare de la Centrul de Zi pentru persoane adulte cu dizabilități Techirghiol (DOCUMENT)

09 May 2024 453

RAJA Constanța Se oprește apa în Agigea, Lazu și Eforie Nord! Iată perioada

08 May 2024 1681

APM Constanța, răspuns pozitiv Casa de Asigurari a Avocaților din România investește în orașul Techirghiol

03 May 2024 594

Știri Constanța Conducător auto, oprit în trafic pe strada Victor Climescu din Mereni! Ce au constatat polițiștii

02 May 2024 600

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL, contract de peste 250.000 de euro cu Primăria Techirghiol pentru reparații și întreținerea a două străzi (DOCUMENT)

01 May 2024 438

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 573

Primăria Techirghiol, județul Constanța, investește aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea a 11 străzi din oraș (DOCUMENT)

29 Apr 2024 529

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Niculinei Parosanu, secretar general la Oraș Techirghiol (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 890

Dosar incomplet Pesedistul Adrian Stan, obligat să redepună dosarul de candidatură pentru Consiliul Local Techirghiol!

28 Apr 2024 598

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 954

Licitații Constanța Techirghiol pregătește Zilele Lacului 2024. Primăria lansează licitația pentru servicii de organizare (DOCUMENT)

27 Apr 2024 3355

În județul Constanța Amendat pentru transport de material lemnos fără documente legale

26 Apr 2024 667

Garda de Mediu Constanța a amendat cu 100.000 lei un operator economic din localitatea Techirghiol (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1202