Zidurile din 1926 primesc o nouă faţă Reabilitare şi extindere la clădirea „monument istoric" a Primăriei Pecineaga (galerie foto)

Pecineaga_primar_Nicolae_Stan_01.jpgDe două săptămâni, de când au început lucrările de reabilitare şi extindere a clădirii în care funcţiona până acum Primăria Pecineaga, toţi angajaţii au fost mutaţi în sediul fostului CAP din localitate.

Anunţul referitor la câştigătorul licitaţiei privind reabilitarea şi extinderea sediului primăriei a fost publicat zilele trecute pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice. Astfel, potrivit anunţului de atribuire numărul 141755/12.09.2011, contractul pentru extinderea sediului primăriei a fost predat către SC ANTICUS MG SRL, ofertă aleasă dintr-un total de cinci participanţi. Suma finală cu care a fost atribuit contractul este de 507.212 de lei fără TVA, maximul aprobat de primărie fiind de 609.976,93 de lei fără TVA. SC ANTICUS MG SRL a mai câştigat lucrări asemănătoare cu cele de la Pecineaga şi în alte localităţi din judeţ, precum construirea grădiniţei din comuna Cobadin, satul Conacu (noiembrie 2009), repararea acoperişului bisericii din Negreşti - Cobadin (octombrie 2009), dar şi un contract de lucrări pentru reparaţii curente la Şcoala română cu clasele I-IV din Cobadin, contract atribuit în ianuarie 2009. Societatea, care lucrează cu subcontractorul SC Claus Rigips Construct SRL, trebuie să finalizeze lucrările până în jurul sărbătorilor de iarnă din acest an, astfel încât angajaţii să se mute în casă nouă la începutul anului 2012. Potrivit celor declarate de primarul Niculae Stan, clădirea în care funcţiona Primăria este una veche, din 1926, însă chiar dacă va beneficia de această extindere şi reabilitare, arhitectura din acea vreme se va păstra. Sediul se va extinde cu trei birouri, o sală de şedinţe, o bucătărie şi un grup sanitar, care vor fi anexate în spatele actualei clădiri. De asemenea, se va reabilita acoperişul, se vor schimba uşile, geamurile, tot ceea ce ţine de tâmplărie veche, plus instalaţia electrică, sanitară şi termică. La faţa locului, lucrările sunt în toi, muncitorii au început lucrarea de două săptămâni şi au deja avans. „Sperăm să terminăm până de sărbători", ne-a spus şeful de şantier. O parte din echipa de muncitori lucra la spargerea unui perete, alta era mobilizată la fundaţia părţii care se extinde, iar alta se ocupa de spargerea tencuielii coşcovite de pe pereţii clădirii pe care o putem considera negreşit monument, dat fiind că datează din 1926.

Construcţia unei săli de sport pentru copii, de maximă necesitate

Pe lângă aceste lucrări, administraţia din Pecineaga speră ca în curând proiectul privind realizarea unei săli de sport să primească finanţare, mai ales că a trecut ceva timp de când a fost depus spre evaluare la Compania Naţională de Locuinţe. La capitolul investiţii începute mai figurează şi proiectul referitor la realizarea unei baze sportive în localitate, dar şi cel privitor la înlocuirea sistemului de încălzire ce foloseşte combustibili solizi cu cel ce utilizează energie produsă din surse regenerabile în cadrul grădiniţei şi a căminului cultural din localitate. Licitaţia pentru aceste lucrări a fost însă contestată de către unul dintre participanţi. „Am primit răspunsul de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, în care ni s-a spus că am respectat legislaţia în vigoare şi tot ceea ce trebuia în cadrul unei proceduri de licitaţie", a mai adăugat primarul.

Din categoria proiectelor depuse spre finanţare mai face parte şi unul integrat, referitor la modernizarea drumurilor, prelungirea aducţiunii de apă potabilă, înfiinţarea reţelelor de canalizare şi staţie de epurare, plus achiziţia de costume populare şi a unui buldoexcavator.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 766

UPDATE. CS Medgidia Eric Crînguș, triplu campion mondial la Kempo (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 865

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 639

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 360

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 393

Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 829

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 702

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 689

Calendar săptămânal plin pentru CSM Constanța Handbaliștii, meci decisiv pentru câștigarea medaliilor de argint în Liga Zimbrilor!

20 Apr 2024 620

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 658

Baschet CSM Constanța va juca pentru locurile 5-8, după trei înfrângeri cu CSM CSU Oradea (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 854

Baschet Duelul CSM CSU Oradea - CSM Constanța se reia pe litoral, marți, 16 aprilie 2024. „Băieții noștri mizează pe tribune pline!“

16 Apr 2024 438

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 936

CSM Constanța baschet Echipa Under-17, în Top 4 pe plan național. Ana Maria Carp - premiu special, Amira Bou-Chedid - în echipa ideală

15 Apr 2024 704

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 548