Litoral TV Decizii la nivel înalt

Modificarea Constituţiei şi regionalizarea României au fost principalele subiecte de pe ordinea de zi de la întâlnirea comitetului executiv al Partidului Social Democrat care s-a desfăşurat la Mamaia. Premierul Victor Ponta susţine descentralizarea ţării în 10 regiuni, una dintre ele fiind Dobrogea, în varianta propusă de liderii locali.
Acesta a fost de altfel şi un punct important de pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD. În cadrul şedinţei liderii PSD au fost de acord cu împărţirea pe 10 regiuni, una dintre ele fiind Dobrogea.

“Eu cred că Dobrogea are potenţialul economic, natural și toate celelalte date pentru a  fi o regiune care să se dezvolte foarte bine şi economic şi mai ales pe potenţialul turistic, în aşa fel încât susțin ideea de a avea regiunea Dobrogea […] şi să vină cineva de la Focşani până al Constanţa e absurd, mai ușor e să meargă în București, deci Dobrogea din punctul meu de vedere are potențialul să fie o regiune separată.”, a declarat premierul Victor Ponta.

Un alt obiectiv principal pentru PSD este schimbarea Constituţiei. În acest sens, premierul urmăreşte să organizeze referendumul anul viitor chiar la primul tur al prezidenţialelor.

“Vom propune în cadrul USL ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să aibă loc odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, în acest fel este timp suficient un an de zile, nu doar pentru a primi opiniile comisiilor europene dar mai ales pentru dezbateri şi pentru a îmbunătăţi proiectul.”, a declarat premierul Victor Ponta. 

Un aspect important pentru social democraţi îl reprezintă şi alegerile europarlamentare, la care premierul se aşteaptă să  obţină peste 35 la sută din voturile electoratului. Partidul Social Democrat va merge separat pe liste.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femeile PSD Constanța oferă daruri persoanelor vârstnice aflate în centrele de bătrâni din Poarta Albă, Negru Vodă si Municipiul Constanța

02 May 2024 91

Instanța a tranșat disputa PSD și PNL pot renunța la candidatul comun la Primăria Capitalei

01 May 2024 414

Reprezentantele Organizației Județene de Femei Constanța a Partidului Social Democrat vor oferi daruri cu prilejul Paștelui

01 May 2024 409

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 436

Județul Constanța În prag de sărbătoare, 21 de copii ai comunei Cumpăna au primit daruri (Galerie FOTO)

30 Apr 2024 496

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 558

Lista candidaților la Consiliul Județean Constanța din partea PSD Constanța

29 Apr 2024 2005

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1237

Alegeri Locale Constanța Candidații de la patru partide vor depune luni candidaturile

28 Apr 2024 505

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 743

Dosar incomplet Pesedistul Adrian Stan, obligat să redepună dosarul de candidatură pentru Consiliul Local Techirghiol!

28 Apr 2024 547

Luni, 29 aprilie, dr.Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al CJC la Biroul Electoral Județean

28 Apr 2024 408

Legături cu fostul cuplu Petcu-Dospinescu Modificări în acționariatul Sterani Lounge SRL, firmă expropriată de municipalitate pentru amenajarea spațiului verde de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân și Decebal (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 825

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 615

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1596