Litoral TV Dezbateri cu sala goală la Ovidius

Lipsă de interes pentru modalitatea de desemnare a noului rector al universităţii Ovidius. Doar patru persoane au participat la ce-a dea doua dezbatere, iar cel mai probabil organizarea unui concurs este exclusă. O recunosc şi cadrele didactice care spun că tot prin vot universal va fi alesă o nouă persoană la conducerea instituţiei.
 
La cea de-a doua dezbatere de la universitatea Ovidius privind modalitatea de alegere a rectorului sala a fost aproape goală. Având în vedere că în nicio universitate din România rectorul nu a fost desemnat prin concurs, cel mai probabil şi la Univesitatea Ovidius vor avea loc alegeri generale, prin vot universal.
 
„Am participat la susținerea Universității Ovidius pentru că situația a fost, este și continuă să fie critică. După părerea mea, rectorul care va fi stabilit prin una dintre cele două modalități trebuie să vină cu planul lui de management care să-l aplice. Noi suntem acum într-o situație excepțională și nevoiți să luăm și măsuri excepționale.”, a declarat Ion Bordeianu, rector interimar Ovidius.
 
Nu este ușor să fii la conducerea Universității Ovidius în această perioadă, iar acest lucru l-a determinat pe Ion Bordeianu să nu ia în calcul un post permanent de rector.
 
„Abia acum am descoperit cât este de greu, pentru că am comparat întotdeauna funcția pe care am avut-o la spital, aproape 9 ani director de spital, cu un număr de angajați poate mai mic decât aici, dar aici lucrurile sunt foarte complicate. Eu spun că interimatul este ca înainte scufundării unui vapor din care șobolanii ies, așa este și într-o instituție așa mare.”, a declarat Ion Bordeianu, rector interimar Ovidius.
 
Referendumul universitar se va desfăşura în data de 11 noiembrie la Cantina Universităţii „Ovidius” din Constanța. Ultima dezbatere pentru alegerea modalității de desemnare a noului rector va avea loc la începutul lunii noiembrie. Postul a rămas vacant după ce Tiberius Epure a fost arestat pentru luare de mită.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ha

25 Oct, 2013 04:52

Maretul Ovidius decade.

Articole asemanatoare

De Zilele Constanței Concert liric „Reverence - Medalion Mozart”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

17 May 2024 374

Sesiune de comunicări științifice pentru studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole, la Universitatea Ovidius din Constanța

17 May 2024 226

Doliu la Universitatea Ovidius Constanța Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a Dr. Marius Cambrea

17 May 2024 992

Întâlnire cu Ambasadorul Irlandei în România, E.S. Brendan Ward, la Universitatea Ovidius din Constanța

17 May 2024 340

Festivalul Japonez Sakuranbo, la Universitatea Ovidius din Constanța

14 May 2024 424

Zilele Constanței Paradă stradală organizată de Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius”

14 May 2024 598

Cea de-a III-a ediție a Conferinței internaționale de criminalistică „Emilian Stancu”, la Universitatea Ovidius din Constanța

14 May 2024 381

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de campioană națională universitară la volei feminin (GALERIE FOTO)

13 May 2024 432

Universitatea „Ovidius” din Constanța, în doliu. "Noi, ne vom aminti mereu de Nico cu mult drag și respect"

11 May 2024 9149

LIVE TEXT și VIDEO Profesorul Tasin Gemil își lansează volumul "Un tătar din România". Evenimentul, găzduit de Biblioteca I.N.Roman din Medgidia (FOTO)

11 May 2024 1396

Universitatea Ovidius din Constanța Un student al Facultății de Drept și Științe Administrative a câștigat concursul de lucrări științifice din cadrul Congresului internațional al executorilor judecătorești din Brazilia

10 May 2024 528

Universitatea Ovidius din Constanța acordă titlul de „Doctor Honoris Causa” profesorului emerit Dennis Deletant

09 May 2024 560

Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România Ovidius și UMC nu se află în topul primelor zece instituții de învățământ superior

09 May 2024 534

Cumpărări directe Universitatea Ovidius din Constanța investește în servicii de mentenanță și asistență tehnică aplicație EMSYS (DOCUMENT)

02 May 2024 503

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 407