Litoral Tv Din 2014, programa școlară va cuprinde ore de educație sanitară

Hotărârea introducerii orelor de educație sanitară în programa școlară a fost luată de  Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, care a afirmat că, în prezent, medicina școlară „este la pământ” și primul ajutor se acordă de regulă prin serviciile medicale.
„Ne gândim deja să facem un proiect de educație și să începem din școală. Am vorbit  cu colegul meu, cu Ministrul Educației și anul ăsta nu reușim, dar de la anul dorim să introducem în programa școlară ore de educație sanitară în care va intra și primul ajutor.” a declarat Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății.Crucea

Introducerea disciplinei de educație sanitară aduce un plus de cunoștințe elevilor care vor studia gratuit cursuri de prim-ajutor. În prezent aceste cursuri pot fi studiate contra cost în diferite centre sau gratuit  la  Societatea Națională de Cruce Roșie din România. Reprezentanții filialei Constanța se declară încântați de ideea Ministrului Sănătății și speră că elevii vor înțelege cât de importantă este sănătatea.
”Ideea este cum introduci aceste lucruri pentru că acești copii să nu o simtă ca pe o povară. Deci trebuie să o simtă ca pe o învățătură necesară acasă și pe stradă.„ a spus Ionel Miu, președinte Crucea Roșie filiala Constanța.

Pană în prezent nu s-a decis dacă elevii vor primi note pentru  cursul de educație sanitară pe care îl vor studia cel mai probabil începând de anul viitor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Educație sanitară în anul 1911. „Aerul curat și lumina sunt absolut necesare pentru a ne susține sănătatea”

07 May 2022 1424

Educația sexuală în școli. Ce părere au părinții despre introducerea acestei discipline

10 Dec 2021 2021

Sondaj de opinie Pro sau contra educației sexuale în școli?

21 Jun 2021 1917

Klaus Iohannis a contestat la CCR legea prin care educația sexuală poate fi predată doar cu acordul părinților

24 Jun 2020 1777

Camera Deputaților a votat - Educație sexuală, dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris

03 Jun 2020 1752