Litoral TV Școlile profesionale, asaltate de elevii tulceni

Școlile profesionale reprezintă o primă opțiune pentru absolvenții de clasa a VIII-a. Elevii tulceni nu mai vor la liceu, ci direct la muncă. În acest sens, Inspectoratul Şcolar Tulcea a centralizat situaţia înscrierilor în cadrul şcolilor profesionale din judeţ. Potrivit primelor evaluări, numărul elevilor este relativ mare.

„Sunt foarte mulți copii care s-au înscris la școlile profesionale. Este vorba și de banii pe care îi acordă statul acestor copii, dar este vorba și de convingerea lor și a părinților că a avea o meserie este foarte important. Au început să gândească foarte practic, pragmatic, și că este foarte bine să ai o meserie în mână și nu neapărat o diplomă”, a declarat inspectorul general al ISJ Tulcea, Dumitru Damian.

Cele mai solicitate domenii sunt mecanică, electricieni şi construcții. În cadrul unor şcoli profesionale sunt organizate probe de admitere, din cauză că numărul de elevi înscrişi a fost dublu faţă de numărul de locuri aprobat.
„Acolo unde au fost mai multe cereri decât numărul de locuri, s-au organizat anumite probe de selecție, însă vom vedea. După ce va avea loc examenul de Evaluare Națională și după ce vor vedea ce medii au, își vor completa fișele de înscriere și, în funcție de medii, vor fi admiși la un liceu sau altul,  caz în care este posibil ca unii să renunțe la locurile de la școala profesională”, a mai adăugat inspectorul general al ISJ Tulcea, Dumitru Damian.

Elevii şcolilor profesionale vor beneficia de o indemnizaţie lunară de 400 de lei. La Tulcea sunt disponibile pentru anul școlar viitor 336 de locuri în clase profesionale, cu o durată de trei ani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

In memoriam Corneliu Marinescu, un profesor de seamă al județului Constanța

17 Oct 2023 1326

Meseria e brățară de aur! Harta școlilor profesionale și liceelor tehnologice din județele Constanța și Tulcea

31 Mar 2022 1546

Judecători, procurori și avocaţi vor merge săptămâna aceasta în școli și vor susține cursuri de educație juridică. Ce teme vor aborda

05 Mar 2018 1895

În şcolile profesionale bate vântul. Puțini tineri mai vor să înveţe o meserie

13 Nov 2016 4493

Editorial Ziua Internaţională a Educaţiei, un motiv legal de chiul

06 Oct 2016 4228

Refacerea structurii școlilor profesionale devine prioritate

29 Jul 2016 1717

Fundamentarea cifrei de şcolarizare la învăţământul profesional pentru anul şcolar 2016-2017

24 Nov 2015 2325

Absolvenții școlilor postliceale se pregătesc de examene

09 Jul 2014 2466

Litoral Tv Liceu sau școală profesională?

16 Jun 2014 2126