Litoral Tv Student, caut cazare

Imobilele disponibile închirierii sunt la mare căutare în această perioadă. Cererile s-au dublat, datorită numărului considerabil de  studenți care vin în Constanța pentru următorii ani. Oferte de cazare sunt pentru toate buzunarele. De la câteva sute de lei pentru o cameră la cămin, până la câteva sute de euro, pentru un apartament.
 
Înainte de începerea anului universitar, studenții trebuie să decidă unde vor locui în următorul an. Cei care vin din alte orașe, pentru a studia în Constanța și au un buget limitat, își îndreaptă atenția spre căminele studențești, unde impart camerele cu cel puțin doi colegi.
 
“Fiecare cameră are baie separat, wc separat. Holul este dotat cu un dulap. Fiecare are patul lui. Lenjeria și-o iau de la cămin sau și-o aduc de acasă, după cum doresc”, ne-a spus administratorul unui cămin studențesc.
 
Căminele puse la dispoziție de universități nu dispun întotodeauna de aceleași condiții. Dacă studenții norocoși au camere cu vedere spre mare și mobilier nou, alții beneficiază de condiții precare, însă și prețul chiriei este...simbolic.
 
“Sunt dispus să dau un million jumate sau două milioane pe chirie”, ne-a spus un student.
“Mi-a dat mama bani ca să stau la cămin. Îmi convine că este foarte aproape de școală”, a precizat un alt student.
 
Studenții pe care nu îi atrag căminele universitare optează pentru apartamente particulare, unde beneficiază de condiții bune, liniște și mai puține restricții.
 
“Am vrut să stau în cămin, dar condițiile din garsonieră sunt foarte bune. Nu support să stau cu încă două-trei persoane, ca să le suport tabieturile”, ne-a zis o studentă.
“Nu îmi plac condițiile de la cămin”, ne-a spus o altă student.
“Cererea este mai mare decât oferta. Clienții optează de la aprtamente de 200 euro până la 500 euro, iar studenții străini prefer apartamente mai de lux”, ne-a spus Alin Ungureanu, manager agenție imobiliară.
Luna septembrie reprezintă apogeul activității pe care o desfășoară agențiile imobiliare. Studenții care vin din alte țări caută apartamente cu chirie, fără să se gândească la preț. Luxul este tot ce îi interesează.
 
“Vor avea o chirie lunară cuprinsă între 200 și 350 de euro. Avem ofertă pe care o prezentăm pe e-mail, iar studenții sunt liberi să își aleagă ce doresc”, ne-a spus un agent imobiliar.
 
În cazul căminelor studențești, pentru a ocupa un loc de cazare, cererile se depun înaintea de începerea cursurilor. Din acest an, studenții vor avea acces în cămine pe baza unor cartele electronice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 437

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 324

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 568

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 3091

1.200 de liceeni din judeţul Tulcea participă la Târgul educaţional „Student #UDJG"

03 Apr 2024 479

Veste șoc pentru Organizaţia Studenţilor Basarabeni la Tribunalul Constanța! (MINUTĂ)

12 Mar 2024 962

Studentă a Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța, calificată în etapa finală a Concursului internațional de oratorie în limba franceză

11 Mar 2024 744

Anunț pierdere legitimație de transport

28 Feb 2024 432

Pierdut legitimație de transport

23 Feb 2024 543

Eveniment cultural la Colegiul Național Costache Negri din Galați. Cei prezenți au primit semne de carte cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

21 Feb 2024 659

2024 Programul „Primul student din familie”, ocazie pentru tinerii din medii defavorizate

02 Jan 2024 798

Cine sunt victimele incendiului devastator de la Ferma Dacilor! A opta persoană dispărută, de negăsit

27 Dec 2023 2307

SURSE Fiul şefului Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, printre victimele incendiului de la Ferma Dacilor

27 Dec 2023 1100

Programul „Primul student din familie“ devine o realitate! Ce prevede acesta

21 Dec 2023 1079

Anunț pierdere legitimație de student și carnet

07 Dec 2023 663