Un nou yacht în Portul Mangaliei

Portul Turistic din Mangalia a fost în acest weekend gazda unui eveniment apreciat în rândul turiştilor, dar şi al localnicilor. Este vorba despre lansarea la apă a ambarcaţiunii Clubului Nautic Callatis, un proiect derulat prin fonduri europene, ce urmăreşte valorificarea turismului nautic în zona tranfrontalieră Mangalia-Balcic.
Pasionaţii de plimbări nautice au avut ocazia să se relaxeze la bordul velierului şi să admire marea din larg. Prima plimbare s-a efectuat în perimetrul Portului Turistic spre încântarea turiştilor, dar şi a localnicilor. La rândul lor, partenerii bulgari, aflaţi la bordul ambarcaţiunii, s-au declarat mulţumiţi de clipele de relaxare petrecute pe yacht. Iar detaliile tehnice le-au aflat de la cunoscători.

“Sistemul de rezervă și de manevră este constituit dintr-un motor undeva în mijlocul navei de 30 de cai putere”, a declarat cmrd. Gabriel Comloşanu.

“Noi am fost încântați să participăm alături de primăria Mangalia în acest proiect care a fost necesar pentru nevoile Mangaliei, și sper ca și-n viitor să avem mai multe proiecte în folosul comunităților noastre. Ne puteți vizita oricând. Chiar în săptămâna care vine avem o săptămână dedicată Mării Negre și o să avem mai multe evenimente dedicate Mării”, a declarat Diana Kostova, consilier Direcţia de Proiecte Europene, Primăria Balcic.

Ambarcaţiunea, în valoare de aproximativ o sută de mii de euro, are o sufragerie, o mini-bucătărie şi trei dormitoare, un spaţiu primitor pentru a petrece clipe magice la bordul acesteia. Yachtul va putea fi utilizat de operatorii în turismul nautic, precum şi de localnicii şi turiştii care doresc să îl închirieze cu diferite ocazii.

Velierul este parte din proiectul Clubului Nautic Callatis, un centru logistic de afaceri în domeniul nautic. Clubul va găzdui, la jumătatea lunii august, operatori în turismul nautic şi va avea spaţii adecvate pentru organizarea de evenimente specifice. Astfel, se urmăreşte dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere de sprijin în afaceri pentru prestatorii ce activează pe segmentul de agrement nautic.

„Yacht-ul nu este achiziționat ca atare, ci face parte din marele proiect care se numește Clubul Nautic Callatis, care în integralitatea lui are ca scop promovarea turismului, promovarea municipiului Mangalia, încurajarea activităților de yachting, atragerea marilor yacht men de pe litoralul de vest al Mării Negre, în acest punct, în Mangalia, un oraș, un municipiu și un port care sperăm să devină principala atracție a yachtingului din această zonă a Mări Negre”, a declarat Ovidiu Mihalache, consilier al primarului Mangaliei.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 1,4 mil. de euro, iar pe durata implementării lui, vor avea loc mai multe activităţi de promovare şi informare, precum şi o croazieră de-a lungul coastei româneşti a Mării Negre.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Apărării achiziționează servicii adiționale de reparații și andocare pentru puitorul de mine și plase „Vam. Constantin Bălescu“

29 Apr 2024 318

Cumpărări directe Constanța În diferite zone din Mangalia se aplică marcaj rutier (DOCUMENT)

29 Apr 2024 258

Firmă nouă în Mangalia, județul Constanța! Se va ocupa de construcţii de nave

29 Apr 2024 313

UPDATE Șofer beat și fără permis implicat într-un accident rutier la Costinești. Conducea o mașină furată

28 Apr 2024 428

Atenție șoferi! Vor fi restricții de circulație pe Autostrada A2 București Constanța și DN39 Agigea-Mangalia de 1 Mai și Paște

28 Apr 2024 471

Cumpărări directe Dimitris Garden SRL a semnat cu Primăria Mangalia și Apollo Ecoterm SRL. Firma va funiza plante de peste 460.000 de lei (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 376

Firme Constanța Un bărbat din județul Argeș și-a deschis restaurant în Neptun, municipiul Mangalia

28 Apr 2024 339

Atlantic Blue Construct SRL s-a mutat cu sediul în satul 2 Mai, comuna Limanu, județul Constanța

27 Apr 2024 320

Firme Constanța O nouă societate, deschisă în Mangalia. Iată cine o administrează

27 Apr 2024 405

UPDATE Incendiu la o casă din Mangalia, județul Constanța. Fumul este vizibil din Vama Veche (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 1128

Marfă contrafăcută la Vama Veche! Ce au descoperit oamenii legii într-un autocar de pe ruta Turcia - România? (FOTO)

27 Apr 2024 497

Firme Constanța Modificări în Keyconect SRL. Se închide punctul de lucru din Mangalia și se retrage un asociat

27 Apr 2024 322

Firme Constanța Imsat Elconmet SA convocă Adunarea Generală a Acționarilor pentru evaluarea situațiilor financiare din 2023

27 Apr 2024 355

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 2619

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 671