Tariceanu„Catalin Predoiu a ales sa devina colegul de cabinet al politicienilor care il criticau"

predoiu_tariceanu.jpgGrupul parlamentar liberal a început sâmbătă, în jurul orei 12.00 excluderea din partid a ministrului desemnat al Justiţiei. Însă, la doar câteva minute după începerea discuţiei la nivelul grupului PNL s-a ajuns la concluzia că „Predoiu nu este un subiect atât de important pentru partid" şi că se va aştepta demisia acestuia.

Nominalizarea lui Predoiu, comunicată vineri seară de Mircea Geoană şi Emil Boc i-a nemulţumit pe liberali, care şi-au exprimat opinia prin vocea lui Bogdan Olteanu. Vicepreşedintele PNL a spus că se va discuta excluderea ministrului desemnat dintre liberali. Cătălin Predoiu nu a avut o carieră foarte lungă în partidul condus de fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu. El a semnat adeziunea la puţin timp după ce a primit primul mandat în fruntea Justiţiei, în luna februarie a acestui an. De altfel, fostul premier şi-a exprimat dezamăgirea în ceea ce-l priveşte pe Cătălin Predoiu pe site-ul său, www.tariceanu.ro. „Am fost dezamăgit de decizia lui Cătălin Predoiu de a accepta propunerea coaliţiei de stânga PD-L-PSD. Am fost surprins de uşurinţa cu care a acceptat să lucreze într-un guvern al cărui program prezintă diferenţe importante faţă de programul PNL. Eu l-am readus pe Cătălin Predoiu în Partidul Naţional Liberal şi l-am ales pentru funcţia de ministru al Justiţiei în guvernul liberal. Am avut încredere în el. Din discuţiile cu el am fost convins că împărtăşim aceleaşi principii liberale în domeniul justiţiei, începând cu depolitizarea actului de justiţie. Ca ministru al PNL, Cătălin Predoiu a pus în practică aceste principii liberale, de multe ori asumându-şi contre politice de la politicienii din PD-L şi PSD.

Ieri, Cătălin Predoiu a ales să devină colegul de cabinet al politicienilor care până mai ieri îl criticau. Este în primul rând o trădare faţă de el, ca jurist. Cătălin Predoiu ştie foarte bine că nu poţi susţine un set de principii şi apoi contrariul acelor principii. Poate că se iluzionează că va putea să spună „nu" colegilor din noul guvern. Atunci nu ştie cum se lucrează în PSD şi, mai ales, în PD-L, unde nu poţi avea o opinie contrară faţă de şef. În al doilea rând este o trădare faţă de el, ca politician şi faţă de oamenii care l-au votat. Cătălin Predoiu a candidat din postura de membru al PNL, cu un mesaj de dreapta cât se poate de clar. Prin decizia de face parte dintr-un guvern de stânga, el contrazice ceea ce spunea acum mai puţin de o lună, în campanie. În al treilea rând, este o trădare faţă de Partidul Naţional Liberal şi aici vreau să răspund acelor voci care afirmă că PNL ar trebui să accepte această nominalizare. Între programul pe justiţie al PNL şi programul şi declaraţiile asumate de coaliţia PSD-PD-L există diferenţe semnificative. Partidul Naţional Liberal nu acceptă să se asocieze cu proiectele Guvernului de stânga PD-L-PSD, cu care nu este de acord.  Din aceste considerente, voi propune o întrunire a Biroului Politic al PNL care să ia în discuţie decizia lui Cătălin Predoiu, pentru că trebuie dat un răspuns politic fără echivoc în acest caz", a notat sâmbătă dimineaţă pe blog, fostul premier. Tăriceanu a transmis şi un mesaj celor două partide aflate la guvernare care „prin manevre politice vor delegitima opoziţia de dreapta din România". Vineri seară, Emil Boc şi Mircea Geoană i-au prelungit lui Cătălin Predoiu mandatul la conducerea Justiţiei. Cei doi şi-au motivat alegerea prin faptul că Predoiu, ministru şi în Guvernul Tăriceanu, va putea continua reforma începută în domeniul Justiţiei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar al DNA Constanța Tribunalul București anunță ziua pronunțării în dosarul lui Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidenţiale!

19 May 2024 295

Delegație diplomatică din partea Irlandei la Constanța. Ambasadorul Irlandei în România, în vizită

16 May 2024 398

Transferurile judecătorilor din Constanța, decise de Consiliul Superior al Magistraturii! Președintele Judecătoriei Constanța pleacă la Tribunal

15 May 2024 593

Până în 20 mai, AEP va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată

12 May 2024 1331

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 722

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 537

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 1579

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 907

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 658

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 830

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1087

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1466

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1712

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1108

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 889