Etapa de „decolare" intr-un mod discret si ascensiunea rationala

Adesea auzim voci din adâncul sufletului care proclamă „Ascensiunea Chinei".

Expresia „ascensiunea Chinei" nu este spusă în limbajul economic, ci este mai mult simbolică şi este rostită în sensul unor cuvinte de îmbărbătare. Deoarece China a avut de suferit de pe urma invaziei puterilor din vest, încă din secolul al IX-lea, naţiunea chineză a visat la ridicarea statului lor printre naţiunile lumii vreme de mai bine de 150 de ani. După eliberarea naţională şi proclamarea independenţei, în 1949, naţiunea chineză şi-a ţinut capul sus în faţa lumii. De-a lungul ultimelor trei decenii, economia Chinei a cunoscut o creştere continuă şi constantă. Puterea sa economică s-a dublat, astfel că acum poporul chinez poate să ridice braţele şi vocile şi să spună „China s-a ridicat!". Cu toate acestea, nu înseamnă că în prezent China şi-a încheiat călătoria şi se poate odihni. În ţară, oamenii trebuie să lupte pentru a continua progresul Chinei.

Poporul chinez, care este în etapa precondiţiilor pentru decolare, progresează. Totuşi, unii sunt de părere că statul chinez ar trebui să „decoleze" şi „să se ridice în mod discret". Pe de-o parte este practic şi realist să-şi evalueze propria forţă. Pe de altă parte, „decolarea" şi „ascensiunea" trebuie privite cu înţelepciune. Filozofia străveche ne spune „acţionează, dar nu din toate puterile", iar „inima şi puterea se întind sub pământ, în timp ce tandreţea şi slăbiciunea dansează în briza de deasupra".

Alte expresii precum „armele împuşcă pasărea conducătoare" demonstrează teoria obţinerii victoriei prin restrângeri interioare şi că cel care are margini tăioase va pierde. S-a demonstrat că puterile vestice care s-au confruntat cu mari greutăţi, mai târziu, şi-au arătat lumii puterea. Sunt puţine ţările care şi-au dezvăluit ascensiunea puterii pe măsură ce se dezvoltau. China ar trebui să facă un efort şi să profite de mediul exterior, să-şi fixeze privirea către lume şi să fie atentă la afacerile sale interne.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Măsurile luate de polițiștii din Constanța pentru o minivacanță în siguranță

30 Apr 2024 262

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 252

Controale ale polițiștilor rutieri pe raza județului Constanța. S-au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale

30 Apr 2024 290

Polițiștii, alături de tineri la festivalurile de pe litoral

30 Apr 2024 320

Județul Constanța În prag de sărbătoare, 21 de copii ai comunei Cumpăna au primit daruri (Galerie FOTO)

30 Apr 2024 342

În Medgidia, județul Constanța Percheziții într-un dosar penal privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor

30 Apr 2024 370

Peste 7.000 de jucării contrafăcute, reținute de inspectorii vamali din Portul Constanța Sud

30 Apr 2024 325

Programul Primăriei Constanța în perioada 1-6 mai 2024

30 Apr 2024 384

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța susține că nu este necesară evaluarea impactului de mediu, pentru „Pasaj rutier denivelat la intersecția Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu”

30 Apr 2024 419

Licitații publice O companie din Cluj Napoca furnizează stegulețe personalizate pentru primăria Constanța (DOCUMENT)

30 Apr 2024 280

Fiul unui fost consilier județean PNL, proces cu Primarul Municipiului Constanța, pentru un teren de pe strada Traian! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

30 Apr 2024 435

Dezbatere publică la APM Constanța pentru blocul de 11 etaje, edificat de Maritimo Residence SRL pe strada Ștefăniță Vodă

30 Apr 2024 478

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 372

Bancherul Gheţea Radu Graţian, suspectat de ucidere din culpă! Judecătoria Constanța anunță primul termen în dosar (DOCUMENT)

30 Apr 2024 370

Licitații Constanța Școala Gimnazială nr. 1 din Chirnogeni va fi dotată cu echipamente digitale și mobilier. Investiție de aproximativ un milion de lei (DOCUMENT)

30 Apr 2024 324